Facebook Pixel Βιβλική καταστροφή και νέο μαρτύριο
| 2016-08-04 12:24:00

Βιβλική καταστροφή και νέο μαρτύριο

Βιβλική καταστροφή και νέο μαρτύριο

Ένα ενδιαφέρον άρθρο για τον Ολυμπιακό από τον Γιώργο Μαζιά...

Το κακό φαινόταν. Καιρό τώρα. Από τις μέρες του τελικού του Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Ναι, δυο τρεις μήνες πριν. Μια ομάδα παρατημένη. Καμία επαφή με το περιβάλλον. Σε μια νιρβάνα. Σε ένα παράλληλο σύμπαν. Μα, χρειάζεται ομάδα και μεταγραφές για να αποκλείσεις την Μπερ Σεβά; Αυτό που χρειάζεται είναι σοβαρότητα, προγραμματισμός και να μην είσαι αλαζόνας.

Ο Ολυμπιακός έχει κατεβάσει ανεξήγητα τον διακόπτη εδώ και καιρό. Ο αποκλεισμός ήρθε απόλυτα φυσιολογικά. Με μια φάση σε δυο παιχνίδια δεν κερδίζεις κανέναν. Μια εικόνα αποσύνθεσης σε όλα τα επίπεδα. Για να θυμηθείς τέτοιο χάλι, πρέπει να γυρίσεις πολύ πίσω. Το κάζο της εικοσαετίας. Τόσα παθήματα δεν έγιναν μάθημα. Δεν ήταν άτυχος. Δεν ήταν η κακιά η στιγμή. Είναι πλήρης κατάρρευση. Ο Δαβίδ το κατάφερε το χτύπημα στον Γολιάθ. Ποιος Γολιάθ; Ενας ξεδοντιασμένος γέρος που ούτε η φανέλα δεν θύμιζε την πλούσια καταγωγή του. Αγωνιστική χρεοκοπία για μια ομάδα από την οποία κάθε μέρα έφευγε κι ένας (και κανείς δεν ερχόταν).

Οσοι έμειναν είναι χαμένοι στο διάστημα. Ηξεραν, έπρεπαν να ήξεραν πού, πώς και γιατί παίζουν. Η Χάποελ δεν έκανε τίποτα σοβαρό. Μια μέτρια ομάδα που δύσκολα θα έμπαινε στην πρώτη πεντάδα της ελληνικής Σούπερ Λίγκας. Ναι, το ανάθεμα τέτοιες ώρες είναι εύκολο. Ομως δεν επήλθε ξαφνικός θάνατος. Το παγόβουνο φαινόταν. Κι όμως ο Ολυμπιακός πήγε με ταχύτητα πάνω του. Ευθύνες; Προφανώς, στη διοίκηση. Από εκεί ξεκινάνε όλα. Οι παίκτες και ο προπονητής; Ασφαλώς κι έχουν μερίδιο ευθύνης. Οι αλχημείες ενός Βίκτορ σε πανικό και η αδυναμία των περισσοτέρων ποδοσφαιριστών ολοκλήρωσαν το μοιραίο. Αυτός ο Ολυμπιακός τελείωσε. Καπούτ. Φινίτο.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ως καλός καπετάνιος πρέπει να βάλει το καράβι στη σωστή ρότα. Χάθηκε η χρονιά; Ευρωπαϊκά, ναι. Το πλήγμα είναι τρομερό. Μπορεί να συνεχίσει στους ομίλους του Γιουρόπα; Ετσι όπως είναι ο Ολυμπιακός, δεν περνάει κανέναν στα πλέι οφ. Δεν μπορεί να αλλάξει μια πάσα και να κάνει ένα σουτ. Τι να αλλάξει σε μια δυο εβδομάδες; Η καταστροφή είναι βιβλικών διαστάσεων. Εχει συμβεί και σε άλλους μεγάλους. Είναι μέσα στη ζωή. Εχει συμβεί και στον ίδιο. Συνέχεια θα υπάρχει. Πάντα υπάρχει. Το θέμα είναι πια και πώς θα διαμορφωθεί. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Καμία. Αντίθετα, για τον ΠΑΟΚ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εχασε μια μεγάλη ευκαιρία.

Τα είχε όλα στο χέρι του. Μαρτύριο. Κάθε φορά τόσο κοντά και κάθε φορά τόσο μακριά. Μαζεμένες απόπειρες, όλες αποτυχημένες. Αγγίζει το όνειρο και αυτό γίνεται εφιάλτης. Κάθε φορά τα ίδια. Ο ΠΑΟΚ έχει καλή ομάδα. Προσπαθεί. Κάνει ό,τι μπορεί. Δεν του βγήκε. Τον είχε γκρογκί τον Αγιαξ, αλλά πάλι του ξέφυγε. Ας ιεραρχήσει όμως τους στόχους του. Και ο ΠΑΟΚ και όλοι. Για τον Δικέφαλο προτεραιότητα πρέπει να είναι το πρωτάθλημα. Δημιουργεί τις βάσεις. Θέλει μια δυο πινελιές ακόμη. Η Ευρώπη μπορεί να περιμένει...

Στο όριο ο ΠΑΟ!

Ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού και η μετακόμισή του στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ έφεραν τον Παναθηναϊκό σε αγωνία. Αποκλείστηκε και η Αντερλεχτ, με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να πέσουν στην 22η θέση και τελευταία του γκρουπ των ισχυρών (εφόσον περάσουν σήμερα την ΑΪΚ). Εζησαν θρίλερ, αφού η Σέλτικ πέρασε στο φινάλε, όπως προχθές οι Πλζεν και ΑΠΟΕΛ. Πλέον δεν κινδυνεύουν και αν προκριθούν, στην αυριανή κλήρωση μαζί με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ θα είναι στους ισχυρούς. Αντίστοιχα θα είναι στους αδύναμους (αν περάσουν) ΑΕΚ και ΠΑΣ.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags