Facebook Pixel Το πρέσινγκ στον «καπετάνιο»
| 2013-03-10 13:31:00

Το πρέσινγκ στον «καπετάνιο»

Το πρέσινγκ στον «καπετάνιο»

Καπεταναίοι υπάρχουν πολλοί, «καπετάνιος», όμως, είναι μόνο ένας. Ο μοναδικός που φέρει το εν λόγω παρωνύμιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο επί 21 συναπτά έτη πρόεδρος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο οποίος στις 29 Μαΐου 2000 ανακοίνωσε την οριστική αποχώρησή του από την προεδρία του «τριφυλλιού», επειδή, όπως είχε υποστηρίξει τότε, «η πολιτεία απουσιάζει. Είναι πρωτόγνωρο για τα παγκόσμια δεδομένα οι υπόδικοι να είναι εκλέκτορες και εκλεγόμενοι. Και αναφέρομαι, βέβαια, στις εκλογές της ΕΠΟ». Στις εκλογές που έλαβαν χώρα στην Αλεξανδρούπολη το 1997, έτος κατά το οποίο η «παρέα» του Θωμά Μητρόπουλου άλωσε την Ομοσπονδία και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ 13 ΧΡΟΝΙΑ είναι και κοντά και μακριά από τον ΠΑΟ. Τους αγώνες της ομάδας του συχνά τους παρακολουθεί. Οπως και τη φετινή πορεία της. Το «μαράζωμα» του «τριφυλλιού» το βλέπουν κι άλλοι, οι οποίοι, λέγεται, δεν άντεξαν και άρχισαν το «ψηστήρι», ελπίζοντας ότι θα τον πείσουν να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό! Ετσι, λοιπόν, ερμηνεύουν το γεγονός ότι δεν έχει δώσει την έγκρισή του για παραχώρηση της Παιανίας στη νυν διοίκηση του ΠΑΟ για ακόμη έναν χρόνο.

Οτι, δηλαδή, μετράει τις κινήσεις του. Το σίγουρο είναι ότι μετράει τις αντιδράσεις μερίδας οργανωμένων οπαδών, οι οποίοι έχουν στοχοποιήσει σύμπασα την οικογένεια. Και το παράπονό του το έχει μεταφέρει στους νυν διοικούντες την ΠΑΕ.

ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΠΑΝΕ με τον... σταυρό στο χέρι. Στην ομάδα κουμάντο πλέον κάνουν δύο ιερωμένοι: ο πατήρ Ανθιμος και ο πατήρ Γεράσιμος, οι οποίοι, όπως λέγεται, αποτελούν και τους επενδυτές της, καθώς την έχουν ενισχύσει με ποσόν περίπου 90.000 ευρώ. Η δραστηριοποίησή τους στον μακεδονικό σύλλογο ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο και από τότε βρίσκονται συνεχώς δίπλα στην ομάδα. Και παρίστανται όχι μόνο στους αγώνες της Καβάλας, αλλά και στις προπονήσεις. Μάλιστα στα παιχνίδια της ομάδας πολλές φορές θα τους δει κάποιος να κάθονται έξω από τις θύρες του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη» και να κόβουν εισιτήρια!

Και καλά ο πατήρ Ανθιμος... Εχει συνταξιοδοτηθεί. Συνεπώς διαθέτει ελεύθερο χρόνο. Ο έτερος κληρικός, ο πατήρ Γεράσιμος, όμως, συνεχίζει να ιερουργεί. Και πέραν των άλλων αποτελεί και δεξί χέρι του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, Προκοπίου, κατά κόσμον Μιχαήλ Τσακουμάκα.

Δεν είναι, ωστόσο, οι μόνοι που βοηθούν. Πρόσφατα, ένας ανθοπώλης της πόλης διενήργησε έρανο για την ομάδα και συγκέντρωσε 10.000 ευρώ, ενώ τις προάλλες η Λέσχη Γυναικών πήγε κινηματογράφο όλη την ομάδα. Γιατί η φτώχεια θέλει (και) διασκέδαση...

Πηγή: Εθνοσπόρ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags