Facebook Pixel Ολυμπιακός – Εφές Αναντολού: Της πήρε το... στέμμα - Λούντζης και Βεζένκοφ χάρισαν τη νίκη στον Ολυμπιακό κόντρα στην Εφές
Μπάσκετ
| 2023-02-03 22:43:00

Της πήρε το... στέμμα - Λούντζης και Βεζένκοφ χάρισαν τη νίκη στον Ολυμπιακό κόντρα στην Εφές

Sportdog Team
Της πήρε το... στέμμα - Λούντζης και Βεζένκοφ χάρισαν τη νίκη στον Ολυμπιακό κόντρα στην Εφές

Ακόμα μια Ερυθρόλευκη παράσταση τη φετινή χρονιά στο ΣΕΦ, με τους παίκτες του Μπαρτζώκα να κερδίζουν και την πρωταθλήτρια Ευρώπης, να φτάνουν τις πέντε σερί νίκες και παράλληλα να μένουν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ολυμπιακός – Εφές Αναντολού: Παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ στο πρώτο ημίχρονο και βγάζοντας… λαγό από το καπέλο που λεγόταν Λούντζης, ο οποίος έκανε εκπληκτική εμφάνιση, οι Ερυθρόλευκοι κατάφεραν και κέρδισαν την πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ΣΕΦ με 76-70 και παρέμειναν στην πρώτη θέση της Euroleague. Η τουρκική ομάδα κατάφερε να επανέλθει στο σκορ και να κάνει την αναμέτρηση… ντέρμπι όμως το σύνολο του Μπαρτζώκα είχε τόσο τον Φαλ, όσο και τον… αφηνιασμένο Βεζένκοφ, στο δεύτερο μέρος, να οδηγούν σε ακόμα ένα σημαντικό αποτέλεσμα την ομάδα τους και πλέον να προετοιμάζονται για νέο δύσκολο παιχνίδι την επόμενη αγωνιστική κόντρα στην Άλμπα, στο Βερολίνο, την Τετάρτη (8/2), αλλά να στέλνουν και… μήνυμα πως το πλεονέκτημα έδρας είναι πολύ δύσκολο να το χάσουν.

Το ματς:

Καυτό ήταν το ξεκίνημα των Ερυθρόλευκων στο ΣΕΦ κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, μιας και με όπλο για ακόμα μια φορά την άμυνα και υπομονή στην επίθεση κατάφεραν, μετά από καλάθι του Φαλ θα κάνουν γρήγορα το 8-0, με το γήπεδο να παίρνει… φωτιά. Οι φιλοξενούμενοι θα επωφεληθούν από την αστοχία των προσπαθειών έξω από 6,75, στη συνέχεια των Πειραιωτών, που πετούσαν επιθέσεις παρά τα πολλά ριμπάουντ και θα αντιδράσουν, ενώ μετά από καλάθι του Μίσιτς θα μειώσουν σε 10-6 και θα κάνουν το παιχνίδι… ντέρμπι. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα θα… ξυπνήσουν και παίζοντας πολύ έξυπνα «ταΐζοντας» τον Φαλ, που έκανε ό,τι ήθελε,  θα καταφέρουν να ανεβάσουν και πάλι τη διαφορά φτάνοντας το 18-6, με τον Γάλλο να μετράει μέχρι εκείνο το σημείο 8 πόντους. Ο επιθετικός πλουραλισμός της τουρκικής ομάδας θα κάνει την εμφάνισή του και με τρίποντο του Μπομπουά θα μειώσουν σε 18-11, τρέχοντας ένα μίνι σερί 0-5, όμως οι Πειραιώτες θα καταφέρουν να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο στο +9 (22-13).

Η δεύτερη περίοδος θα ξεκινήσει με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να κάνει δύο συνεχόμενα λάθη και τους φιλοξενούμενους να καταφέρνουν να μειώσουν σε 24-17. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα θα αντιδράσουν ξανά και θα ανακτήσουν διαφορά 9 πόντων (29-20) μετά από τρίποντο του Λούντζη, που έδειχνε να έχει μπει στα… παπούτσια του Σλούκα. Το παιχνίδι θα συνεχίσει να έχει τους Πειραιώτες, σταθερά, μπροστά σε απόσταση 8-9 πόντων όμως ο Έλληνας γκαρντ θα είναι αυτός που με το τρίτο του τρίποντο, μέχρι εκείνο το σημείο, και ο Παπανικολάου θα καταφέρουν να στείλουν την διαφορά στο μάξιμουμ (+15) και το σκορ 40-25, περίπου δύο λεπτά πριν το ημίχρονο. Η αστοχία κυρίως στις βολές των Ερυθρόλευκων θα κάνουν την πρωταθλήτρια Ευρώπης να μειώσει σε 41-31 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τους Ερυθρόλευκους να μπορούσαν να πάνε στα αποδυτήρια με ακόμα μεγαλύτερη απόσταση από τους αντιπάλους τους.

Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει με τις δύο ομάδες να βρίσκουν τον δρόμο για το καλάθι, με τον Βεζένκοφ με ένα τρίποντο να στέλνει τη διαφορά στο +11 (46-35), όμως το τρίτο φάουλ έδειχνε να μπορεί να φέρει προβλήματα στους Ερυθρόλευκους, λόγω και των τραυματισμών. Ο Βούλγαρος φόργουρντ θα είναι… καυτός στην τρίτη περίοδο και παίρνοντας πάνω του το σκοράρισμα και μετά από δύο νέα τρίποντα θα δώσει… καύσιμο και μετά από δύο εύστοχες βολές του Μπλακ να στέλνουν τη διαφορά στο +15 (56-41). Οι Πειραιώτες κατάφεραν να μειώσουν κατά πολύ τις λάθος επιλογές που είχαν στο πρώτο μέρος, κάτι που δεν έδινε το δικαίωμα στους αντιπάλους τους να τρέξουν στο γήπεδο, αιτία που τους έκανε να ανεβάσουν κι άλλο τη διαφορά (59-43). Τρία συνεχόμενα επιθετικά φάουλ των παικτών του Μπαρτζώκα θα κάνουν την τουρκική ομάδα, να τρέξει σερί 9-0 και να μειώσει με αποτέλεσμα το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρωθεί στο 59-52 βάζοντας… φωτιά στο φινάλε του αγώνα.

Το τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης θα ξεκινήσει με τον Λαρεντζάκη να ευστοχεί σε τρίποντο, στέλνοντας τη διαφορά σε διψήφια διαφορά (+10) και έβαλε παράλληλα στην εξίσωση και την εξέδρα. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης θα απαντήσει και με δύο συνεχόμενα σουτ έξω από τα 6,75 θα μειώσει κι άλλο κάνοτας το σκορ 62-58, την ίδια στιγμή που οι Ερυθρόλευκοι θα συνεχίσουν να είναι άστοχοι από τη γραμμή των βολών. Σε αυτό το σημείο ο Λούντζης θα καταφέρει να βγάλει τρεις φοβερές άμυνες και συνδυσμό με εύστοχες επιλογές στην επίθεση θα κάνει το σκορ 67-60, ενώ ένα τρίποντο του Βεζένκοφ θα στείλει τη διαφορά στο +9 (70-61), σχεδόν στα μισά της περιόδου. Ο ΜακΚίσικ θα πάρει ένα μεγάλο επιθετικό ριμπάουντ και θα σκοράρει, κρατώντας τη διαφορά στους 9 πόντους, σε μια επίθεση που φαινόταν... σκοτωμένη, όμως ένα τρίποντο του Λάρκιν θα κάνει το σκορ 72-66, δύο λεπτά πριν το φινάλε. Τις στιγμές που η μπάλα... έκαιγε βγήκε μπροστά ξανά ο Σάσα Βεζένκοφ που με δύκολο καλάθι θα κάνει το σκορ 76-68, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται με 76-70 υπέρ των Ερυθρόλευκων.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags