Facebook Pixel Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο μπαρουτοκαπνισμένος Τόλης Κοτζιάς στο sportdog για τον Γιάνναρο!
| 2021-07-21 09:15:00

"Κρεβάτι στο γήπεδο ο Γιάννης - Να σηκώσει την Εθνική"! Επιστρέφει στα 35-40 για Ολυμπιακό ή ΠΑΟ;

του Γιώργου Κτενά
"Κρεβάτι στο γήπεδο ο Γιάννης - Να σηκώσει την Εθνική"! Επιστρέφει στα 35-40 για Ολυμπιακό ή ΠΑΟ;

Ο τεράστιος Γιάννης Αντετοκούνμπο οδήγησε τους Μπακς στο πρωτάθλημα μετά από 50 χρόνια και ο Τόλης Κοτζιάς, που παρακολουθεί την πορεία από τον Φιλαθλητικό μέχρι σήμερα, μίλhσε στο sportdog για τον κορυφαίο των κορυφαίων!

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο Έλληνας άσος βρέθηκε στην κορυφή τού κόσμου πριν από λίγη ώρα, καθώς κατέκτησε το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ με σούπερ εμφάνιση και 50 πόντους, ενώ αναδείχθηκε και MVP των τελικών!

Το sportdog.gr επικοινώνησε με τον Τόλη Κοτζιάς, έναν από τους παλιότερους και αρτιότερα καταρτισμένους ρεπόρτερ στον χώρο τού μπάσκετ στην Ελλάδα, που γνωρίζει πολύ καλά το Giannis και φυσικά έχει παρακολουθήσει όλη την πορεία του από την εποχή του Φιλαθλητικού, στου Ζωγράφου, μέχρι την κορυφή τού κόσμου με τους Μπακς.

"Δουλεύει τρομερά - Το κρεβάτι στο γήπεδο - Συμβαίνει κάθε 100 χρόνια"

"Είναι από τις περιπτώσεις που δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις. Υπάρχει βιβλίο για τον Γιάννη, βγαίνει ταινία, είναι από αυτά που γίνονται μια φορά κάθε 100 χρόνια. Παιδί που ξεκίνησε από την συμπαθητική ομάδα του Φιλαθλητικού αλλά παγκοσμίως ήταν σαν να πήγε στην Αμερική από το πουθενά και μέσα σε 8 χρόνια κατάφερε να κατακτήσει τον κόσμο. Είναι σε ομάδα που δεν είναι παραδοσιακή δύναμη του ΝΒΑ και την πήρε από το χέρι για να την οδηγήσει στο δεύτερο πρωτάθλημα μετά από 50 χρόνια. Πέρσι, που είχα πάει στο Μιλγουόκι πριν από την πανδημία, τον έζησα μια εβδομάδα μαζί με τον Θανάση. Διαπίστωσα ότι έχει κρεβάτι στο γήπεδο, δουλεύει τρομερά και αυτός και ο Θανάσης. Το σπίτι του είναι το γήπεδο, ατελείωτη προπόνηση, ατελείωτα σουτ που τα δουλεύει και ζει για αυτό το πράγμα", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog ο Τ. Κοτζιάς.

Παρότι έχει τίτλους σούπερ σταρ, παραμένει ταπεινός στα όρια του αντι-σταρ. τελείωσε το παιχνίδι και το πρώτο που έκανε ήταν να αγκαλιάσει τη μητέρα του.

"Είναι κάτι που γίνεται κάθε 100 χρόνια αυτό που συμβαίνει με αυτό το παιδί, η δική μας χώρα είναι μυθική. Καταφέρνει και σαρώνει έστω και αν δεν δουλεύει με τον σωστό τρόπο. Πάντα βρίσκει τρόπο, και ειδικά στο μπάσκετ, για να υπερβαίνουμε τα όρια, 1987 και 2005 με την Εθνική, οι επιτυχίες των συλλόγων όλα αυτά τα χρόνια. Έχει μαγικό τρόπο να τα καταφέρνει".

"Να χτίσει στον Γιάννη η Εθνική - Μετά βίας έπαιζαν δύο λεπτά στο ΝΒΑ - Είναι αντι-σταρ"

Πώς μπορεί να λειτουργήσει θετικά η παρουσία του στον ελληνικό αθλητισμό και, κυρίως, στο ελληνικό μπάσκετ;

"Αυτό που λέγαμε και πριν κατακτήσει το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ είναι ότι επειδή η Ελλάδα δεν έχει την παραγωγή που είχε παλαιότερα σε παίκτες, πρέπει να χτίσει πάνω στον Γιάννη. Είναι 26, αν δεν εκμεταλλευτούμε αυτή την ιστορική συγκυρία θα χάσουμε πολύ χρόνο. Δεν θα ξαναβγεί παίκτης σαν τον Γιάννη. Τα ίδια λέγαμε και για τον Γκάλη αλλά ο Αντετοκούνμπο τα ξεπέρασε όλα. Γιατί το να πάρεις πρωταθληματα στο ΝΒΑ με 50 πόντους στον τελικό και με όλα αυτά που κάνεις, για εμάς τους παλιούς είναι απίστευτο. Κάποτε έπαιζαν Σπανούλης, Ρεντζίας και Φώτσης στο ΝΒΑ και μετά βίας τούς βλέπαμε δύο λεπτά να παίζουν".

Πιστεύεις ότι θα μπορούσε όταν αποφασίσει να κλείσει την καριέρα του, σε ηλικία 35-40 ετών, ότι μπορεί να τον δούμε ξανά στα ελληνικά παρκέ για κάποια εκ των δύο μεγάλων ομάδων;

"Πολύ μακρινό αυτό, να τον ξαναδούμε στην Ελλάδα δηλαδή. Το θέμα είναι να γίνει η αρχή, ο Γιάννης τώρα θέλει να πάρει όσα περισσότερα γίνεται. Θέλει να δώσει συνέχεια, διάλεξε τον δύσκολο δρόμο και είναι μαγκιά του. Όπως είπε δεν είναι σταρ, δεν είναι ο κλασικός Αμερικανός σταρ των media και αυτών των καταστάσεων. Το Μιλγουόκι είναι πόλη που κοιμάται πάντα, εκτός της σημερινές μέρας φυσικά. Δεν κουνιέται τίποτα, είναι Λος Άντζελες το Μιλγουόκι".

Τόλη, πώς θέλεις να κλείσουμε τη συνέντευξη για τον Αντετοκούνμπο;

"Για τον Γιάννη ανυπομονούμε να τον δούμε να σηκώνει ψηλά την εθνική. Γιατί είπαμε ότι πρέπει να χτίσει το ελληνικό μπάσκετ πάνω στον Γιάννη, αλλά τέτοια διαδικασία θα βοηθηθεί πολύ μέσω της εθνικής ομάδας. Τώρα που απογοητευτήκαμε στο Προ-Ολυμπιακό, ο Γιάννης είναι αυτός που στηριζόμαστε για να μας σηκώσει ψηλά. Είναι τρομερή συγκυρία, ζει για αυτό που κάνει, είναι 26 και θα παίζει για πολλά χρόνια ακόμα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συγκλονιστική στιγμή! Ο Γιάννης φορά το καπέλο του πρωταθλητή και ξεσπά σε δάκρυα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags