Facebook Pixel AEK - Άλεφ: Παίρνει... Λιβάγια ο Μελισσανίδης - Έγινε το πρώτο «ντου»
| 2019-01-29 13:00:00

Παίρνει... Λιβάγια ο Μελισσανίδης - Έγινε το πρώτο «ντου» - Πόσα σκάει - Πώληση-βόμβα με Έλληνα

του Γιώργου Θεοδωράκη
Παίρνει... Λιβάγια ο Μελισσανίδης - Έγινε το πρώτο «ντου» - Πόσα σκάει - Πώληση-βόμβα με Έλληνα

Πώς θα γίνει το deal για το «θηρίο»; Ποιος βγαίνει στη... βιτρίνα;

AEK - Άλεφ: Είναι αλήθεια πως αποτέλεσε προϊόν scouting. Εστω… γειτονικό, αφού πέρυσι, στην Κύπρο έβγαλε μάτια, μπαίνοντας για τα καλά σε αυτά των ανθρώπων της Ένωσης. Χρειάστηκε μια (συνηθισμένη σε μεταγραφές) μαναταζερική «προσπέραση», αλλά τελικά, η δουλειά έγινε και ο Βραζιλιάνος παραχωρήθηκε δανεικός στους πρωταθλητές.

Το όνομα του δεν… γέμισε τους φίλους της ομάδας. Και αλήθεια είναι πως ούτε και το ξεκίνημα τοχυ με τα «κιτρινόμαυρα» δικαιολόγησε και την επιμονή και την επιλογή της ΠΑΕ. Ακόμη και κάποια προβλήματα τραυματισμών, έπαιξαν -αρνητικά- τον ρόλο τους.

Παρά ταύτα όμως, στην ΑΕΚ έβλεπαν καθημερινά έναν ποδοσφαιριστή που τους κάνει, γι’ αυτό και πριν καν την αλλαγή συστήματος και εικόνας της ομάδας, από τον Νοέμβριο, απευθύνθηκαν στην Μπράγκα αναζητώντας διαπραγμάτευση του συμφωνημένου buy-out για την αγορά του Αλεφ.

Τότε, οι «αρσεναλίστας», ανένδοτοι στο 1,8 εκατ. ευρώ. Από τότε όμως, ο παίκτης, παίρνοντας τα (πολύ) πάνω του, ειδικά μετά την αλλαγή της διάταξης της ομάδας, διανύει το καλύτερο διάστημα της παρουσίας του στην Αθήνα, εντείνοντας ή για να το θέσουμε διαφορετικά, ενισχύοντας την πίστη των ανθρώπων της Ενωσης και δικαιολογώντας την άποψη να γίνει μια ακόμη προσπάθεια προσέγγισης και διαπραγματεύσης με την Μπράγκα.

Κάτι τέτοιο, δεύτερη δηλαδή προσέγγιση, ακόμη δεν έχει γίνει. Το δυσοίωνο για τους «κιτρινόμαυρους» είναι το… παρελθόν και το επίπεδο της Μπράγκα, η οποία ως παραδοσιακό selling club δεν μπαίνει στη διαδικασία πρόσθετων παζαριών, ειδικά όταν ο παίκτης που έχει  παραχωρήσει δανεικό, «τσουλάει».

Μοιάζει δύσκολο λοιπόν να πετύχει η ΑΕΚ οικονομικότερη συμφωνία, οπότε το μόνο που (της) μένει είναι η καταβολή του 1,8 εκατ. ευρώ, ποσού δηλαδή που δαπανήθηκε πέρυσι για την αγορά του Μάρκο Λιβάγια.

Το δεύτερο που ξεχωρίζει από τη σημερινή ειδησεογραφία είναι τα νέα δημοσιεύματα που θέλουν την Ουντινέζε να ενδιαφέρεται για τον Κώστα Γαλανόπουλο. Προφανώς δεν μιλάμε για κάτι… άμεσο, στην τρέχουσα  μεταγραφική περίοδο. Αλλωστε, ο διεθνής μέσος είναι τραυματίας, για μεγάλο χρονικό διάστημα, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως από την ομάδα προσδιορίζουν ως πρόβλημά του -γενικά και αόριστα- την οσφυαλγία.

Το ενδιαφέρον των «φριουλάνι», αν υφίσταται, αφού κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί, είναι για το καλοκαίρι. Τότε που δεδομένα, η Ένωση θέλει την πώληση του Γαλανόπουλου και δεδομένα, οι επιτελείς του μεταγραφικού σχεδιασμού της, το «δουλεύουν» καιρό τώρα με συγκεκριμένο χρονικό και οικονομικό στόχο: πώληση λοιπόν το καλοκαίρι, χωρίς πλέον οι απαιτήσεις των πρωταθλητών (ίσως και ελέω της μέτριας ως τώρα εικόνας του Γαλανόπουλου σε απαιτητικές αγωνιστικές παραστάσεις) να είναι πολύ πιο μικρές από αυτές που στο παρελθόν, σε ανάλογες περιπτώσεις κυκλοφορούσαν (+7 εκατ. ευρώ).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags