Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Γιώργος Καλαϊτζάκης: Γ. Καλαϊτζάκης: "Το NBA με άλλαξε, φοβερός άνθρωπος ο Γιάννης - Θέλω να νικάω στον Παναθηναϊκό!"
Μπάσκετ
| 2022-10-01 09:00:00

Γ. Καλαϊτζάκης στο Sportdog: "Το NBA με άλλαξε, φοβερός άνθρωπος ο Γιάννης - Ευτυχώς έχω ατέλειες"!

Γ. Καλαϊτζάκης στο Sportdog: "Το NBA με άλλαξε, φοβερός άνθρωπος ο Γιάννης - Ευτυχώς έχω ατέλειες"!

Έλειπε ένα χρόνο, αλλά έχει γυρίσει άλλος παίκτης και αποφασισμένος. Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης μίλησε στο Sportdog για την επάνοδό του στον Παναθηναϊκό, τη συνύπαρξη με τον Παναγιώτη στην ομάδα, καθώς και τις συμβουλές του Γιάννη Αντετοκούνμπο ενώ βρισκόταν στην Αμερική.

Πολλοί μπορεί να μην το είχαν συνειδητοποιήσει, αλλά ο Γιώργος Καλαϊτζάκης έλειπε ένα μόλις χρόνο από τον Παναθηναϊκό. Στο διάστημα αυτό, όμως, η βελτίωση που είχε κατά την παρουσία του σε NBA και G-League ήταν λες και είχε φύγει για παραπάνω χρόνια. Απόρροια, της πόσο μεγάλης και καλής δουλειάς έκανε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Στο πλαίσιο της Media Day του Τριφυλλιού στο ΟΑΚΑ ο Γιώργος Καλαϊτζάκης μίλησε στο Sportdog για την επάνοδό του στους Πράσινους, τη συνύπαρξη με τον Παναγιώτη στην ομάδα, καθώς και τις συμβουλές του Γιάννη Αντετοκούνμπο ενώ βρισκόταν στην Αμερική.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Δεν πάει πολύ καιρός απ' όταν ήσουν ξανά εδώ, στον Παναθηναϊκό. Βλέπεις καθόλου αλλαγές;

"Έλειπα ένα χρόνο μόλις, αλλά βλέπω στην ομάδα μία θέληση και μία εργατικότητα που δεν τη συναντάς εύκολα. Σίγουρα η προσθήκη του κόουτς (σ.σ. Ντέγιαν Ράντονιτς) είναι σημαντική. Ένας πολύ καλός προπονητής, που έχει βάλει το στίγμα του ήδη. Μας λέει καθημερινά το πόσο σκληρά πρέπει να παίζουμε και την ενέργεια που θέλει να βγάζουμε. Νομίζω το δείξαμε και στα δύο φιλικά με την Εφές και την Αρμάνι στο ΟΑΚΑ. Δεν θέλω να πηγαίνω μακριά, πρέπει μέρα με τη μέρα να βελτιωνόμαστε, να γινόμαστε καλύτεροι και να βγάλουμε αυτό που πρέπει τελικά στο γήπεδο".

Στον ένα χρόνο που έλειπες, φαίνεται πως έχει γυρίσει άλλος παίκτης. Είναι τόσο μεγάλη η εμπειρία της Αμερικής που μπορεί να σε αλλάξει σημαντικά, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;

"Αισθάνομαι πιο έτοιμος σωματικά και παικτικά. Σίγουρα με βοήθησε ο ένας χρόνος που είχα στην Αμερική, πήρα παιχνίδια και στη G-League και στο NBA, έζησα το όνειρό μου. Νιώθω πιο ώριμος, είδα αθλητές από τους οποίους πήρα πάρα πολλά στο NBA. Το στυλ το αμερικάνικο είναι κάτι το εντυπωσιακό, οι παίκτες φοβερά αθλητικοί και προσέχουν με απίστευτο τρόπο τα σώματά τους.

Ο Γιάννης (σ.σ. Αντετοκούνμπο) με βοήθησε πιο πολύ στο κομμάτι το εξωγηπεδικό. Μιλάμε για ένα τρομερό παιδί ο Γιάννης, μα πάνω απ' όλα φοβερός άνθρωπος. Και ο Θανάσης και ο Γιάννης ήταν δίπλα μου κάθε μέρα, με συμβούλευαν. Από εκεί πέρα εγώ όντως νιώθω αλλαγμένος, το θέμα όμως είναι να το βγάλω αυτό στο παρκέ και να μη μείνουμε στα λόγια. Να βοηθάω τον Παναθηναϊκό και να νικάω, αυτό είναι που θέλω".

Βλέποντας πιο μακριά, φαντάζεσαι τον εαυτό σου μαζί με τον αδερφό σου, Παναγιώτη, να μένετε εδώ για χρόνια και να ηγείστε ενός επόμενου μεγάλου Παναθηναϊκού;

"Αυτοί είναι μακρινοί στόχοι, που ειδικά κάθε Έλληνας παίκτης θα ήθελε να γίνουν πραγματικότητα. Πόσο μάλλον εγώ με τον Παναγιώτη, που από μικροί υποστηρίζουμε τον Παναθηναϊκό και είμαστε μαζί εδώ τώρα! Από εμάς εξαρτάται, πόσο θα δουλέψουμε και να μείνουμε προσγειωμένοι και ταπεινοί. Αυτό που κοιτάζουμε σε αυτή τη φάση είναι να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι, να βελτιωνόμαστε. Δόξα τω θεό, έχουμε πάρα πολλές ατέλειες! Και το λέω έτσι, γιατί με κάνει χαρούμενο να βρίσκομαι στο γήπεδο και να δουλεύω, ώστε να βοηθάω την ομάδα μου".

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags