Facebook Pixel Ολυμπιακός: Κρίμα και άδικο για Πασχαλάκη! Ποιοι τον "κρέμασαν" - Αυτός "έφαγε" τον Ρέαμπτσιουκ
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-28 00:25:00

Κρίμα και άδικο για Πασχαλάκη! Ποιοι "κρέμασαν" τον Ολυμπιακό - Αυτός "έφαγε" τον Ρέαμπτσιουκ

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Κρίμα και άδικο για Πασχαλάκη! Ποιοι "κρέμασαν" τον Ολυμπιακό - Αυτός "έφαγε" τον Ρέαμπτσιουκ

Μία στιγμή ολιγωρίας στις καθυστερήσεις ήταν αρκετή, για να δεχτεί γκολ, να ισοφαριστεί και εν τέλει να αποχαιρετήσει και μαθηματικά την 3η θέση που οδηγεί στο Conference League

Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 1-1 και δεν θα συνεχίσει στην Ευρώπη. Μία στιγμή ολιγωρίας στις καθυστερήσεις ήταν αρκετή, για να δεχτεί γκολ, να ισοφαριστεί και εν τέλει να αποχαιρετήσει και μαθηματικά την 3η θέση που οδηγεί στο Conference League, αφού η Νάντ επικράτησε της Καραμπάγκ και ανέβηκε στους 6 βαθμούς. Και τί κρίμα; Προηγουμένως ο Πασχαλάκης είχε κατεβάσει ρολλά. Έκανε επεμβάσεις που κανείς δεν φανταζόταν. Αλλά η άμυνα δεν ακολούυθησε...

Ο Ολυμπιακός κλήθηκε να αντιμετωπίσει μία ομάδα καλοφορμαρισμένη που ηγείται της βαθμολογίας, χωρίς Μαρσέλο, Σωκράτη, Βρσάλικο, Σισέ και Αμπού Καμαρά. Έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο. Αυτή όμως ήταν η καλύτερη αναμέτρηση για την ομάδα του Πειραιά στους ομίλους του Europa League. Είχε ένα πλάνο στο παιχνίδι της, είχε επιθετικό προσανατολισμό, προηγήθηκε με τον Ελ Αραμπί, ενώ προηγουμένως έχει χάσει σημαντικές φάσεις με τον Μασούρα και τον Μπιελ, κρατώντας ταυτόχρονα τους Γερμανούς μακρυά από την περιοχή. Υπήρχαν ευκαιρίες το σκορ να είχε γίνει ακόμα και 0-3. 

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως το γήπεδο έγειρε! Οι Γερμανοί πίεζαν ασφυκτικά. Άρχισαν να σφυροκοπούν τα καρέ, με τον Πασχαλάκη να κάνει τη μία απόκρουση μετά την άλλη. Το παιχνίδι έγινε θρίλερ. Τα έξι λεπτά καθυστερήσεων που δόθηκαν ήταν υπερβολικά. Και εκεί έγινε η ζημιά σε μία στιγμή αδυναμίας που όλη η αμυντική λειτουργία των «ερυθρόλευκων» ολιγώρησε. Και έτσι ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να πάρει το πρώτο τρίποντο και να διατηρήσει το ενδιαφέρον ζωντανό μέχρι ο τελευταίο ματς των ομίλων, απέναντι στη Ναντ. Το παιχνίδι αποκτούσε χαρακτηριστικά τελικού. Η εξέλιξη όμως ήταν διαφορετική.

 

Για να δούμε τις σημειώσεις που κρατήσαμε για κάθε παίκτη από το παιχνίδι στη Γερμανία.

Πασχαλάκης: Στο πρώτο μέρος δεν είχε πολλή δουλειά, στην αρχή του δεύτερου μέρους, έκανε δύο απανωτές επεμβάσεις, στο 58' σε κεφαλιά του Χέφλερ και στο 59' σε σουτ του Κίπλερ, ενώ στο 71' μπλόκαρε σουτ του Γκρίφο. Στο 76' έκανε και τέταρτη σημαντική επέμβαση σε καθοριστικό σημείο για την εξέλιξη του ματς. Με τέτοια ψυχολογία που πήρε από τις αποκρούσεις, άντε να βάλεις γκολ μετά στον... Μεγαλέξανδρο των γκολπόστ. Στο 81' έκανε και άλλη, δείχνοντας απίστευτα αντανακλαστικά σε κεφαλιά του Γκίντερ. Αυτό που έπιασε όμως στο 88' απλά δεν υπάρχει. Κατάφερε να βγάλει εξ επαγής κεφαλιά του Γέονγκ. Στο 90'+2 έκανε άλλη μια φοβερή απόκρουση, αλλά στο 90'+3' δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ του Κίμπλερ. Δεν έφταιγε εκείνος. Τα είχε κάνει όλα μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Άβιλα: Ήταν πολύ μαχητικός. Είχε τρεξίματα, έκανε κούρσες και συμμετείχε στη δημιουργία.

Ντόι: Ντεμπούταρε στο ματς με τον ΟΦΗ ως στόπερ δίπλα στον Σωκράτη. Ο Μίτσελ τον εμπιστεύτηκε ξανά στο 0-0 με την Κάραμπαγκ στο Μπακού, αλλά και στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό. Ο διεθνής Αλβανός στόπερ αρχίζει και ανεβάζει συμμετοχές και απ'ότι φαίνεται έχει μπει στην εξίσωση του Μίτσελ, ο οποίος φερόταν να προόριζε τον Ρέτσο δίπλα στον Μπα για το παιχνίδι στη Γερμανία και έκανε. Ήταν από τους θετικούς παράγοντες της άμυνας μέχρι τη στιγμή της ισοφάρισης. Στο γκολ της ισοφάρισης δεν ήταν εκεί που έπρεπε.

Μπα: Έδωσε σταθερότητα στο κέντρο της άμυνας. Είχε καθοριστική συμμετοχή, αλλά στο 96' αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη.

Βρουσάι: Ήταν η έκπληξη του Μίτσελ στο αριστερό άκρο της άμυνας, μία θέση, στην οποία πονά ο Ολυμπιακός λόγω του ντεφορμαρίσματος του Ρέαμπτσιουκ και της ανετοιμότητας του Μαρσέλο που στο ματς με τη Φράιμπουργκ ήταν τραυματίας. Στην πρώτη κρίσιμη στιγμή, στο 5, διόρθωσε μπέρδεμα μεταξύ Ντόι και Μπα. 

Ίνμπομ Χουάνγκ: Ήταν από τις θετικότερες παρουσίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Έκοψε αρκετές μπαλιές επικίνδυνες, κουβάλησε μπάλα, έτρεξε

Εμβιλά: Πολύ καλή εμφάνιση από τον Γάλλο που ήταν ο άρχοντας της μεσαίας γραμμής. Ήταν πολύ σημαντική η παρουσία του και η συμβολή του στη νίκη. Στο γκολ της ισοφάρισης δεν ήταν εκεί που έπρεπε...

Μασούρας: Έχασε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, αλλά συμμετείχε στη φάση του γκολ του Ελ Αραμπί. Αυτό όμως που έχασε στο 23', πραγματικά δεν χάνεται. Έκανε το δύσκολο και έχασε το εύκολο. Πέρασε ακόμα και τον τερματοφύλακα και αστόχησε σε κενή εστία. Όσες φορές και να το ξαναδείς, δεν το πιστεύεις. Στο 35' έφτιαξε μεγάλη ευκαιρία για τον Μπιελ που ανακόπηκε με τάκλιν. Έπρεπε να τον έβγαζε νωρίτερα ο Μίτσελ. Με τις φάσεις που έχασε, έπεσε η ψυχολογία του.

Γκάρι Ροντρίγκες: Ήταν ο άνθρωπος απ'τον οποίο ξεκίνησε το γκολ του Ελ Αραμπί στο 17'. Είχε διεισδύσεις και ήταν απειλητικός. Ένιωσε ενοχλήσεις όμως και αντικαταστάθηκε στο 39'.

Μπιέλ: Συμμετείχε στο γκολ του Ελ Αραμπί, αφού από δικό του σουτ, απέκρουσε ασταθώς ο τερματογύλακας και η μπάλα στρώθηκε στον Μαροκινό. Στο 35΄ έχασε μεγάλη ευκαιρία από πάσα του Μασούρα. Έτρεξε, πίεσε κάποια στιγμή όμως, στην αρχή του δευτέρου μέρους φαινόταν, ότι τα είχε φτύσει, αλλά ο Μίτσελ αργούσε.

ΕλΑραμπί: Η επιστροφή του killer σε κορυφαίες εμφανίσεις. Όχι μόνο άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό, αλλά γύριζε μέχρι το κέντρο για να πάρει μπάλα και στην άμυνα για να μαρκάρει.


ΑΛΛΑΓΕΣ

Ρέαμπτσιουκ: Αντικατέστησε στο 39' τον Γκάρι. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη ο Μολδαβός.

Κούντε: Έπαιξε στη θέση «10» κοντά στον Ελ Αραμπί. Οι αλλαγές ήταν περισσότερο για να ροκανίσουν τον χρόνο παρά για να δώσουν επιθετικά στοιχεία στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Βαλμπουενά: Ο ρόλος του ξεκάθαρος, να κρατήσει μπάλες και να ροκανίσει τον χρόνο που απέμενε. Το έκανε, αλλά η ισοφάριση δεν αποφεύχθηκε.

Ουί Τζο: Στο χρόνο που απέμεινε δεν μπορούμε να τον κρίνουμε. Δεν φάνηκε ιδιαίτερα.

Ρέτσος: Με το που μπήκε έκανε δύο καίρια “κοψίματα” και έδωσε ανάσες στην άμυνα του Ολυμπιακού που δεχόταν ασφυκτική πίεση από τους Γερμανούς. Έχει ευθύνη όμως στο γκολ της ισοφάρισης. Ο Κίμπλερ, ένας αμυντικός, του παίρνει την κεφαλιά.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags