Facebook Pixel "Ενδιαφέρον από Βερόνα". Άντε και στη Γιουβέντους...
| 2013-03-26 10:31:00

"Ενδιαφέρον από Βερόνα". Άντε και στη Γιουβέντους...

"Ενδιαφέρον από Βερόνα". Άντε και στη Γιουβέντους...

Ενδιαφέρον για συνεργασία με τον Σάκη Τσιώλη υπήρξε από την πλευρά της ιταλικής ομάδας, σύμφωνα με όσα σχολίασε σε δηλώσεις του ο Έλληνας τεχνικός...

Διαβάστα αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Τσιώλης στη «Live Sport»:

Φέτος το πιο ψηλά είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου και η έξοδος στα προκριματικά του Champions League. Είναι εφικτοί στόχοι;

«Είμαστε μέσα. Για τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα είμαστε το φαβορί, αφού αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε αυτή. Επίσης, στους δύο μέχρι τώρα αγώνες με τον ΠΑΟΚ δείξαμε καλύτερο πρόσωπο από τον αντίπαλο. Οπότε, υπάρχει αυτοπεποίθηση και πίστη ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε αυτούς τους στόχους. Καταρχάς να πάρουμε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Όσο για τα πλέι οφ, νομίζω ότι θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Και μετά, ο επόμενος στόχος ποιος θα είναι;

«Να προετοιμαστούμε για να εκπροσωπήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Ελλάδα στην Ευρώπη. Ίσως αυτό που μα έλειψε πέρυσι, η εμπειρία, ότι αυτό που θα κάνουμε θα το έχουμε ξαναδοκιμάσει να μας βοηθήσει. Πάντα υπάρχουν στόχοι».

Οι στόχοι για τον σύλλογο είναι μόνο αγωνιστικοί ή υπάρχουν κι άλλοι τομείς για να υποστηρίξει ο Αστέρας το γεγονός ότι έχει αλλάξει επίπεδο;

«Για να σφραγίσει ο Αστέρας το ότι έχει αλλάξει επίπεδο, για να δείξει ότι η ιστορία που γράφει τώρα θα έχει και συνέχεια, θα πρέπει πρώτα από όλα να φτιάξει ένα νέο, σύγχρονο γήπεδο. Το οποίο θα μπορεί να προσελκύσει κόσμο και από τις γύρω περιοχές, αλλά και οι παίκτες θα μπορούν να εκφράζονται καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Έχοντας αυτό ως βάση, θα μπορέσει η ομάδα να οργανωθεί και στους υπόλοιπους επιμέρους τομείς. Όπως στο μάρκετινγκ, στην προβολή της ομάδας και σε όλα αυτά».

Λέμε για το θαύμα του Αστέρα. Είναι πράγματι έτσι ή πρόκειται απλώς για μία ποδοσφαιρική δουλειά;

«Μέσα στο γκρίζο ελληνικό ποδόσφαιρο, φαντάζει ως θαύμα. Ποιος είναι ο Αστέρας που βρίσκονται 15-20 βαθμούς πάνω από τον Παναθηναϊκό ή την ΑΕΚ, τον Άρη και μπροστά από τον ΠΑΟΚ; Σίγουρα μοιάζει εξωπραγματικό. Όμως για εμάς που είμαστε μέσα στην ομάδα, βλέποντας το υλικό και τη δομή που υπάρχει, μόνο έκπληξη δεν είναι. Για εμένα που είμαι και ο προπονητής, ίσως αυτή η δουλειά να είμαι η πιο εύκολη που έχω αναλάβει».

Γιατί το λέτε αυτό;

«Διότι από τις 10:30 που πάω στο γήπεδο μέχρι τις 5 το απόγευμα που φεύγω, τα πάντα λειτουργούν στην εντέλεια. Σαν ένα καλοκουρδισμένο ρολόι. Δεν έχει να κάνει μόνο με τους παίκτες και τα αποδυτήρια. Έχει να κάνει με τον θυρωρό που υπάρχει στην πόρτα, ο οποίος σε υποδέχεται, με τους φροντιστές, με όλους στον σύλλογο. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Είναι όλοι άψογοι στη συμπεριφορά και στην επαγγελματική τους νοοτροπία».

Σε μεταγραφικό επίπεδο ποιος σας βοηθάει;

«Εδώ και πέντε χρόνια, μέσα σε αυτά τα επικίνδυνα σενάρια που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, προσπάθησα να προφυλάξω τη δουλειά μου, το ήθος μου και την αξιοπρέπειά μου. Διότι αυτά βάλλονται και τσαλακώνονται μέσα στον ανταγωνισμό του ποδοσφαίρου. Έχω, λοιπόν, αποφασίσει να μην δείχνω ονόματα και ποδοσφαιριστές. Απλώς, ανάλογα με το υλικό που βρίσκω σε κάθε ομάδα, βλέπω τι μας λείπει, λέω τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που θέλω για συγκεκριμένες θέσεις και οι ιδιοκτήτες, μέσα από τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζονται, προτείνουν παίκτες. Για παράδειγμα, μου έφεραν τέσσερις – πέντε παίκτες, ανάμεσά τους και τον Ντε Μπλάσις. Εγώ, λοιπόν είχα και έχω την τελική επιλογή για τον ποιον θα πάρουμε».

Πόσο κοντά είστε, λοιπόν, στην παραμονή σας στην ομάδα, πότε θα ληφθεί η απόφαση και ποιες άλλες προοπτικές υπάρχουν για την καριέρα σας; Είναι συγκεκριμένες;

«Σας είπα ότι υπάρχουν και προσωπικές σχέσεις με τους ιδιοκτήτες και τη διοίκηση. Άρα, όλα είναι ιδανικά για να γίνει μια συζήτηση για το μέλλον. Δεν υπάρχει, λοιπό, περίπτωση να γίνει κάτι, προτού συζητήσω με τον Αστέρα. Αυτή τη στιγμή σε προτεραιότητα έχουμε ιστορικές στιγμές. Όταν έρθει η ώρα με καλή διάθεση θα συζητήσουμε. Τον πρώτο λόγο, λοιπόν, τον έχει ο Αστέρας. Αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν θετικά, μετά θα δω τι προοπτικές και προτάσεις υπάρχουν. Αλλά πιστεύω ότι αυτό είναι ένα θέμα με το οποίο θα λυθεί πολύ γρήγορα. Δηλαδή, με το που θα καθίσουμε να συζητήσουμε με τον Αστέρα, δεν θα χρειαστούμε πολύ χρόνο».

Αυτό που λέτε είναι μήνυμα παραμονής;

«Είναι ένα μήνυμα ότι υπάρχουν πολύ καλές σχέσεις. Από τη στιγμή που υπάρχει κοινή θέληση, θεωρώ ότι είναι δύσκολο να αποχωρήσω τώρα από τον Αστέρα. Αλλά ακόμη και αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν έτσι και φύγω ή οπότε συμβεί αυτό, θα φύγω ως φίλος. Θα υπάρχει αγάπη και εκτίμηση. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα».

Έχετε κάποιο όνειρο ως προπονητής, το οποίο δεν έχετε εκπληρώσει;

«Όταν ήμουν ποδοσφαιριστής, δεν κοιμόμουν. Ήμουν γεμάτος όνειρα. Να παίξω ποδόσφαιρο, να πάρω Κύπελλο, να πάρω πρωτάθλημα, να αγωνιστώ σε μια μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα. Και να παίξω στην Εθνική, κάτι που έκανε πολύ περήφανους τους γονείς μου. Τότε ολοκληρώθηκαν τα όνειρά μου ως ποδοσφαιριστή, όταν φόρεσα τη φανέλα της Εθνική και είδα τους γονείς μου να καμαρώνουν. Ως προπονητής, δεν κάνω πια όνειρα. Δεν φαντάζομαι μεγάλες στιγμές. Διότι τις ζω. Σε όποια ομάδα κι αν βρίσκομαι, μέσα μου αισθάνομαι ότι είμαι στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας.

Ξέρουμε τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τα συμφέροντα που υπάρχουν στις μεγάλες ομάδες. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να πηγαίνω σε οργανωμένους συλλόγους, να υπάρχει εκτίμηση και να προσφέρω έργο. Βεβαίως και θέλω να κατακτώ κορυφές. Είμαι επαγγελματίας. Θέλω να ανταποδίδω την εμπιστοσύνη στους ιδιοκτήτες της ομάδας, ώστε ακόμη και όταν φύγω να πουν ότι ο Τσιώλης ήταν για εμάς μια σπουδαία επιλογή. Αν υπάρχει κάτι μέσα στο μυαλό μου, είναι βεβαίως και να καταφέρω κάποια στιγμή να φορέσω τη φόρμα της Εθνικής. Θα είναι η κορύφωση σε αυτό το ταξίδι που έχω ξεκινήσει εδώ και 35 χρόνια».

Το εξωτερικό πέρασε ποτέ από το μυαλό σας;

«Η αλήθεια είναι ότι εδώ και κάποιους μήνες, έναν χρόνο και κάτι, υπάρχει ενδιαφέρον από μια ομάδα της Βόρειας Ιταλίας. Και για να πω την αλήθεια, με κολακεύει. Αν και έχουμε τόσα πολλά πράγματα να κάνουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, παρόλα αυτά η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα κάνει μια τέτοια προοπτική να φαντάζει ως παράδεισος».

Ποια είναι αυτή η ομάδα;

«Υπήρχε μια συζήτηση για τη Βερόνα. Κάναμε δύο τουρνουά και με τον Άρη πέρυσι και με τον Αστέρα. Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας ήρθε και παρακολούθησε τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην έδρα μας, τον φιλοξένησα και δημιουργήθηκε μια σχέση. Ίσως αν σήμερα η ομάδα στην οποία βρίσκομαι δεν ήταν ο Αστέρας Τρίπολης, να παρακαλούσα κιόλας να πάω. Αλλά ο Αστέρας με καλύπτει, νιώθω πραγματικά υπέροχα εδώ».

Τη νέα αγωνιστική περίοδο ο στόχος μπορεί να είναι μέχρι και το πρωτάθλημα;

«Την Κυριακή άκουσα στο γήπεδο τους οπαδούς μας να φωνάζουν “νατοι, νάτοι οι πρωταθλητές”. Είχα να το ακούσω από τότε που ήμουν στη Λάρισα. Ξέρουμε ότι ο ο Ολυμπιακός, παίρνοντας τόσα χρόνια τα λεφτά του Champions League και έχοντας τη βοήθεια που δίνει το Καραϊσκάκη, έχει ξεφύγει από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδα. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός φαντάζει άνευ ανταγωνισμού. Αν, λοιπόν, ολοκληρώσουμε τη χρονιά στη δεύτερη θέση, πιστέψτε με, θα αισθάνομαι ότι φέτος με τον Αστέρα πήρα το πρωτάθλημα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags