Facebook Pixel Άρης - Άλαν Πάρντιου: Αντί για Εθνική Αγγλίας... στον Άρη! - Η κουτουλιά Πάρντιου σε παίκτη και η ρατσιστική επίθεση
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-07 20:41:00

Αντί για Εθνική Αγγλίας... στον Άρη! - Η κουτουλιά Πάρντιου σε παίκτη και η ρατσιστική επίθεση

Αντί για Εθνική Αγγλίας... στον Άρη! - Η κουτουλιά Πάρντιου σε παίκτη και η ρατσιστική επίθεση

Το sportdog.gr ξετυλίγει το... κουβάρι της πορείας του Άλαν Πάρντιου, ο οποίος ετοιμάζεται να αναλάβει τον Άρη.

Ο Άρης έφτασε σε συμφωνία με τον Άλαν Πάρντιου προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας!

Ο 61χρονος τεχνικός τα έχει βρει σε όλα με τους Κιτρινόμαυρους και αναμένεται να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Τρίτη (13/9) για τις υπογραφές και την επίσημη ανακοίνωση.

Η πορεία του ως προπονητής

Κάτι που είναι δεδομένο είναι το γεγονός ότι ο Πάρντιο είναι αρκετά γνωστός στους φίλους του αγγλικού ποδοσφαίρου! Πάντως, ο έμπειρος τεχνικός βρισκόταν στην αγορά ως ελεύθερος από τον περασμένο Απρίλιο, μιας και το πέρασμά του από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας κρίθηκε ως αποτυχημένο με αποτέλεσμα ο ίδιος να αποτελέσει παρελθόν μόλις μετά από 7 ματς.

Στην βουλγάρικη ομάδα ο ίδιος είχε πρωτοπάει ως τεχνικός διευθυντής τον Νοέμβριο του 2020, ενώ αναγκάστηκε να... προπονήσει τον Απρίλιο. Την Ντεν Χάαγκ την προπόνησε για 8 ματς, μιας και την ανέλαβε μεσούσης της χρονιάς, δίχως επιτυχία. Όσον αφορά την τελευταία ομάδα που προπόνησε στην Αγγλία, αυτή ήταν η Γουέστ Μπρομ για 21 αγώνες, από τον Νοέμβριο του 2017 μέχρι τον Απρίλιο του 2018. 

Αξίζει να σημειωθεί πως το πιο σημαντικό... του επίτευγμα ήταν τα 4 χρόνια που πέρασε στη Νιουκάστλ από τον Δεκέμβρη του 2010 έως τον Ιανουάριο του 2015.

Εκεί είχε συνολικά 184 αγώνες, όπου μέτρησε 71 νίκες, 42 ισοπαλίες και 72 ήττες. Στο νησί πέρασε εξάλλου το συντριπτικό μέρος της αγωνιστικής αλλά και προπονητικής καριέρας του με αφετηρία τη Ρέντινγκ στα τέλη της δεκαετίας του ’90 με 131 αγώνες (68 νίκες, 28 ήττες, 35 ισοπαλίες) για να ακολουθήσει μια τριετία στον πάγκο της Γουέστ Χαμ (160 αγώνες) αλλά και οι συνεργασίες με τις Σαουθάμπτον, Τσάρλτον.

Οι... κεφαλιές, η παραίτηση που έκανε... ντόρο και παραλίγο η Εθνική Αγγλίας

Βέβαια δεν είναι μόνο το αγωνιστικό προφίλ του νέου τεχνικού του Άρη που τον έχουν κάνει… διάσημο σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ευρώπη, μιας και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει απασχολήσει τον Τύπο και με άλλα ζητήματα. Τελευταίο… επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον έμπειρο Βρετανό προπονητή έλαβε χώρα λίγα χιλιόμετρα μακριά από το νέο του σπίτι και συγκεκριμένα στην Σόφια. Στις 23 Νοεμβρίου 2020 προσελήφθη σαν διευθυντής ποδοσφαίρου της ΤΣΣΚΑ, ενώ τον περασμένο Απρίλιο ανέλαβε και την τεχνική ηγεσία της ομάδας διαδεχόμενος τον Στόικο Μλαντένοφ.

Τα πράγματα για αυτόν δεν πήγαιναν αρκετά καλά, μιας και μόλις στον δεύτερο αγώνα με την Λουντογκόρετς η ομάδα του στρατού έχασε με 5-0, η πιο βαριά ήττα της χρονιάς, με τον κόσμο να… βράζει. Τελικά ο Πάρντιου αποφάσισε να παραιτηθεί την 1 Ιουνίου με την αιτία να μην είναι αγωνιστική. Οπαδοί της ΤΣΣΚΑ Σόφιας έκαναν ρατσιστική επίθεση σε τέσσερις μαύρους παίκτες της ομάδας, πετώντας τους μπανάνες κατά τη διάρκεια του αγώνα, κάτι που έκανε τον 61χρονο τεχνικό έξαλλο. Οδηγώντας τον μάλιστα στην απόφαση να αποχωρήσει από τον σύλλογο, κάτι που έκανε και ο βοηθός του, Άλεξ Ντάιερ, ο οποίος ήταν και ο πρώτος μαύρος που βρέθηκε στο προπονητικό επιτελείο της ομάδας σε όλη της την ιστορία.

Ένα ακόμα περιστατικό που ελάχιστοι μπορούν να ξεχάσουν με τον Βρετανό και πάλι στο προσκήνιο δεν είναι άλλο από την κουταλιά που είχε ρίξει στον αμυντικό της Χαλ, Ντέιβιντ Μέιλερ κατά τη διάρκεια αγώνα της Premier League. Ο Πάρντιου ήταν προπονητής της Νιούκαστλ, περίοδος που έχτισε το όνομά του στο Νησί, όταν την 1η Μαρτίου 2014 οι Καρακάξες αντιμετώπιζαν την Χαλ εντός έδρας. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν κανένα πρόβλημα να πάρουν τη νίκη με 4-1, όμως ο νέος τεχνικός του Άρη κατά τη διάρκεια του αγώνα έριξε κουτουλιά στον ποδοσφαιριστή της Χαλ. Αποτέλεσμα; Η υπόθεση να οδηγηθεί στην Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία που τον τιμώρησε με 7 αγωνιστικές, τις τρεις εκτός γηπέδων και τις άλλες τέσσερις στις εξέδρες, ενώ παράλληλα του επιβλήθηκε πρόστιμο 60.000 λιρών. Παράλληλα και η ίδια η Νιούκαστλ τιμώρησε τον Πάρντιου με 100.000 λίρες πρόστιμο, ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα η θέση του… έτριζε.

Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Βρετανός την περίοδο που βρέθηκε στον πάγκο της Κρίσταλ Πάλας, 2015-2017, είχε καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα στον τελικό Κυπέλλου απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ δεν ήταν λίγοι που τον θεώρησαν ως έναν από τους κορυφαίους Βρετανούς τεχνικούς στο Νησί. Μάλιστα μετά την τεράστια αποτυχία της Εθνικής Αγγλίας στο Euro 2016, στα γήπεδα της Γαλλίας και τον αποκλεισμό της από την Ισλανδία μετά την ήττα με 2-1 το όνομα του Πάρντιου βρέθηκε στο επίκεντρο. Ο Ρόι Χότζσον θα παραιτηθεί και ο νέος τεχνικός του Άρη θα είναι ανάμεσα στους έξι υποψηφίους να τον αντικαταστήσει στον πάγκο των Τριών Λιονταριών, μαζί με τους Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, Σαμ Αλαρντάις, Έντι Χόου, Ρίο Φέρντιναντ και Άλαν Σίρερ με τον τότε προπονητή της Κ21 της Αγγλίας να είναι τελικά ο εκλεκτός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έτσι απαντούν στον Μαρσέλο - ΑΕΚ, ΠΑΟ και Άρης φέρνουν ελεύθερους παικταράδες - Διαβάστε ονόματα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags