Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Χορντούρ Μάγκνουσον: Ο… Βίκινγκ των 2.5 εκατομμύριων - Από την Γιουβέντους στον ΠΑΟ - Ξεπέρασε και τον Ντουράντ!
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-08 12:33:00

Ο… Βίκινγκ των 2.5 εκατομμύριων - Από την Γιουβέντους στον ΠΑΟ - Ξεπέρασε και τον Ντουράντ!

Ο… Βίκινγκ των 2.5 εκατομμύριων - Από την Γιουβέντους στον ΠΑΟ - Ξεπέρασε και τον Ντουράντ!

Ακριβές μεταγραφές, τραυματισμοί και η... αναβάθμιση του Τριφυλλιού! Το Sportdog.gr παρουσιάζει τη νέα μεταγραφή του Παναθηναϊκού, που τον ανεβάζει επίπεδο στην άμυνα. Το εντυπωσιακό βιογραφικό, το πέρασμα από τη Γιουβέντους και οι τραυματισμοί που προβλημάτισαν τον Γιοβάνοβιτς.

Μεταγραφή... βόμβα πυροδότησε πριν λίγες ώρες ο Παναθηναϊκός, μιας και γνωστοποιήθηκε πως αποκτά τον αρχηγό της Εθνικής Ισλανδίας, Χορντούρ Μάγκνουσον. 

Πρόσφατα υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα, χάνοντας τα πρώτα ματς της σεζόν και επέστρεψε στη μέση της. Στην καριέρα του έχει παίξει μεταξύ άλλων σε Σπέτσια, Τσεζένα και Μπρίστολ Σίτι, ενώ πέρασε από τα τμήματα υποδομής της Γιουβέντους, δίχως να καταγράψει κάποια συμμετοχή με την πρώτη ομάδα.

Παρόλα αυτά κατάφερε να επιστρέψει στο ρόστερ της Εθνικής Ισλανδίας, κάνοντας μάλιστα και δύο συμμετοχές μέσα στο 2022 ενάντια σε Φινλανδία και Ισπανία. Στην ήττα με 5-0 από την ομάδα της Ιβηρικής Χερσονήσου αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ φέτος είχε και δύο ακόμη 90΄ με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μάλιστα, με τους Ρώσους έχει καταγράψει και τις περισσότερες συμμετοχές της καριέρας του, μιας και έχει συνολικά 93 ματς με 5 γκολ και 1 ασίστ.

Συνολικά στην καριέρα του έχασε 45 αγώνες λόγω τραυματισμού, ωστόσο ο μόνος σοβαρός τραυματισμός που έχει υποστεί είναι αυτός της ρήξης αχιλλείου τένοντα που τον άφησε εκτός δράσης για 247 ημέρες. Μάλιστα, γύρισε σχετικά γρήγορα, εάν κρίνουμε από το γεγονός ότι ο Ντουράντ που είχε υποστεί τον ίδιο τραυματισμό είχε μείνει εκτός ΝΒΑ για περισσότερο από ένα χρόνο. Ο συγκεκριμένος τραυματισμός προβλημάτισε τον Γιοβάνοβιτς και ήταν ο βασικός λόγος που είχε καθυστερήσει να δώσει το τελικό ΟΚ, πέρα από το... αλμυρό του κασέ.

Στην παρούσα φάση ο 29χρονος στόπερ κοστολογείται στα 2.5 εκατ.ευρώ, ενώ είχε φτάσει τον Δεκέμβρη του 2018 να αξίζει 5 εκατ. ευρώ! Ένα από τα μεγαλύτερα του προσόντα είναι ότι μπορεί να πάρει λεπτά συμμετοχής και στο αριστερό άκρο της άμυνας, μιας και στην καριέρα του έχει αγωνιστεί 39 φορές ως αριστερός μπακ, ενώ δύο ακόμη έχει τύχη να παίξει ως αμυντικός χαφ και σε μια... σπάνια περίπτωση ως αριστερός χαφ. 

Η ομάδα που τον ανέδειξε ήταν η Φραμ Ρεϊκιαβικ, ενώ τον Γενάρη του 2011 είχε πάει στην Γιουβέντους για να αγωνιστεί με την Κ19 και την δεύτερη ομάδα των Ιταλών, από όπου και δόθηκε στην Σπέτσια, για να καταλήξει τελικά στην Τσεζένα τον Ιούλιο του 2014. Μετά από 2 χρόνια ως δανεικός από εκεί, πήρε μεταγραφή για την Μπρίστολ Σίτι, έναντι 2.1 εκατ. ευρώ, ενώ από τον Ιούλιο του 2018 και για 4 χρόνια ήταν κάτοικος Μόσχας, με τους Ρώσους να δίνουν 2.8 εκατ. ευρώ για τη μεταγραφή του.

Το γεγονός πως ξεπερνάει τα 190 εκατοστά τον κάνει και ιδανικό για τις στημένες φάσεις, κάτι που αποτυπώνεται και από τα 13 γκολ της επαγγελματικής του καριέρας. Όπως και να έχει, εάν είναι υγιής, θα μιλάμε για μια δεδομένη ποιοτική αναβάθμιση, μετά την πώληση του Βέλεθ!

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έχει "κονέ" ο ακριβός Βέρμπιτς για ΠΑΟ - Ανατροπή με Μακέντα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags