Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Γιάννης Κωνσταντέλιας: Πώς πρόλαβε τον Ολυμπιακό και το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα!
| 2020-11-16 11:12:00

Πρόλαβε τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ! Έτσι υπέγραψε με Έλληνα παικταρά - Τον θέλει και η Μπαρτσελόνα!

Οι Μιχείες
Πρόλαβε τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ! Έτσι υπέγραψε με Έλληνα παικταρά - Τον θέλει και η Μπαρτσελόνα!

Ήταν Παρασκευή και 13, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα δηλαδή, που έγινε γνωστό πως ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, ανανέωσε/επέκτεινε το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ ως το 2024.

Για τους μη γνώστες, ο "Ντέλιας" θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, από αυτά που ψάχνουν οι μεγάλες ευρωπαικές ομάδες από την ηλικία των 13 και 14 χρονών. Κοινώς για παιδιά που έχουν το... χάρισμα με την μπάλα.

Μόλις τον περασμένο Μαϊο ο Βολιώτης μεσοεπιθετικός έκλεισε τα 17 του χρόνια αλλά αυτό δεν ήταν το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Ο ΠΑOΚ τον είχε κάνει... επαγγελματία από τότε που έπαιζε στην Κ17 και μάλιστα του κόστιζε συνολικά κοντά στα 100.000 ευρώ ετησίως. Δηλαδή όσο άλλες σουπερλιγκάτες πληρώνουν σε κάποιο καλό τους συμβόλαιο, της πρώτης ομάδας.

Κατά κάποιο τρόπο ο Κωνσταντέλιας μισθολογικά ήταν προνομιούχος, όπως άλλωσε και ο Κούτσιας ή παλαιότερα ο κίπερ Σιαμπάνης. Κάτι που ειχε προκαλέσει και...  προστριβές με κάποια άλλα μέλη των υποδομών του ΠΑOΚ και βασικά με τις οικογένειές τους (μιλάμε για ανήλικους).

Όπως για παράδειγμα του Τσέλιου, του νεαρού διεθνούς επιθετικού, που ήθελε συμβόλαιο ανάλογο με του Κωνσταντέλια, από τον Δικέφαλο αρνήθηκαν, ο πατέρας του ήρθε σε ρήξη με την Aκαδημία, κατάφερε να τον πάει για λίγο στον Άρη και πλέον είναι στον Ολυμπιακό, από τους πρωταγωνιστές της "ερυθρόλευκης" Κ19 και παίκτης που παρακολουθεί ο Μαρτίνς. 

Μην ξεχνάμε πως ο Oλυμπιακός κάτι αντίστοιχο είχε εκμεταλευτεί και με τον Καράκουτη, που πριν κλείσει τα 17 του χρόνια τον "άρπαξε"/κατέβασε στου Ρέντη. Ένα ταλέντο για το οποίο ο ΠΑOΚ είχε αρνηθεί πρόταση του Άγιαξ! Για να μην πάω και στον Μάριο Σιαμπάνη...

Όλο αυτό το... εισαγωγικό απαραίτητο, για την "οικονομία" του θέματος με τον Κωνσταντέλια. Η ανανέωσή του μπορεί να... έπεσε λίγο ξαφνική στη δημοσιότητα και κάποιους να τους αιφνιδίασε αλλά ουσιαστικά "υπαγορεύτηκε" από τις εξελίξεις. Βασικά από τον... φόβο του Ολυμπιακού!

Ήδη στην ποδοσφαιρική πιάτσα γίνεται μάχη και σε επίπεδο Ακαδημίας μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑOΚ για την προσέλκυση των πιο ταλαντούχων ποδοσφαιριστών ανά την επικράτεια στις ηλικίες παιδιών γεννημένων από το 2003 ως και το 2006! Πόσο μάλλον για... μικρά αστέρια των δύο ομάδων, για τα οποία υπάρχουν... παράθυρα (ηλικιακά ή άλλα) για να τα πάρεις/"κλέψεις".



Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας βέβαια είχε συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Το οποίο όμως, έληγε το ερχόμενο καλοκαίρι, όταν μάλιστα θα είχε ενηλικιωθεί κιόλας. Στις πιάτσες, την ποδοσφαιρική αλλά και τις πιο εξιδεικευμένες, ατζέντηδων και σκάουτς, κυκλοφορούσε εδώ και περίπου ένα μήνα η πληροφορία πως ο Ολυμπιακός φλέρταρε με την οικογένεια του Κωνσταντέλια, κοινώς πως είχε αρχίσει το "ψηστήρι".

Εδώ να πούμε πως το όνομα Κωνσταντέλια εδώ και μια 3ετία είναι γνωστό σε ομάδες από την Mπαρτσελόνα και την Ατλέτικο Μαδρίτης μέχρι την... Άρσεναλ! Άλλωστε ο παίκτης είχε βρεθεί και στη Μασία, θα μπορούσε να είχε γίνει μόνιμος κάτοικος της και παίκτης της Μπάρτσα από τα 15 του χρόνια.

Η στήλη, λοιπόν, έμαθε πως και σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο, την καλοκαιρινό/φθινοπωρινή ο Κωνσταντέλιας έπαιξε πολύ δυνατά για τους "μπλαουγκράνα". Και όπως λένε κάποιοι που ήταν "εντός της υπόθεσης", αν δεν υπήρχαν οι εξελίξεις με τη φυγή του προέδρου Μπαρτομέου, τη διοικητική αναταραχή στην Mπαρτσελόνα και όλα αυτά που προκλήθηκαν με το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, ο Κωνσταντέλιας θα είχε "ήδη" μετακομίσει στη Βαρκελώνη! 

Μπορεί, λοιπόν, προς το παρόν, να πάγωσε αλλά αυτό δεν σημαίνει κιόλας πως χάλασε οριστικά και ότι δεν θα επανέλθουν οι "μπλαουγκράνα". Γι' αυτό άλλωστε τον λόγο στη συμφωνία για νέο συμβόλαιο μέχρι το 2024 με τον ΠΑOΚ, η οικογένεια του Κωνσταντέλια κατάφερε να εξασφαλίσει πως αν η Mπαρτσελόνα επιστρέψει για τον 17χρονο άσο μέσα στο 2021, με τα λεφτά που είχαν συμφωνηθεί να γίνει το deal προ δύο μηνών (περίπου 700.000 υρώ συν ποσοστό μεταπώλησης), οι "ασπρόμαυροι" θα τον δώσουν!

Ήταν κι αυτό ένα... τρικ, ειδικά προς τον μπαμπά Κωνσταντέλια (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Τοξότη Βόλου), για να... απομονώσουν τον "κίνδυνο Ολυμπιακός" και να δέσουν με πιο ισχυρό συμβόλαιο τον 17χρονο μεσοεπιθετικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βόμβα! Αποχωρεί από τον ΠΑΟΚ η μεγάλη επένδυση του Σαββίδη - Στα σκουπίδα τα εκατομμύρια...


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags