Facebook Pixel Μπορεί να περάσει ο Παναθηναϊκός!
Μπάσκετ
| 2016-04-13 23:59:00

Μπορεί να περάσει ο Παναθηναϊκός!

Μπορεί να περάσει ο Παναθηναϊκός!

Αν και οι «πράσινοι» γνώρισαν βαριά ήττα από τη Λαμποράλ στο πρώτο ματς, έχουν τη δυνατότητα να πάρουν τη σειρά! Πώς και γιατί; Ο Γ. Κογκαλίδης αναλύει στο sportdog...

Παναθηναϊκός και Λαμποράλ έχουν ένα κοινό σημείο αναφοράς: Έναν σέντερ, που αν τον αφήσεις μπορεί να σε σκοτώσει. Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα από τη μια, ο Γιάννης Μπουρούσης από την άλλη. Εξ ορισμού ζητούμενο για τους προπονητές η αντιμετώπιση του κινδύνου. Εκ διαμέτρου αντίθετη η προσέγγιση στο παιχνίδι.

Ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς προτίμησε να παίξει χωρίς βοήθειες τον σέντερ του Παναθηναϊκού, ο οποίος στο πρώτο μισό έστησε πάρτι. Πέτυχε 17 πόντους (21 συνολικά), όταν όλοι οι άλλοι είχαν πετύχει 11 κι αναδείχθηκε σε μορφή του πρώτου μισού. Μόνο που η ομάδα του έμεινε πίσω στο σκορ.

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς προτίμησε να δώσει βοήθειες στο μαρκάρισμα του Μπουρούση, αναγνωρίζοντας πως στην άμυνα ήταν ευάλωτος ο Ραντούλιτσα. Το έκανε, όμως, κι όταν ο Κούζμιτς ήταν εντός των γραμμών. Ο Μπουρούσης πέτυχε 8 πόντους στο πρώτο μισό (15 συνολικά), όμως οι συμπαίκτες του βρήκαν πολλά αμαρκάριστα σουτ και μπήκαν στην εξίσωση (Άνταμς, Μπλάζιτς, Χάνκα).

Εξ αποτελέσματος ο Περάσοβιτς κέρδισε, αφού στο τέλος της βραδιάς, στο… ταμείο, η δράση των δύο σέντερ εξισορροπήθηκε, ενώ αντίθετα τα πολλά ελεύθερα σουτ "σκότωσαν" τον Παναθηναϊκό. Όμως, αυτό το σημειώνουμε έχοντας δει το αποτέλεσμα, άρα εν πολλοίς είναι άδικο να πούμε ότι έκανε λάθος ο Σέρβος, παρότι στην πράξη ηττήθηκε από τον αντίπαλο κόουτς.

Είναι δύσκολο, γιατί ενδεχομένως δεν υπάρχει, να βρει κανείς "πράσινη" βραδιά με τόσο κακούς σχεδόν όλους τους παίκτες. Ο Διαμαντίδης έπαιξε πολύ λίγο κι έμεινε άποντος κι είναι μάλλον αξίωμα ότι με άποντο Διαμαντίδη ο Παναθηναϊκός χάνει. Ο Καλάθης ήταν τραγικός, ο Ουίλιαμς χωρίς διαδρόμους και χώρο για να κινηθεί, ο Φελντέιν σα να μην έπαιξε, ο Γιάνκοβιτς με τον Φώτση επίσης. Χέινς και Χάντερ πάλεψαν, όταν όμως όλα είχαν κριθεί.

Αν και δεν στηρίζεται σε κάποιο επιχείρημα η συγκεκριμένη άποψη, θαρρώ ότι είναι μάλλον απίθανο να παίξει χειρότερα ο Παναθηναϊκός την Παρασκευή. Και παρότι η διαφορά δεν το επιτρέπει, χωρίς ίχνος διάθεσης να δω με άλλο μάτι την ελληνική ομάδα, θα σημειώσω ότι η Λαμποράλ δεν μου άρεσε.

Μπάσκετ ελευθέρας βοσκής, χωρίς λογική, δίχως καν να παίξει με τον χρόνο όταν έπρεπε, με σουτ ψυχολογίας αλλά όχι μυαλωμένα, με αρκετή δόση τύχης (ειδικά τη στιγμή που κέρδισαν μια κατοχή με την μπάλα να χτυπά στον διαιτητή, η οποία κατέληξε σε καλάθι και φάουλ, αλλά κι ένα "ορειβατικό" τρίποντο του Άνταμς, στη λήξη του χρόνου, με την μπάλα να περνά το ύψος του ταμπλό και να πέφτει μέσα), πήρε διαφορές +20 πόντων, αλλά εύκολα οι "πράσινοι" έμπαιναν ξανά στο παιχνίδι.

Ποτέ κανείς δεν μπορεί να… χαίρεται για τραυματισμό παίκτη, αλλά ενδεχόμενη απουσία του Χάνγκα (αποχώρησε με πρόβλημα στον μηριαίο) ενδέχεται να διαφοροποιήσει τις ισορροπίες, σε μια σειρά που δεν θα είναι τόσο εύκολη στη συνέχεια και που ο Παναθηναϊκός μπορεί να την πάρει. Αρκεί να παίξει μπάσκετ…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags