Facebook Pixel Αλαφούζος, υπηρέτης της ιδέας ''Παναθηναϊκός''
| 2017-09-20 10:40:00

Αλαφούζος, υπηρέτης της ιδέας ''Παναθηναϊκός''

του Κώστα Γκόντζου
Αλαφούζος, υπηρέτης της ιδέας ''Παναθηναϊκός''

Οι ιδέες δεν πεθαίνουν. Ποτέ. Ο Παναθηναϊκός είναι ιδέα, άρα δεν τρέχει κάστανο ακόμα κι αν υποβιβαστεί στη Δ' εθνική. Έτσι είναι. 

Μία ιδέα, μία ιδεολογία, μία μυθολογία, μία θρησκεία, όλα αυτά τα βαρύγδουπα δεν πεθαίνουν. Ποτέ. Των ποτών, και δεν μιλάμε για τίποτα ποτά που μαστουρώνουν.

Εγκλήματα μαζικά έχουν γίνει στο όνομα της θρησκείας. Κανένα πρόβλημα το δόγμα. Αρχιερείς αποδείχτηκαν ανώμαλοι, πόρνοι, καθάρματα του κερατά. Το παραμύθι, η θρησκεία δεν κλονίζεται.

Το ίδιο και η πολιτική ιδεολογία. Αποκαλύπτεται προδότης κατάπτυστος ο αρχηγός. Ανίκανος. Λαμόγιο. Οι ελπίδες της ιδεολογίας παραμένουν πάντα ζωντανές.

Έτσι και ο Παναθηναϊκός, η κάθε ποδοσφαιρική ομάδα που πέφτει στην περιπέτεια. Νικάει στο τέλος η ιδεολογία. Ας είναι για φυλακή ο πρόεδρος. Ας δουλεύει το έγκλημα υπέρ της ομαδάρας. Η ιδεολογία είναι αγνή. Ας γουστάρουν οι, αγνοί κι αυτοί, οπαδοί η διαιτησία να τους ευνοεί.

Να μην ανησυχούν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, λοιπόν, αν τελικά τους εγκαταλείψει στα χρέη ο Αλαφούζος. Δεν κατάλαβα. Τα λεφτά είναι πιο ισχυρά από την ιδέα ''Παναθηναϊκός''; Θα το δουν οι εχθροί της ομάδας, αν αυτή υποβιβαστεί στο ερασιτεχνικό. Κι όταν λέμε ''εχθροί'' αναφερόμαστε σ' αυτούς που έφεραν την ομάδα στην τραγική κατάσταση, όχι τις παναθηναϊκάρες, όχι τους ιδεολόγους της ομαδάρας.

Παναθηναϊκάρα και ο Αλαφούζος. Δεν έγινε πρόεδρος τόσο για να διαχειριστεί την ΠΑΕ διοικητικά, επικοινωνιακά, οικονομικά, εμπορικά, αλλά κυρίως ιδεολογικά. Βέβαια. Η εμπλοκή του ήταν καθαρά ιδεολογική. Ρομαντική. Συναισθηματική. Υπηρέτησε την ιδέα ''Παναθηναϊκός''. Διακοπή, επανερχόμαστε μετά τις διαφημίσεις...

Τι λέει ο Αλαφούζος για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, διάβασε apodytiriakias.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags