Facebook Pixel Στέφανος Τσιτσιπάς: "Σάρωσε" τον Μπαένα χωρίς να χάσει σετ και "πέταξε" για τον 3ο γύρο του Roland Garros ο Τσιτσιπάς!
Άλλα Σπορ
| 2023-05-31 14:37:00

"Σάρωσε" τον Μπαένα χωρίς να χάσει σετ και "πέταξε" για τον 3ο γύρο του Roland Garros ο Τσιτσιπάς! (Vid)

Sportdog Team
"Σάρωσε" τον Μπαένα χωρίς να χάσει σετ και "πέταξε" για τον 3ο γύρο του Roland Garros ο Τσιτσιπάς! (Vid)

Ο Έλληνας τενίστας νίκησε άνετα τον Ρομπάρτο Καρμπάγες Μπαένα με 3-0 σετ και πήρε την πρόκριση στον τρίτο γύρο του Roland Garros για πέμπτη σερί χρονιά.

Στον 3ο γύρο του Roland Garros για πέμπτη διαδοχική χρονιά προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, ο οποίος είναι Νο 5 στην παγκόσμια κατάταξη, κατέβαλε στο πλαίσιο του 2ου γύρου την αντίσταση του Ισπανού Ρομπέρτο Καρμπαγές Μπαένα (Νο 57) με 6-3, 7-6(4), 6-2, ύστερα από αγώνα διάρκειας 2 ωρών και 16 λεπτών, πανηγύρισε την 20ή νίκη του στη διοργάνωση και πήρε το «εισιτήριο» για τη φάση των «32» στο φημισμένο τουρνουά γκραν σλαμ.

Εκεί ο 24χρονος πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης μεταξύ του 30χρονου Αργεντινού Ντιέγκο Σβάρτσμαν (Νο 95 στον κόσμο) και του 26χρονου Πορτογάλου Νούνο Μπόργκες (Νο 80).

Ο Τσιτσιπάς κατάφερε να «σπάσει» το σερβίς του αντιπάλου του στο τρίτο γκέιμ του αγώνα και προηγήθηκε 2-1, ενώ αμέσως μετά κράτησε το δικό του για το 3-1. Στη συνέχεια οι δύο αντίπαλοι διατήρησαν το σερβίς τους μέχρι και το 5-3, ώσπου ο Έλληνας πρωταθλητής με νέο "break" έκανε το 6-3 και πήρε το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς «έσπασε» το σερβίς του Ισπανού και προηγήθηκε 3-1, αλλά ο Ισπανός «απάντησε» άμεσα με "break" για το 3-2. Ο 24χρονος πρωταθλητής έκανε νέο "break" και προηγήθηκε 4-2, ωστόσο ο Καρμπαγές Μπαένα «έσπασε» ξανά το σερβίς του Τσιτσιπά και μείωσε σε 4-3, ενώ αμέσως μετά κράτησε το δικό του και ισοφάρισε 4-4. Στη συνέχεια οι δύο αντίπαλοι κράτησαν το σερβίς τους έως και το 6-6, με τον Τσιτσιπά να παίρνει από την αρχή το προβάδισμα στο τάι μπρέικ και να επικρατεί με 7-6.

Η εξέλιξη αυτή έδωσε «φτερά» στον Τσιτσιπά, ο οποίος «έσπασε» δύο φορές το σερβίς του αντιπάλου του στο ξεκίνημα του τρίτου σετ και, κρατώντας ταυτόχρονα το δικό του, προηγήθηκε 4-0, με αποτέλεσμα να φτάσει τελικά στο 6-2 και στη δεύτερη νίκη του στο εφετινό Ρολάν Γκαρός, ύστερα από αυτή επί του Τσέχου Γίρι Βέσελι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags