Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Έσκασε τώρα: Ανακοίνωσε μεταγραφή Έλληνα στα γκαρντ ο Παναθηναϊκός! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2022-07-25 14:10:00

Έσκασε τώρα: Ανακοίνωσε μεταγραφή Έλληνα στα γκαρντ ο Παναθηναϊκός! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Έσκασε τώρα: Ανακοίνωσε μεταγραφή Έλληνα στα γκαρντ ο Παναθηναϊκός! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ακόμα μία σημαντική κίνηση στο μεταγραφικό παζάρι από τους Πράσινους.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Γιώργο Καλαϊτζάκη για τα επόμενα δύο χρόνια.

Έτσι, μετά την απόκτηση του αδερφού του, Παναγιώτη, το Τριφύλλι προχώρησε και σε αυτή του Γιώργου, ο οποίος δοκιμάστηκε πέρυσι αρχικά με τους Μπακς (1,8π., 0,9ρ. σε 9 συμμετοχές με 5' ανά ματς), προτού δείξει εξαιρετικά δείγματα στο φινάλε της κανονικής σεζόν με τους Θάντερ (17,5π., 3,3ρ., 3ασ. σε 41' κατά μέσο όρο ύστερα από 4 εμφανίσεις). 

Ο 23χρονος γκαρντ ψάχτηκε για να βρει άλλη ομάδα στο NBA, όμως δεν του ήρθε αυτό που ήθελε κι έτσι αποφάσισε να επιστρέψει στους Πράσινους και να δώσει βάθος, αλλά και ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ του Ντέγιαν Ράντονιτς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της "πράσινης" ΚΑΕ:

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοινώνει την απόκτηση του Γιώργου Καλαϊτζάκη για τα δύο επόμενα χρόνια.

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου 1999 στο Ηράκλειο της Κρήτης, έχει ύψος 2.04μ. και αγωνίζεται ως γκαρντ/φόργουορντ. Ξεκίνησε το μπάσκετ από τα κλιμάκια του Άρη και το 2015 ήρθε στον Παναθηναϊκό, με την ανδρική ομάδα του οποίου έκανε το ντεμπούτο του στο Ελληνικό πρωτάθλημα στις 18 Φλεβάρη του 2016. Στην Ευρωλίγκα αγωνίστηκε για πρώτη φορά κόντρα στη Maccabi Tel Aviv στις 19 Δεκεμβρίου του 2017.

Το καλοκαίρι του 2019, δόθηκε δανεικός στη λιθουανική Nevezis Kedainiai, όπου αγωνίστηκε για μια σεζόν, μετρώντας 12.2 πόντους, 4.3 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ ανά ματς στην λιθουανική λίγκα.

Το καλοκαίρι του 2020 επέστρεψε στο «τριφύλλι» και αγωνίστηκε για μία σεζόν. Συνολικά με τους «πράσινους» έχει κατακτήσει τέσσερα Πρωταθλήματα και ισάριθμα Κύπελλα Ελλάδας.

Στις 30 Ιουλίου 2021, επιλέχθηκε από τους Indiana Pacers στην 60η θέση του NBA Draft και αμέσως τα δικαιώματά του ανταλλάχθηκαν με τους Milwaukee Bucks. Στις 3 Αυγούστου 2021, ανακοινώθηκε επίσημα από τους Bucks και αγωνίστηκε για 9 ματς στο NBA. Παράλληλα, έπαιξε και στη θυγατρική τους ομάδα, τους Wisconsin Herd στη G League.

Ολοκλήρωσε τη σεζόν στους Oklahoma City Thunder αγωνιζόμενος σε 4 ματς με 17.5 πόντους, 3.3 ριμπάουντ και 3 ασίστ κατά μέσο όρο.

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης αποτέλεσε μέλος των μικρότερων εθνικών ομάδων. Αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα FIBA Europe Under-16 το 2015, στο πρωτάθλημα FIBA Europe Under-18 το 2016 και στο πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών της FIBA Europe το 2017. Το 2018 αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών της FIBA Europe, όπως και σε αυτό του 2019 του οποίου αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ έχοντας 19.7 πόντους κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι.

Γ. Καλαϊτζάκης: «Όνειρό ζωής να παίξουμε μαζί τον Παναγιώτη στον Παναθηναϊκό»

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ ο Γιώργος Καλαϊτζάκης τόνισε στο paobc.gr: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στον Παναθηναϊκό. Δεν θέλω να λέω πολλά λόγια. Θα δώσω το 100% των δυνάμεών μου ώστε να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

Ο Γιώργος θα συναντήσει στον Παναθηναϊκό τον αδερφό του, Παναγιώτη γεγονός που τον ενθουσιάζει: «Ήταν ένα όνειρο ζωής για μένα και τον Παναγιώτη να παίξουμε μια μέρα μαζί στον Παναθηναϊκό. Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε δουλειά με την πράσινη φανέλα, δίνοντας καθημερινά τον καλύτερό μας εαυτό», σημείωσε.

Σχετικά με την εμπειρία του ΝΒΑ ο 23άχρονος γκαρντ/φόργουορντ επεσήμανε ότι: «Το ΝΒΑ αποτελούσε επίσης ένα όνειρο ζωής που κατάφερα να εκπληρώσω. Απολάμβανα την κάθε ημέρα. Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία που με βοήθησε πολύ στο να βελτιωθώ. Σίγουρα πλέον είμαι πιο έτοιμος τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά ώστε να ανταποκριθώ στις μεγάλες απαιτήσεις του Παναθηναϊκού».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags