Facebook Pixel Ολυμπιακός - Σέαντ Κολάσινατς: "Μιλάει με τον Ολυμπιακό, γι’ αυτό θέλει να έρθει - Θα παίξει σε δύο θέσεις - Γιατί τον φωνάζουν... τανκ"
Ποδόσφαιρο
| 2021-06-23 14:25:00

"Μιλάει με Ολυμπιακό, γι’ αυτό θέλει να έρθει - Παίζει σε δύο θέσεις - Γιατί τον φωνάζουν... τανκ"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Μιλάει με Ολυμπιακό, γι’ αυτό θέλει να έρθει - Παίζει σε δύο θέσεις - Γιατί τον φωνάζουν... τανκ"

Το "μπαμ" από την Αγγλία και το προφίλ του εντός και εκτός γηπέδων. Τo sportdog.gr σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Σέαντ Κολάσινατς της Άρσεναλ που απασχολεί έντονα τους Πειραιώτες. Γιατί έχει το παρατσούκλι "τανκ", πού θα βοηθήσει αμυντικά και η εντυπωσιακή καριέρα του.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αναζήτηση ποδοσφαιριστή για την ενίσχυση του αριστερού άκρου της άμυνάς του. Ένα από τα ονόματα που παίζουν πολύ δυνατά στη λίστα είναι ο Σέαντ Κολάσινατς της Άρσεναλ, ο οποίος έχει συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο, αλλά δεν αποκλείεται να μείνει ελεύθερος το καλοκαίρι.

Ο 28χρονος Βόσνιος είναι γερμανοτραφής, αφού γεννήθηκε στην Καρλσρούη, όπου έκανε και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Το 2009 μετεγγράφη στις Ακαδημίες της Χόφενχαϊμ, ένα χρόνο αργότερα τον απέκτησε η Στουτγκάρδη και το 2011 μετακόμισε στη Σάλκε.

Το 2017 έγινε κάτοικος Λονδίνου και συγκεκριμένα του Έμιρειτς, με την Άρσεναλ να τον ενσωματώνει στο έμψυχο δυναμικό της. Την πρώτη (2017-2018) του σεζόν στους «κανονιέρηδες» είχε 36 συμμετοχές, 5 γκολ και 4 ασίστ, τη δεύτερη (2018-2019) ίδιο αριθμό παιχνιδιών και 9 ασίστ, την τρίτη (2019-2020) 32 και 2 ασίστ. Τη σεζόν που μας πέρασε αγωνίστηκε δανεικός στη Σάλκε, μετρώντας 27 συμμετοχές (1 γκολ, 1 ασίστ).

Από τα πάντσερ στη Βοσνία

Ο Κολάσινατς αγωνίζεται κυρίως ως αριστερός μπακ, ωστόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κεντρικός αμυντικός. Ήταν διεθνής με τις μικρές ομάδες της Nationalmannschaft, ωστόσο πήρε βοσνιακή υπηκοότητα και αγωνίστηκε με την Εθνική ομάδα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, με την οποία συμμετείχε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Με τη Βοσνία μετρά 45 παιχνίδια.

Πρόκειται για μία περίπτωση ποδοσφαιριστή που βλέπει τον Ολυμπιακό ως μία ευκαιρία για να αγωνιστεί ξανά στο Champions League. Οι πρώτες του εμπειρίες από την κορυφαία ευρωπαίκή διοργάνωση ήταν με τη Σάλκε τη σεζόν 2012-2013 και 2013-2014, κατά τις οποίες έπαιξε 9 ματς. Μάλιστα βρέθηκε στο δρόμο του Ολυμπιακού (στον β' όμιλο το 2012), αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε απέναντι στους Πειραιώτες.

Ένα τανκ που παίζει το 120%

«Έχω λάβει πληροφορίες, ότι ο παίκτης έχει επικοινωνήσει με τον Ολυμπιακό. Αναζητεί ομάδα, η οποία να αγωνίζεται στο Champions League», ήταν το πρώτο σχόλιο του συναδέλφου.

«Είναι καλός παίκτης. Δυνατός. Παίζει και αριστερός μπακ και στόπερ», σημειώνει ο Πλόκο.

Ο παίκτης όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος είναι πολύ δημοφιλής στη Βοσνία. Εκεί του κόλλησαν το προσωνύμιο «τανκ», το οποίο τον ακολούθησε στην Αγγλία. Προφανώς το παρατσούκλι του δημιουργήθηκε από τα σωματικά χαρακτηριστικά του ποδοσφαιριστή , ο οποίος είναι ιδιαίτερα προικισμένος (1,83 μ.) για αριστερός μπακ.

Επίσης είναι «πάντα σωματικά έτοιμος και δίνει το 120 % σε κάθε αγώνα!» Μάλιστα όπως επισημαίνει ο Αντνάν Πλόκο, είναι πολύ δυνατός στις προσωπικές μονομαχίες.

Ο Κολάσινατς είναι ήρεμος στην προσωπική του ζωή. Δεν αρεσκόταν ποτέ στα νυχτοπερπατήματα. Είναι παντρεμένος και ενεργός στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης όπου δημοσιεύει φωτογραφίες από το γήπεδο ή με τη σύζυγό του.

Επίθεση με μαχαίρι

Ο Κολάσινατς είναι επίσης γνωστός για το περιστατικό που συνέβη με τον Μεσούντ Οζίλ στο Λονδίνο, τον Ιούλιο του 2019, όταν τους είχαν επιτεθεί με μαχαίρι ληστές που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα. Σε αντίθεση με τον τουρκικής καταγωγής Γερμανό, ο Βόσνιος μπακ δεν φοβήθηκε και κατέληξε να κυνηγάει τους δράστες. Μάλιστα η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο, στο οποίο φαίνεται με κάθε λεπτομέρεια η επίθεση στους δύο άσους της Άρσεναλ.

Ο Κολάσινατς έχει κατακτήσει μια φορά το Κύπελλο Αγγλίας και δύο το Super Cup.



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Βόμβα" Μπαλοτέλι στην Ελλάδα- Τον... διαφημίζουν με τρελά λεφτά- Ποιος θα πάρει το τεράστιο ρίσκο!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags