Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Οι 3+1 Έλληνες για ΠΑΟ - Το "παιδί" του Σπανούλη, ο πρώην του Ολυμπιακού και το 44% στο τρίποντο!
| 2023-01-29 14:55:00

Οι 3+1 Έλληνες για ΠΑΟ - Το "παιδί" του Σπανούλη, ο πρώην του Ολυμπιακού και το 44% στο τρίποντο!

Οι 3+1 Έλληνες για ΠΑΟ - Το "παιδί" του Σπανούλη, ο πρώην του Ολυμπιακού και το 44% στο τρίποντο!

Οι Πράσινοι θέλουν να ενισχύσουν τον ελληνικό κορμό το καλοκαίρι! Ανεξάρτητα του πού θα καταλήξει η φετινή χρονιά για τον Παναθηναϊκό, τίποτα δεν μπορεί να αναιρέσει τον κακό μεταγραφικό σχεδιασμό που έγινε πέρυσι και ο οποίος πρέπει να διορθωθεί και με προσθήκες από την ελληνική αγορά.

Παναθηναϊκός: Πέραν των όποιων λάθος επιλογών, ένα από τα μεγάλα προβλήματα στον μπασκετικό Παναθηναϊκό ειδικά μετά την απώλεια του Ιωάννη Παπαπέτρου, ήταν η έλλειψη Ελλήνων να καταστούν κομμάτια του ροτέισον. Και το πρόβλημα μελλοντικά μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερο, αν αναλογιστούμε ότι στο τέλος της σεζόν εκπνέει και το συμβόλαιο του Γιώργου Παπαγιάννη.

Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν ακόμα νεαροί Έλληνες που θα μπορούσαν σύντομα ν' απασχολήσουν τους Πράσινους. Τέτοιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις συνιστούν οι Δημήτρης Μωραΐτης, Βασίλης Τολιόπουλος, Νίκος Ρογκαβόπουλος και Γιώργος Τσαλμπούρης.

Ξεκινώντας από τον Μωραΐτη ο Έλληνας γκαρντ κάνει καλή χρονιά υπό τις οδηγίες του Βασίλη Σπανούλη στο Περιστέρι. Μετράει 6,6 πόντους και 2,3 ασίστ ανά αγώνα, εκτελώντας με 57,1% από το δίποντο αλλά με το χαμηλό 20,9% από το τρίποντο.

Σε ρόλο τρίτου γκαρντ, θα μπορούσε να κάνει το step up σε μία ομάδα επιπέδου του Παναθηναϊκού.

Ακόμα καλύτερα τα πηγαίνει στον Άρη ο Τολιόπουλος. Ο Έλληνας περιφερειακός πραγματοποιεί μακράν την καλύτερη χρονιά της καριέρας του, με 17 πόντους και 3,8 ασίστ ανά αγώνα, εκτελώντας με 55,8% από το δίποντο και με το υψηλό 40% από το τρίποντο.

Έχοντας ήδη στο βιογραφικό του το πέρασμα από τον Ολυμπιακό, μοιάζει και πάλι έτοιμος να πάρει δεύτερη ευκαιρία στο ανώτατο επίπεδο.

Αρκετό χαμό κάνει και ο Ρογκαβόπουλος στην τουρκική Μερκεζεφέντι. Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ και του Προμηθέα μετράει 14,7 πόντους και 1,8 ασίστ ανά αγώνα, εκτελώντας με 50,6% από το δίποντο και με 36,4% από το τρίποντο

Ανέκαθεν υπήρχε η συζήτηση ότι αξίζει την ευκαιρία σε έναν από τους δύο μεγάλους της Ελλάδας και φαίνεται, πως η ώρα να γίνει κάτι τέτοιο πράξη δεν θ' αργήσει ιδιαίτερα.

Μόνο απαρατήρητα δεν περνούν τα όσα κάνει κι ο Τσαλμπούρης τέλος στην ACB με τη φανέλα της Μπέτις. Ο Έλληνας σέντερ με έφεση στο μακρινό σουτ, μετράει 8,9 πόντους και 2,9 ριμπάουντ ανά αγώνα, εκτελώντας με 53,1% από το δίποντο και με το... σχεδόν εξωπραγματικό 44% από το τρίποντο!

Έχει ήδη γίνει διεθνής και η περίπτωσή του στο άμεσο μέλλον, θα μπει στα ραντάρ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φέρνει... φονιά στο ΟΑΚΑ - Απόφαση για Μήτογλου - "Βουίζει η πιάτσα" για Έλληνα ψηλό!

 

 
 
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags