Facebook Pixel Θετικό και το δεύτερο δείγμα του Αρκούδα!
| 2013-02-20 08:05:00

Θετικό και το δεύτερο δείγμα του Αρκούδα!

Θετικό και το δεύτερο δείγμα του Αρκούδα!

Οξιλοφρίνη ανίχνευσε και το δεύτερο δείγμα που έδωσε ο Χρήστος Αρκούδας επιβεβαιώνοντας την αρχική γνωμάτευση, με την οποία βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ.

Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ είχε απολογηθεί στο ΕΣΚΑΝ, τονίζοντας ότι είναι αθώος και πως έπαιρνε νόμιμο σκεύασμα το οποίο δεν ανέγραφε ότι περιέχει οξιλοφρίνη.

Ο παίκτης έδωσε και δεύτερο δείγμα, στο οποίο ανιχνεύτηκε ξανά η ίδια ουσία. Αυτή είναι η εβδομάδα της κρίσης για τον Αρκούδα, o oποίος περιμένει να ακούσει την ετυμογορία για την τιμωρία του. Οι πηγές πάντως αναφέρουν ότι θα πέσει στα μαλακά.

"Αρκούδας Χ. (ποδοσφαιριστής), ΠΑΕ ΑΕΚ: διότι: «σε έλεγχο ντόπινγκ (λήψη δειγμάτων ούρων) που σας έγινε στις 26-1-2013 κατά την διάρκεια του αγώνα Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ - ΟΦΗ, από την εργαστηριακή ανάλυση προέκυψε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα για το A΄ δείγμα ούρων, στο οποίο ανιχνεύθηκε η διεγερτική ουσία Οξιλοφρίνη, (κατηγορία S6. b, λίστα απαγορευμένων ουσιών της WADA). Η παρουσία της προαναφερόμενης απαγορευμένης ουσίας επιβεβαιώθηκε κατόπιν ανάλυσης και του Β΄ δείγματός σας.

Ήτοι για παράβαση των άρθρων 128 Α επ. του Ν. 2725/99 όπως ο νόμος αυτός ισχύει σήμερα και 24 του Π.Κ. της ΕΠΟ σε συνδυασμό με τις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθ. 34912/11 των Υπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Πολιτισμού και Τουρισμού, της κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθ. 3956/12 των Υφυπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Πολιτισμού, του Κανονισμού Ελέγχου Φαρμακοδιέγερσης στις Διοργανώσεις και εκτός των Διοργανώσεων της FIFA και του κώδικα Αντιντόπινγκ της WADA", αναφέρει το δελτίο Τύπου της Super League.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags