Facebook Pixel «Θα φύγουμε κύριοι, θα πάμε αλλού»!
| 2013-01-09 22:52:00

«Θα φύγουμε κύριοι, θα πάμε αλλού»!

«Θα φύγουμε κύριοι, θα πάμε αλλού»!

Πως θα σας φαινόταν το σκοτσέζικο πρωτάθλημα χωρίς την Ρέιντζερς; Και όμως το ενδεχόμενο αυτό μοιάζει πιθανότερο από ποτέ καθώς ο σύλλογος με τα περισσότερα πρωταθλήματα στον κόσμο, απειλεί να αποχωρήσει από την χώρα σε περίπτωση που περάσουν τα σχέδια για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος.

Ο εκτελεστικός διευθυντής των «τζερς», Τσαρλς Γκριν απόκαλυψε την Τετάρτη πως η ομάδα του εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ενώσει τις δυνάμεις της με συλλόγους από το Βέλγιο και την Ολλανδία!

Ας τα πάρουμε όμως στην σειρά. Το περασμένο καλοκαίρι η Ρέιντζερς, κάτοχος 54 πρωταθλημάτων, υποβιβάστηκε στην Δ' κατηγορία εξαιτίας των τεράστιων χρεών της.

Τις τελευταίες ημέρες συζητούν στην Σκωτία πλάνα για να αναδιαρθρώσουν τις επαγγελματικές κατηγορίες του πρωταθλήματος. Οι τέσσερις κατηγορίες θα γίνουν τρεις αλλά αυτό θα έχει σαν συνέπεια η Ρέιντζερς να παραμείνει στην χαμηλότερη κατηγορία παρόλο που κάνει «πλάκα» στο πρωτάθλημα της Third Division, καθώς η διοργανώτρια αρχή απέκλεισε την πιθανότητα να πάρει ταχεία άνοδο στην Premier League.

Αυτό έχει κάνει έξαλλους τους ιθύνοντες του συλλόγου: «Σε ποια κατηγορία, κερδίζεις το πρωτάθλημα και στο τέλος καταλήγεις να παίζεις με τις ίδιες ομάδες στην επόμενη σεζόν; Αυτό δεν έχει κανένα νόημα», δήλωσε ο Γκριν και πρόσθεσε:

«Δεν έχω διαβάσει τίποτα άλλο από αυτά που γράφονται στον Τύπο και αν αυτή είναι η επιθυμούμενη αναμόρφωση του σκοτσέζικου ποδοσφαίρου, τότε η συμβουλή μου στα μέλη ου Δ.Σ. της Ρέιντζερς θα είναι καλύτερα να αποχωρήσουν εντελώς από το σκοτσέζικο πρωτάθλημα».

Η Ρέιντζερς είναι μεγάλη ομάδα και γρήγορα έχει καταφέρει να ορθοποδήσει οικονομικά. Τον περασμένο μήνα μάζεψε 22 εκατ. λίρες ύστερα από την επιστροφή των μετοχών του συλλόγου στο χρηματιστήριο. Σύμφωνα με τον Γκριν η ιδέα σύστασης μιας ευρωπαϊκής λίγκας, έκανε την Ρέιντζερς ελκυστική ως επένδυση.

Ο Γκριν παραδέχτηκε πως αυτή την στιγμή δεν υπάρχει χώρος για την Ρέιντζερς σε άλλο πρωτάθλημα αλλά τόνισε πως υπάρχουν πλάνα για την δημιουργία μιας «Μπενελίγκας» στην οποία θα συμμετέχουν οι κορυφαίες ομάδες του Βελγίου και της Ολλανδίας.

«Με το χέρι στην καρδιά, δεν έχουμε επιλογές αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα πρέπει να αρχίσουμε να ψάχνουμε μία λύση. Εάν στα επόμενα τέσσερα χρόνια μας περιμένουν πιο πολλά τρελά πράγματα τότε θα έχουμε αποτύχει ως διευθυντές σε περίπτωση που δεν εξερευνήσουμε εναλλακτικές επιλογές».

Η Ρέιντζερς παραμένει μια από τις λαοφιλέστερες ομάδες όχι μόνο στην Σκωτία αλλά στη Μεγάλη Βρετανία. Την περασμένη Κυριακή στον αγώνα πρωταθλήματος με την Ελγκιν κόπηκαν περισσότερα από 46.000 εισιτήρια στο «Αϊμπροξ» την στιγμή που ο μέσος όρος εισιτηρίων στην Δ' κατηγορία δεν ξεπερνάει τις μερικές εκατοντάδες.

Από την άλλη, πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως η Ρέιντζερς θα πρέπει να πληρώσει το τίμημα για τις οικονομικές ατασθαλίες των προηγούμενων διοικήσεων της και να ανέβει σταδιακά μία μία τις κατηγορίες.

Σε κάθε περίπτωση και οι 42 σύλλογοι των επαγγελματικών κατηγοριών της Σκωτίας θα έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν υπέρ ή κατά της αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος στο τέλος του μήνα.

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags