Facebook Pixel Ολυμπιακός: Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στα πλέι οφ - Το ιδανικό σενάριο, ο... εφιάλτης και ο Ομπράντοβιτς
Μπάσκετ
| 2023-03-14 17:15:00

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στα πλέι οφ - Το ιδανικό σενάριο, ο... εφιάλτης και ο Ομπράντοβιτς

Sportdog Team
Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στα πλέι οφ - Το ιδανικό σενάριο, ο... εφιάλτης και ο Ομπράντοβιτς

Το πλεονέκτημα έδρας και η πρώτη θέση, βρίσκεται στα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα και των παικτών του. Εφές, Παρτιζάν ή Μακάμπι στο δρόμο των Πειραιωτών για το Final-4 του Κάουνας.

Ολυμπιακός: Οι Ερυθρόλευκοι κάνουν φέτος όχι απλώς μία καταπληκτική χρονιά, αλλά στην πραγματικότητα την καλύτερη της ιστορίας τους. Άλλωστε χρειάζονται ένα ακόμη ροζ φύλλο αγώνα μακριά από το ΣΕΦ, για να σημειώσουν ρεκόρ εκτός έδρας νικών στην Euroleague.

Τις τελευταίες 6 αγωνιστικές ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται ν' αντιμετωπίσει κατά σειρά: Ζαλγκίρις Κάουνας (εκτός), Παρτιζάν (εκτός), Βιλερμπάν (εντός), Παναθηναϊκός (εντός), Ερυθρός Αστέρας (εκτός) και Μπασκόνια (εντός). Γίνεται κατανοητό, άρα, ότι σίγουρα το πλεονέκτημα έδρας αλλά ακόμα και η πρώτη θέση, βρίσκεται στα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα και των παικτών του.

Αυτόματα, αρχίζει να ανοίγει η συζήτηση για τον αντίπαλο με τον οποίο θα διασταυρωθεί στα πλέι οφ με φόντο το Final-4 ο Ολυμπιακός. Με δεδομένο ότι μία από τις πρώτες θέσεις θα είναι Ερυθρόλευκη, πολύ πιθανοί αντίπαλοι για τους Πειραιώτες είναι ομάδες όπως η Παρτιζάν, η Μακάμπι Τελ Αβίβ και φυσικά η Εφές, παρότι με δύο έστω ματς λιγότερα οι Τούρκοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκτός 8άδας.

Δεδομένα και ανεξαρτήτως των τωρινών συνθηκών, η Εφές είναι η χειρότερη αντίπαλος που θα μπορούσε να έχει ο Ολυμπιακός. Όσο κι αν δεν θυμίζει το σύνολο που κατέκτησε πέρσι την Euroleague, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν παραμένει πρωταθλήτρια Ευρώπης και ένα σπουδαίο (σε επίπεδο ονομάτων) ρόστερ. Θα είναι κρίμα για έναν πιθανώς πρωτοπόρο Ολυμπιακό, να βρει μπροστά του εξίσου πιθανά 8η Εφές.

Δεύτερη χειρότερη διασταύρωση είναι εκείνη απέναντι στην Παρτιζάν. Όχι γιατί οι Σέρβοι συνιστούν κάποιο φόβητρο, αλλά γιατί πολύ απλά με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στα πλέι οφ καλό είναι να... μην μπλέξεις. Ο Ζοτς είναι μάστερ σε τέτοια παιχνίδια, αν και εν προκειμένω η διαφορά ποιότητας των Ερυθρόλευκων του Πειραιά και των Ασπρόμαυρων του Βελιγραδίου είναι μεγάλη.

Από την άλλη, ιδανικό ίσως κρίνεται το ζευγάρωμα με την Μακάμπι. Η ομάδα του Όντεντ Κάτας έκανε βήματα μπροστά φέτος σε σχέση με πέρσι, διαθέτει ποιότητα ειδικά στην περιφέρεια, αλλά αρκετές παθογένειες ακόμα παραμένουν. Με μεγαλύτερη, την αδυναμία των Ισραηλινών να κερδίζουν με συνέπεια μακριά από το Τελ Αβίβ. Είτε εύκολα, είτε δύσκολα, ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε απέναντί τους το εισιτήριο για το Final-4 του Κάουνας.

Το πρόγραμμα της Εφές

Εφές - Ρεάλ Μαδρίτης
Εφές - Παρτιζάν
Άλμπα Βερολίνου - Εφές
Εφές - Αρμάνι Μιλάνο
Εφές - Βίρτους Μπολόνια
Φενέρ - Εφές
Εφές - Μονακό

Το πρόγραμμα της Παρτιζάν

Εφές - Παρτιζάν
Παρτιζάν - Ολυμπιακός
Παρτιζάν - Μπαρτσελόνα
Παρτιζάν - Ρεάλ Μαδρίτης
Μονακό - Παρτιζάν
Παρτιζάν - Παναθηναϊκός

Το πρόγραμμα της Μακάμπι Τελ Αβίβ

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Μπασκόνια
Βιλερμπάν - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Βίρτους Μπολόνια
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Αρμάνι Μιλάνο
Ζαλγκίρις Κάουνας - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ρεάλ Μαδρίτης

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags