Facebook Pixel Σάσα Βεζένκοφ: Ατάκες φωτιά από τον Βεζένκοφ - Αυτό θέλει με τον Ολυμπιακό - Τι είπε για τελικό με ΠΑΟ
| 2022-02-21 20:10:00

Ατάκες φωτιά από τον Βεζένκοφ - Αυτό θέλει με τον Ολυμπιακό - Τι είπε για τελικό με ΠΑΟ

Sportdog Team
Ατάκες φωτιά από τον Βεζένκοφ - Αυτό θέλει με τον Ολυμπιακό - Τι είπε για τελικό με ΠΑΟ

Ο Σάσα Βεζένκοφ μίλησε στον Over FM 104,9 και την εκπομπή Over Age με τον Γιώργο Κογκαλίδη, για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας από τον Ολυμπιακό, τους επόμενους στόχους που έχει με τους Πειραιώτες, αλλά και για το τι άλλαξε και η ομάδα του έκανε την ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Σάσα Βεζένκοφ: Μετά από έξι και πλέον χρόνια, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στους τίτλους στην Ελλάδα. Επικράτησε του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο Ηράκλειο της Κρήτης. Και πανηγύρισε το 10ο Κύπελλο της ιστορίας του. Για αυτήν την μεγάλη επιτυχία, μίλησε στον Over FM 104,9 και την εκπομπή Over Age με τον Γιώργο Κογκαλίδη, ο Σάσα Βεζένκοφ.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο τι έκανε ο Ολυμπιακός και άλλαξε την εικόνα του στο τελευταίο δεκάλεπτο για να πάρει το τρόπαιο. Στην φανταστική ατμόσφαιρα που υπήρξε στα «Δύο Αοράκια», ενώ στην ερώτηση για το ποια είναι η επόμενη κούπα που προτιμάει να κατακτήσει με τον Ολυμπιακό, ανέφερε χωρίς περιστροφές. Το πρωτάθλημα.

Ήταν ένα Κύπελλο που το θέλατε και αυτό το θέλω στην αρχή σας φόρτωσε με άγχος;

«Ήμασταν πάρα πολύ νευρικοί και στα δύο παιχνίδια στην αρχή. Σίγουρα το πρέπει και το θέλω ήταν πάρα πολύ αλλά τέλος καλό όλα καλά».

Στην αρχή η άμυνα ήταν πιο παθητική αλλά στη συνέχεια άλλαξε το τσιπάκι. Τι συνέβει;

«Μας είχε βάλει πολύ δύσκολα δεν είμασταν καλοί στην άμυνα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο με τον κίνδυνο να χαθεί το κύπελλο πεισμώσαμε, παίξαμε σκυλίσια άμυνα όπως έχουμε συνηθίσει να παίζουμε στην ευρωλίγκα. Οπότε είμασταν πολύ προσηλωμένοι στο να καταφέρουμε το στόχο μας και να πάρουμε το τρόπαιο».

Για την βελτίωσή του μέχρι τώρα στη σεζόν;

«Πρέπει να παίξεις άμυνα για να κερδίσεις. Η άμυνα είναι ένα κομμάτι που δούλεψα, βελτιώθηκα, σίγουρα υπάρχει κι άλλος χώρος για βελτίωση».

Τα συναισθήματά σου μετά το τέλος του τελικού:

«Για μένα ήταν ο πρώτος τίτλος για τον Ολυμπιακό, για κάποιους άλλους ήταν ένας τίτλος μετά από δέκα χρόνια. Ο πρώτος κατεμέ ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς τίτλους. κομβικός θα έλεγα. Βέβαια το πρωτάθλημα το βάζω πάνω από αυτό».

Για το γεγονός ότι είστε μέσα στο στόχο στην ευρωλίγκα;

«Μας δίνει την ηρεμία, αλλά δεν μας αφήνει περιθώρια. Από αύριο μπαίνουμε και πάλι σε διαδικασία δουλειάς, χαμηλά το κεφάλι και πάμε να κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά για να φτάσουμε στο στόχο μας στην οκτάδα. Με τα παιδιά βρισκόμαστε περισσότερο από ότι με την οικογένειά μας. Οπότε είναι λογικό να έχουμε όλα αυτά τα συναισθήματα μεταξύ μας. Αυτό που βλέπετε είναι πραγματικά αληθινό και είμαστε χαρούμενοι που έχουμε ένα πολύ καλό κλίμα και αυτό βγαίνει προς τα έξω».

Πρώτος τίτλος μετά την εποχή Σπανούλη. Παίρνουμε και αρκετά μηνύματα που λένε ότι μπορείς να μείνεις χρόνια στον Ολυμπιακό και να γίνεις ο νέος του ηγέτης. Εσύ πως το βλέπεις;

«Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα. Δεν μου αρέσει να βλέπω τόσο μακριά. Οπότε προς το παρών βλέπω μόνο το επόμενο παιχνίδι. Και τον επόμενο στόχο που έχουμε με την ομάδα».

Στο ερώτημα Ευρωλίγκα ή πρωτάθλημα ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν αφοπλιστικός;

«Νομίζω το πρωτάθλημα. Αν μπορούν να συνδυαστούν βέβαια είναι ότι καλύτερο. Αλλά νομίζω ότι έτσι όπως το ρωτάς θα προτιμήσω το πρωτάθλημα από την Ευρωλίγκα».

Για το γεγονός ότι δεν υπήρξε το παραμικρό στον τελικό;

«Είναι πολύ ενθαρρυντικό αυτό που έγινε. Βλέπουμε στην Ισπανία ότι όλο αυτό είναι μια γιορτή. Και ελπίζω τα επόμενα χρόνια να δούμε οκτώ διαφορετικές φανέλες. Να υπάρχουν παιδιά, νέοι, μεγαλύτεροι άνθρωποι, ότι φανέλα και να φοράνε, όλοι μαζί να πανηγυρίζουν για την ομάδα τους», είπε στον Over FM ο Σάσα Βεζένκοφ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags