Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Αναστόπουλος: "Σωστή η παραμονή Μαρτίνς, μεταγραφές ο Ολυμπιακός - Απογοήτευση η ΑΕΚ"
Ποδόσφαιρο
| 2022-03-23 15:40:00

Αναστόπουλος: "Σωστή η παραμονή Μαρτίνς, μεταγραφές ο Ολυμπιακός - Απογοήτευση η ΑΕΚ"

Sportdog Team
Αναστόπουλος: "Σωστή η παραμονή Μαρτίνς, μεταγραφές ο Ολυμπιακός - Απογοήτευση η ΑΕΚ"

Γιατί πρέπει οι Πειραιώτες να κρατήσουν τον Πορτογάλο προπονητή στον πάγκο τους, η ενίσχυση που χρειάζονται για το παραπάνω βήμα στην Ευρώπη και η... δυσάρεστη έκπληξη της χρονιάς στη Superleague.

Στον αέρα του OverFm 104,9 και στην εκπομπή Overlap μίλησε ο παλαίμαχος διεθνής άσσος του Ολυμπιακού, Νίκος Αναστόπουλος.

Υπογράμμισε ότι είναι σωστή η απόφαση της διοίκησης του Ολυμπιακού να ανανεώσει την συνεργασίας με τον Πέδρο Μαρτίνς. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην Εθνική ομάδα επισημαίνοντας ότι ο χρόνος θα κρίνει την πορεία του Γκουστάβο Πογιέτ στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Τέλος, έκανε το γενικό του σχόλιο για το φετινό πρωτάθλημα της Super League κάνοντας αναφορά στις εκπλήξεις και απογοητεύσεις της σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Αναστόπουλου:

Για την κλήση του Χατζηγιοβάνη στην Εθνική ομάδα:

«Ο Χατζηγιοβάνης είναι καλός ποδοσφαιριστής και μπορεί να βοηθήσει με την απόδοσή του. Ωστόσο, θεωρώ ότι και ο Χριστοδουλόπουλος είχε θέση στην τωρινή Εθνική. Είναι έμπειρος ποδοσφαιριστής και έχει δείξει τι μπορεί να προσφέρει. Το θέμα δεν είναι η ηλικία. Πρέπει να καλούνται οι παίκτες που διακρίνονται στα πρωταθλήματα που αγωνίζονται. Οι περισσότερες Εθνικές δεν επιλέγουν παίκτες με κριτήριο την ηλικία. Ο προπονητής είναι αυτός, ο οποίος αποφασίζει σε μια ομάδα»

Για την πρόσληψη του Γκουστάβο Πογιέτ:

«Ο Πογιέτ είναι ένας έμπειρος προπονητής. Γνωρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο από την θητεία του στην ΑΕΚ. Η θητεία του στην Εθνική θα κριθεί από τα αποτελέσματα. Εξάλλου, τα αποτελέσματα σε καθιερώνουν. Τα τελευταία χρόνια έχουμε στασιμότητα και απουσιάζουμε από τις μεγάλες διοργανώσεις. Αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν γίνεται σωστά και ελπίζω ο Πογιέτ να διορθώσει τις αδυναμίες μας»

Για το εάν υπάρχει ταλέντο στην Εθνική ομάδα  και ειδικά στην θέση του σέντερ φορ:

«Υπάρχει ταλέντο και πιστεύω στα νέα παιδιά. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής υστερεί σε νοοτροπία. Πρέπει να δουλεύει σκληρά είτε αγωνίζεται αρκετά είτε όχι. Είναι δύσκολη η δουλειά του ποδοσφαιριστή.  Χρειάζονται πολλές θυσίες για να προσφέρεις. Η θέση του σέντερ φορ είναι πολύ σημαντική. Έχουμε ταλαντούχους ποδοσφαιριστές με προοπτική και αν το ταλέντο συνδυαστεί με την διάρκεια τότε μπορούν να καθιερωθούν στην Εθνική και να την βοηθήσουν στο σκοράρισμα. Οι Γιακουμάκης, Κουλούρης, Παυλίδης και Δουβίκας μπορούν ν βοηθήσουν. Ειδικά, ο Δουβίκας έδειξε με τον Βόλο την ποιότητά του και πήρε μεταγραφή για το εξωτερικό.

Για την ανανέωση του Πέδρο Μαρτίνς:

«Θεωρώ πως είναι 100% σωστή η ανανέωση του Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακός. Έχει δείξει όσα χρόνια βρίσκεται στο σύλλογο τις προπονητικές του ικανότητες. Μπορεί φέτος η ομάδα να μην εντυπωσιάζει με το ποδόσφαιρο που παίζει. Η ουσία όμως είναι ότι θα κατακτήσει με άνεση το πρωτάθλημα. Το γεγονός αυτό δείχνει και την διαφορά δυναμικότητας του Ολυμπιακού με τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου. Ο Μαρτίνς παρά την διαφορά μπορεί να δώσει κίνητρο στους ποδοσφαιριστές του ενώ υπάρχει και το Κύπελλο. Ο Ολυμπιακός έχει σταθερό κορμό  και κάθε χρόνο κάνει 2-3 κινήσεις. Έχει βάθος το ρόστερ αλλά χρειάζονται κινήσεις για το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη»

Για την αυστηρή κριτική προς το πρόσωπο του Πορτογάλου τεχνικού:

«Είναι σύνηθες φαινόμενο η αυστηρή κριτική στους προπονητές στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός κατακτά με χαρακτηριστική ευκολία το πρωτάθλημα σχεδόν κάθε χρόνο. Το ότι αποκλείστηκε από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι αποτυχία αλλά η παρουσία στους ομίλους δεν είναι δεδομένη κάθε χρόνο. Ο Μάρτινς έχει και άλλα να προσφέρει στον σύλλογο και η παραμονή του όπως προείπα είναι απολύτως σωστή».

Για τις εντυπώσεις του από την φετινή Super League:

«Ο Ολυμπιακός χωρίς να εντυπωσιάσει κατακτά το πρωτάθλημα και δείχνει την ανωτερότητά του. Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να έχει προβλήματα αλλά δείχνει με τον Γιοβάνοβιτς σημάδια βελτίωσης. Απογοήτευση είναι η ΑΕΚ, η οποία είναι μια μεγάλη ομάδα, η οποία έχει μάθει να πρωταγωνιστεί. Ο ΠΑΟΚ δεν ξεκίνησε καλά την σεζόν αλλά έχει βελτιωθεί.  Δυσάρεστη έκπληξη είναι ο Ατρόμητος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια διεκδικούσε Ευρώπη και τώρα έχει χάσει σαν ομάδα την συνοχή του».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags