Facebook Pixel Η ζωή του Andres Iniesta
| 2020-04-25 17:50:00

The Unexpected Hero: Το νέο ντοκιμαντέρ για τον Andres Iniesta

Sportdog Team
The Unexpected Hero: Το νέο ντοκιμαντέρ για τον Andres Iniesta

Ελάχιστοι ποδοσφαιριστές στον πλανήτη έχουν τόσο καθολική αναγνώριση από φίλους και αντιπάλους, όση ο Andrés Iniesta. Θα μπορούσε εύκολα να βρεθεί στην Cornella ή στο κέντρο της Μαδρίτης και όχι μόνο να μην τον αποδοκιμάσει κάποιος οπαδός της Εσπανιόλ ή της Ρεάλ αλλά, κατά πάσα πιθανότητα, να του ζητήσει να βγουν μαζί φωτογραφία. Ίσως παίζει ρόλο πως έχει πετύχει το σημαντικότερο γκολ στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου. Ίσως πάλι το γεγονός πως αποτέλεσε έναν ποδοσφαιριστή τεράστιας κλάσης με εξαιρετικά ταπεινή συμπεριφορά κατά τα χρόνια της δόξας του να δημιουργεί σχεδόν οικουμενική συμπάθεια.

Αυτά και άλλα πολλά περιγράφονται στο ντοκιμαντέρ Andrés Iniesta: The Unexpected Hero (Andrés Iniesta: Ο Απροσδόκητος Ήρωας) που έκανε πρεμιέρα στη διαδικτυακή πλατφόρμα Rakuten TV. Φυσικά, ο τίτλος του ντοκιμαντέρ επιβεβαιώνεται σχεδόν από όλη την καριέρα του πρώην μέσου της Μπαρτσελόνα και κυρίως από τα δύο πιο καθοριστικά τέρματά της: Εκείνο εναντίον της Τσέλσι στον ημιτελικό του Champions League το 2009 και, ασφαλώς, αυτό στον τελικό του Μουντιάλ του 2010. 

 

 

Στο ντοκιμαντέρ περιγράφεται και η σκοτεινή περίοδος του Andrés Iniesta, όταν κατά τη σεζόν 2009-2010 κλήθηκε να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη. Ο ίδιος αναφέρει πως ένιωθε ότι βρισκόταν σε ένα πηγάδι χωρίς πάτο κι ότι ενώ περιτριγυριζόταν από όλους τους αγαπημένους του ανθρώπους και τους οπαδούς της Μπάρτσα που τον λάτρευαν, δεν ένιωθε πραγματικά ευτυχισμένος, αισθανόταν εντελώς μόνος και δεν μπορούσε να κοιμηθεί.

Μάλιστα, κάνει αναφορά και για τους γονείς του: "Τους φιλοξενούσα για μεγάλο διάστημα στο σπίτι μου στη Βαρκελώνη. Ξυπνούσα μέσα στη νύχτα και πήγαινα στο δωμάτιό τους, τους ζητούσα να κοιμηθώ μαζί τους, όπως τότε που ήμουν παιδί, γιατί ένιωθα τρομερό άγχος και ανασφάλεια" αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ισπανός σούπερ σταρ. 

Ένα από τα γεγονότα που τον σημάδεψαν ήταν και ο θάνατος του πολύ καλού του φίλου και ποδοσφαιριστή της Εσπανιόλ Dani Jarque, τον Αύγουστο του 2009 - μάλιστα, σε αυτόν αφιέρωσε το γκολ στον τελικό του Μουντιάλ, έναν χρόνο μετά. Ο Iniesta δεν μίλησε ποτέ στους συμπαίκτες του στην Μπαρτσελόνα για το πρόβλημά του, παρά μόνο στον Pep Guardiola, που ήταν κάτι παραπάνω από υποστηρικτικός και συμπονετικός. 

ΠΗΓΗ: Esquire.com.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags