Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Χωρίς χρόνο ο Λουτσέσκου - Τραγικοί Κούρτιτς και Σβαμπ - Τον... κατάπιε τον Βαρέλα ο Κουλούρης!
Ποδόσφαιρο
| 2021-11-21 23:42:00

Χωρίς χρόνο ο Λουτσέσκου - Τραγικοί Κούρτιτς και Σβαμπ - Τον... κατάπιε τον Βαρέλα ο Κουλούρης!

Του Μιχάλη Σοφιανού
Χωρίς χρόνο ο Λουτσέσκου - Τραγικοί Κούρτιτς και Σβαμπ - Τον... κατάπιε τον Βαρέλα ο Κουλούρης!

Γιατί θα είναι μία... περίεργη χρονιά και η άμεση ανάγκη για μεταγραφές. Με προβλήματα σε όλες τις γραμμές δεν μπορείς να κερδίσεις κανέναν. Πυροτέχνημα η εμφάνιση του Κούρτιτς στη Λεωφόρο. Μεταγραφές γιατί η χρονιά χάνεται από τον Νοέμβριο.

ΠΑΟΚ: Απότομη προσγείωση για τον Δικέφαλο του Βορρά με την ήττα στον Ατρόμητο (2-0) καθώς πέταξε στα… σκουπίδια τη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής στη Λεωφόρο επί του Παναθηναϊκού, εμφανίζοντας για πρώτη φορά παθογένειες που φέτος έχει συνηθίσει τους πάντες να τις δείχνει στην Τούμπα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε παράλληλα πως οι Ασπρόμαυροι το ίδιο χαλαροί και νωθροί εμφανίστηκαν και στον αγώνα με τον Βόλο, στο μεγαλύτερο σημείο της αναμέτρησης τότε, ο οποίος ήρθε ξανά μετά τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες. Παράλληλα για ακόμα μια φορά δείχνει να έχει πολύ σοβαρά προβλήματα δημιουργίας όταν βρίσκει μπροστά του ομάδες οι οποίες κλείνουν σωστά τους χώρους.

Τα ζητήματα για τον Δικέφαλο, στο Περιστέρι, υπήρχαν σε όλες τις γραμμές της ομάδας κάτι που σίγουρα πρέπει να δει ο Λουτσέσκου. Στην αμυντική λειτουργία το δίδυμο Βαρέλα – Κρέσπο έδειξε ότι ο χρόνος είναι αμείλικτος μην θυμίζοντας σε τίποτα αυτά που είχαμε δει στο παρελθόν από αυτούς. Κι αν ο Ισπανός, αν και προερχόμενος από τραυματισμό, ήταν γενικότερα καλύτερος από τον παρτενέρ του οι αργές αντιδράσεις του δημιουργούσαν προβλήματα. Από την άλλη ο Βαρέλα είχε ένα πολύ κακό βράδυ απέναντι στον Ατρόμητο καθώς δεν είναι μόνο η ανόητη κίνηση που κάνει χαρίζοντας στους Περιστεριώτες το πέναλτι που τελειώνει τον αγώνα, αλλά την ίδια στιγμή έχανε πολλές φορές τον παίκτη του  και μονομαχίες στον αέρα από τον Κουλούρη, που τον… κατάπιε. Ένα ακόμα αρνητικό ήταν το γεγονός πως καθυστερούσε σημαντικά το built up από την άμυνα, κάτι που διάβασαν οι φιλοξενούμενοι πιέζοντάς τον, με αποτέλεσμα την πολύ αργή κυκλοφορίας της μπάλας.

Κι αν πολλοί ήταν εκείνοι που στο άκουσμα της ενδεκάδας είχαν φανταστεί τα θέματα που μπορούσαν να υπάρξουν στην άμυνα, κανείς δεν περίμενε τις τραγικές εμφανίσεις των Κούρτιτς και Σβαμπ. Ειδικά ο Σλοβένος, μπορούμε να πούμε ότι ήταν ο χειρότερος παίκτης του γηπέδου, κάνοντας πολλούς να πιστεύουν πως η εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό ήταν απλά… πυροτέχνημα. Η φάση του πρώτου γκολ του Ατρομήτου δείχνει όλη την εικόνα του Κούρτιτς, μιας και η χαλαρότητα των κινήσεών του, αλλά και το κακό διάβασμα των φάσεων έδινε εύκολα την μπάλα στους αντιπάλους, ενώ για ακόμα ένα βράδυ επιθετικά είχε άσχημα τελειώματα, με τον Σβαμπ να κινείται στο ίδιο μήκος κύματος, με τον Αυστριακό να ξέρουμε πολύ καλά πως αποτελεί βαρόμετρο για την εικόνα του Δικεφάλου του Βορρά.

Τέλος στην επίθεση ο Άκπομ έδειξε εκτός κλίματος καθώς λόγω των πολύ μέτριων εμφανίσεων των Μπίσεσβαρ και Ζίβκοβιτς δεν τροφοδοτήθηκε σωστά, ενώ όταν έγινε αυτό τα τελειώματά του ήταν πολύ άσχημα, διευκολύνοντας την δουλειά των αμυντικών των γηπεδούχων. Πλέον ο Λουτσέσκου έχει να λύσει πολλά θέματα και καθόλου χρόνο για καθυστέρηση, μιας μια την Πέμπτη έρχεται ένας αγώνας… τελικός για την ευρωπαϊκή συνέχεια της ομάδας στην Μπρατισλάβα, που μόνο εύκολος δεν είναι. Μην ξεχνάμε ότι η Σλόβαν δεν έχασε ούτε στην Τούμπα, ενώ στο πρώτο παιχνίδι έδειξε να έχει όλα όσα δημιουργούν θέματα στην ομάδα, σκληρή άμυνα και γρήγορες αντεπιθέσεις. Για το μόνο πράγμα πάντως που όλοι είναι βέβαιοι, γύρω από τον οργανισμό ΠΑΟΚ, είναι το γεγονός πως η ομάδα φωνάζει για μεταγραφές και μάλιστα τέτοιες που θα λύσει τα ζητήματα που υπάρχουν, μιας και αν δεν γίνει κάτι τέτοιο η χρονιά μπορεί να γίνει πολύ… περίεργη για όλους.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Κόλκας: Μόνο έτσι θα έχει ελπίδες ο Λουτσέσκου - Αυτό είναι το πρόβλημα του ΠΑΟΚ - Κίνδυνος με Άρη

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags