Facebook Pixel Ολυμπιακός: Νέος Μήτρογλου για Ολυμπιακό! Μηχανή του γκολ... τριών εκατομμυρίων - Ίδιο καθεστώς με Ντουρμάζ (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-26 10:00:00

Νέος Μήτρογλου για Ολυμπιακό! Μηχανή του γκολ... τριών εκατομμυρίων - Ίδιο καθεστώς με Ντουρμάζ

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Νέος Μήτρογλου για Ολυμπιακό! Μηχανή του γκολ... τριών εκατομμυρίων - Ίδιο καθεστώς με Ντουρμάζ

Γενναίος σκόρερ με πολύ καλές κεφαλιές, χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια! Το όνομά του έπαιξε για Μπεσίκτας, Γαλατά, Λιλ, Κολωνία. Αγωνίζεται κυρίως στην κορυφή της επίθεσης (έχει 275 εμφανίσεις ως σέντερ φορ), ωστόσο τρεις φορές στην καριέρα του έχει χρησιμοποιηθεί ως περιφερειακός και ως δεξί εξτρέμ.

Τον Μίκαελ Ίσακ ενέπλεξαν οι Πολωνοί στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Πρόκειται για τον διεθνή Σουηδό επιθετικό της Λεχ Πόζναν, με την οποία στέφθηκε πέρσι πρωταθλητής Πολωνίας. Το συμβόλαιο του λήγει τον Ιούνιο του 2023, οπότε από τις αρχές του 2023 μπορεί να συζητήσει με όποια ομάδα επιθυμεί.

Ο 29χρονος επιθετικός μετρά φέτος 22 συμμετοχές με 12 γκολ και 5 ασίστ! Αγωνίζεται κυρίως στην κορυφή της επίθεσης (έχει 275 εμφανίσεις ως σέντερ φορ), ωστόσο τρεις φορές στην καριέρα του έχει χρησιμοποιηθεί ως περιφερειακός και ως δεξί εξτρέμ. Ρίξτε μία ματιά στο παρακάτω βίντεο, για να δείτε πως παίζει.

Η ποδοσφαιρική του πορεία

Γεννηθείς στην Στοκχόλμη, ξεκίνησε την καριέρα του στην τοπική Ασυρρίσκα, απ'την οποία πήρε μεταγραφή τον Ιανουάριο του 2012 για την Κολωνία. Έπαιξε 18 ματς στη Bundesliga και έναν χρόνο αργότερα, τον Φλεβάρη του 2013 δόθηκε δανεικός στη Ζανκτ Γκάλεν. Στην Ελβετία έπαιξε 13 ματς, σκόραρε 3 γκολ και μοίρασε 2 ασίστ. Τον Αύγουστο του ίδιου έτους παραχωρήθηκε στην Πάρμα όπου υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο αλλά δεν έπαιξε ποτέ. Από εκεί δανεικός στην Κροτόνε, όπου έπαιξε 23 ματς στη Serie B, έχοντας 4 γκολ και 1 ασίστ.

Τον Ιανουάριο του 2014 μεταγράφηκε ως ελεύθερος στη Ράντερς. Στη Δανία έμεινε μία τριετία! Μέτρησε 78 συμμετοχές, 34 γκολ και 5 ασίστ. Τον Ιανουάριο του 2017 επέστρεψε στη Γερμανία, για να φορέσει για μία τριετία τη φανέλα της Νυρεμβέργης. Εκεί μέτρησε 84 συμμετοχές 20 γκολ και 12 ασίστ.

Επόμενος σταθμός ήταν η Πολωνία, όπου πήγε τον Ιούλιο του 2020, ξανά ως ελεύθερος. Την πρώτη χρονιά είχε 33 παιχνίδια με 20 γκολ και 1 ασίστ. Το σημαντικότερο όμως ήταν πήρε μέρος σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (Europa League), σκοράροντας 3 γκολ στα προκριματικά και 5 στη φάση των ομίλων. Την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 έπαιξε 33 ματς, σκόραρε 18 γκολ και μοίρασε 6 ασίστ.

«Μηχανή γκολ» τον χαρακτήρισαν οι Τούρκοι

Τον περασμένο Ιούνιο το όνομά του μπλέχτηκε στο ρεπορτάζ της Μπεσίκτας, η οποία αναζητούσε επιθετικό που να πλαισιώσει τον Γκέντσον Φερνάντες στην αιχμή του δόρατος. Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης δεν ήθελαν να βιώσουν ξανά το πρόβλημα στο σκοράρισμα που αντιμετώπισαν τη σεζόν 2021-2022 με τον Μπατσουαγί και είχαν στραφεί σε πολύ ποιοτικές επιλογές. Τα ρεπορτάζ υποστήριζαν, ότι βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με Σεφέροβιτς, Μουλέκα και Αρναούτοβιτς, ενώ υπήρχαν αναφορές που υποστήριζαν ότι συμφώνησε με τον Λούκα Γιόβιτς (που κατέληξε στη Φιορεντίνα).

«Η Μπεσίκτας έβαλε στη λίστα της μία μηχανή του γκολ! Τον Μίκαελ Ίσακ», ανέφερε δημοσίευμα της τουρκικής ιστοσελίδας «FotoMac», η οποία τον «συνέδεσε» με τον πρώην άσο του Ολυμπιακού, Τζίμι Ντουρμάζ, λόγω Εθνικής Σουηδίας, κάτι που εξήγησε σε σχετική ανάρτηση η «Fanatic» που υποστήριξε, ότι μπορεί να εφαρμοστεί το ίδιο καθεστώς. Δηλαδή το γεγονός, ότι έπαιξε για πρώτη φορά στην εθνική ομάδα της Σουηδίας στις 15 Ιανουαρίου 2015 μπορεί να του επιτρέψει να αγωνιστεί ως Τούρκος.

Πριν μερικές ημέρες, στις 14 Οκτωβρίου 2022, προέκυψε ενδιαφέρον για τον παίκτη και από τη Γαλατάσαραϊ, σύμφωνα με τον σουηδικό Τύπο, απ' όπου προέκυψαν και τα σενάρια για Ολυμπιακό, ενώ στο κυνήγι για τον παίκτη φέρονται πως έχουν μπει επίσης Κοπεγχάγη, Κολωνία και Λιλ.
 

Ο «Μήτρογλου» της Πολωνίας

Στην Πολωνία τρέφουν μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπο του Ίσακ. Γιατί πριν μερικά χρόνια θα ήταν αδύνατο να έρθει ένας παίκτης από τη Σουηδία στην πολωνική λίγκα και σε μία χώρα με σοβιετικό παρελθόν. Από ξένους μόνο Ουκρανοί, Σλοβάκοι, Τσέχοι και μερικές φορές κάποιοι Αφρικανοί, όπως ο γνωστός στο ελληνικό κοινό, Εμάνουελ Ολισαντέμπε, έπαιζαν στη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης.

Πηγές του Sportdog από την Πολωνία παρομοίασαν τον ποδοσφαιριστή με τον Κώστα Μήτρογλου. Δηλαδή είναι δυνατός, ψηλός (1,85 μ.) και γενναίος σκόρερ με πολύ καλές κεφαλιές. Επίσης διαθέτει πολύ δυνατό σουτ με το δεξί, ενώ χρησιμοποιεί και τα δύο του πόδια. Είναι από τα αστέρια της «Ekstraklasa» και ο καλύτερος στράικερ της λίγκας. Πώς όμως ένας ποδοσφαιριστής χρηματιστηριακής αξίας ύψους 3 εκατ.Ευρώ, σύμφωνα με το Transfermarkt δεν μπόρεσε να κάνει ποτέ του μία μεταγραφή πολλών εκατομμυρίων, αν και τα στατιστικά του βγάζουν μάτια;

Πάντως στην καριέρα του έχει κάποιους τραυματισμούς που τον άφησαν εκτός δράσης για αρκετό καιρό. Το αναφέρουμε, χωρίς καμία διάθεση να το συνδέσουμε ως απάντηση με το προηγούμενο ερώτημα. Τα στατιστικά του άλλοτε βγάζουν μάτια και δικαιώνουν τον χαρακτηρισμό της μηχανής του γκολ.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Στόπερ ηγέτης για Ολυμπιακό - Έρχεται με 3 εκατομμύρια τον Γενάρη" - Ο Νο1 στόχος για την άμυνα!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags