Facebook Pixel Ολυμπιακός - Μάικ Τζέιμς: "Καλύπτει Σλούκα και Βεζένκοφ ο Τζέιμς - Plan b με Αμερικανό σκόρερ - Πέρυσι είχε 26 πόντους ανά παιχνίδι"!
Μπάσκετ
NBA
| 2023-08-17 13:10:00

"Καλύπτει Σλούκα και Βεζένκοφ ο Τζέιμς - Plan b με Αμερικανό σκόρερ - Πέρυσι είχε 26 πόντους ανά παιχνίδι"!

του Γιώργου Κτενά

Η επιμονή για τον Αμερικανό και ποιον θέλει στο ΣΕΦ ο Μπαρτζώκας. Στο Λιμάνι βλέπουν να καθυστερεί η υπόθεση του άσου της Μονακό και ενεργοποιούν ξανά την εξαιρετική εναλλακτική περίπτωση που έχουν στη λίστα τους...

Ολυμπιακός: Η τελευταία ενημέρωση από τη Μονακό φέρνει τα πάνω-κάτω στην υπόθεση του Αμερικανού γκαρντ και αλλάζει τα δεδομένα στον Ολυμπιακό.

Η διοίκηση της γαλλικής ομάδας έκανε ξεκάθαρο στην πλευρά του παίκτη πως δεν επιθυμεί να μπει σε συζητήσεις αποδέσμευσης, αφού τον θεωρεί αναπόσπαστο μέλος του ρόστερ. Ο Τζέιμς μάλιστα θα ξεκινήσει κανονικά την προετοιμασία του με τη Μονακό ενόψει της νέας σεζόν, με τον Αμερικανό να βρίσκεται ήδη στο Πριγκιπάτο και να ετοιμάζεται για την επόμενη περίοδο, εκτός κι αλλάξει κάτι εντυπωσιακά τις επόμενες ημέρες ή εάν γίνει πρόταση που θα πλησιάζει το ένα εκτοαμμύριο ευρώ!

Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, ο Τζέιμς παρά τα όσα λέχθηκαν και έγιναν με άλλες ομάδες, συνεχίζει για την ώρα τουλάχιστον να είναι κάτοικος Μονακό και μπροστάρης στην προσπάθεια της ομάδας τού Σάσα Ομπράντοβιτς να κάνει το επιπλέον βήμα σε σχέση με πέρυσι όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα Γαλλίας και έφτασε στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας.

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, θα στραφεί εκ των πραγμάτων σε άλλες λύσεις, πιθανότατα από την αγορά του ΝΒΑ. Με το όνομα του Κέντρικ Ναν να βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο, ως μια λύση από τις ΗΠΑ που θα μπορούσε να δώσει το κάτι παραπάνω στους Πειραιώτες.

"Αυτά θα έδινε ο Μάικς Τζέιμς στον Ολυμπιακό - Αυτά μπορεί να δώσει ο Κεντρίκ Ναν" - Φέρνουν άλλον οι Πειραιώτες;

Το sportdog απευθύνθηκε στον Τόλη Κοτζιά, δημοσιογράφο με πολλά μπασκετικά παρασημα στην πλάτη του, που γνωρίζει άριστα το μπάσκετ (και) στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, προκειμένου να περάσει από ακτίνες Χ την περίπτωση του Τζέιμς, που λογικά δεν απασχολεί πια, όπως και εκείνη του Ναν που φαίνεται ότι έχει προκριθεί. 

"Αγωνιστικά ο Τζέιμς θα καλυπτε σε σημαντικό κομμάτι το θέμα του ποιος θα πάρει την μπάλα σε δύσκολες καταστάσεις - Κάτι που έκανε και ο Σλούκας και ο Βεζένκοφ. Όλοι οι παίκτες είναι προσωπικότητες αλλά ο Ολυμπιακός θέλει παίκτη που να κανει το κάτι παραπάνω και αυτός είναι ο Τζέιμς", ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια πρόεθσε:

"Πολλοί θέτουν ερωτηματικά αν θα ταίριαζε στον Ολυμπιακό αλλά σίγουρα είναι πολύ καλός στο κομμάτι να βάλει καλάθι και να σκοράρει σε δύσκολες καταστάσεις. Παίρνοντας τον Τζέιμς παίρνεις και τα κουσούρια που ξέρεις ότι έχει. Το έχουμε πει εδώ και πολύ καιρό ότι είναι πολύ δύσκολη η αγορά, για αυτό ο Ολυμπιακός δικαιολογημένα δεν έχει βρει ακόμα παίκτη. Από τη στιγμή που δεν κατάφερε να πάρει τον Ντόρσεϊ δεν είναι πολλές οι επιλογές. Γιατί η αγορά του ΝΒΑ δεν έχει ανοίξει ακόμα όσον αφορά τα αναποφάσιστα παιδιά. Δεν πεθαίνει ο Ολυμπιακός να πάρει παίκτη τώρα αλλά καλό θα είναι να τον πάρει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, για να πάρει χρόνο συμμετοχής".

Φαίνεται ότι μετά από την αποχώρηση του Τζέιμς από τη λίστα του Ολυμπιακού, κυριαρχεί το όνομα του Ναν. Τι θα δώσει ο Αμερικανός αν έρθει στο Λιμάνι;

"Ο Ναν είναι σκόρερ, στο Όκλαντ, το κολλέγιο του, την τελευταία χρόνια είχε 26 πόντους μέσο όρο. Είναι πολύ καλός παίκτης και με υψηλή ποιότητα. Το ερωτηματικό έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν έχει ευρωπαϊκή εμπειρία, αν και αυτό είναι ανάλογο με τον παίκτη και την προσαρμοστικοτητα του. Εδώ στο Αμπού Ντάμπι που βρίσκομαι, με την εθνική ομάδα της Αμερικής, όλοι λένε για το διαφορετικό παιχνιδι σε Ευρώπη και Αμερική. Αλλά σίγουρα ο Ναν είναι ένας παίκτης που αν τον πάρει ο Ολυμπιακός, θα έχει καλύψει πολύ σημαντικό μέρος των αναγκών του".

Τι άλλο θα μπορούσαμε να πούμε;

"Ο Ολυμπιακός θέλει σκορερ και δημιουργό, να παίζει στη θέση 1 και στη θέση 2. Ο Ναν θα είναι μεγάλη υπόθεση αν τον πάρει. Γιατί στο 5 έχει δυναμώσει πολύ με Μιλουτίνοφ και Φαλ αλλά το παιχνίδι παίζεται από τους γκαρντ. Μένει να δούμε αν θα πάρει τον ναν ή κάποιον άλλον από τη λίστα του".

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: NBAer που δεν έχει παίξει Ευρώπη ο αντι-Τζέιμς - 37% τρίποντο με Μπουλς - Θα… ρίξουν το ΣΕΦ τα καρφώματα! 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags