Facebook Pixel Champions League: Απίθανο φινάλε - Πρωτιά Τότεναμ στο 95’ - "Έμφραγμα" για Μαρσέιγ - Έγραψε ιστορία η Άιντραχτ! (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2022-11-02 00:07:00

Απίθανο φινάλε - Πρωτιά Τότεναμ στο 95’ - "Έμφραγμα" για Μαρσέιγ - Έγραψε ιστορία η Άιντραχτ! (Vid)

Sportdog Team
Απίθανο φινάλε - Πρωτιά Τότεναμ στο 95’ - "Έμφραγμα" για Μαρσέιγ - Έγραψε ιστορία η Άιντραχτ! (Vid)

Η ευχάριστη έκπληξη του φετινού Champions League, Σπόρτινγκ, πήγε να υποστεί το χειρότερο δυνατό σενάριο καθώς από πρώτη στον όμιλο στο ημίχρονο με την Άιντραχτ, κατέληξε με τη λήξη τέταρτη κι αποκλεισμένη λόγω ισοβαθμίας. Ωστόσο, η Τότεναμ κέρδισε κυριολεκτικά στην τελευταία φάση την Μαρσέιγ, οδηγώντας εν τέλει τους Γάλλους εκτός Ευρώπης και τους Πορτογάλους τρίτους! Νίκες για Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν και Άγιαξ.

Champions League: Ξεκαθάρισαν και τα τελευταία εισιτήρια για τους "16" του Champions League και τους "32" του Europa League, μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας αγωνιστικής της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οριστικό το κάζο της Ατλέτικο Μαδρίτης, που έμεινε τελικά εκτός και του Europa. 

Η ευχάριστη έκπληξη του φετινού Champions League, Σπόρτινγκ, πήγε να υποστεί το χειρότερο δυνατό σενάριο καθώς από πρώτη στον όμιλο στο ημίχρονο με την Άιντραχτ, κατέληξε με τη λήξη τέταρτη κι αποκλεισμένη λόγω ισοβαθμίας. Ωστόσο, η Τότεναμ κέρδισε κυριολεκτικά στην τελευταία φάση την Μαρσέιγ, οδηγώντας εν τέλει τους Γάλλους εκτός Ευρώπης και τους Πορτογάλους τρίτους! 

Τα αποτελέσματα

Μπάγερ Λεβερκούζεν - Μπριζ 0-0
Πόρτο - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1
Βικτόρια Πλζεν - Μπαρτσελόνα 2-4
Λίβερπουλ - Νάπολι 2-0
Μαρσέιγ - Τότεναμ 1-2
Μπάγερν Μονάχου - Ίντερ 2-0
Ρέιντζερς - Άγιαξ 1-3
Σπόρτινγκ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-2

Βικτόρια Πλζεν - Μπαρτσελόνα 2-4

Παρότι αποκλεισμένη από το Champions League, η Μπαρτσελόνα έκανε το χρέος της και "καθάρισε" από το πρώτο κιόλας ημίχρονο το ματς με την Πλζεν. Ο Μάρκος Αλόνσο άνοιξε το σκορ στο 6ο λεπτό, με τον Φεράν Τόρες να διπλασιάζει τα τέρματα των Καταλανών στο 44'. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν ξανά στον αγώνα με το πέναλτι του Τσόρι στο 51', με τον Φέραν εκ νέου στο 54' να ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 3-1. Η Πλζεν πάντως είχε απάντηση στο 63ο λεπτό και πάλι με σκόρερ τον Τσόρι, με το τελικό 4-2 να διαμορφώνει στο 75' ο Πάμπλο Τόρε.

 

Λίβερπουλ - Νάπολι 2-0

Η μάχη της πρώτης θέσης στον όμιλο παίχτηκε στο Άνφιλντ, με τη... μαγική κι ασταμάτητη φέτος Νάπολι να βολεύεται κόντρα στη Λίβερπουλ και με την ισοπαλία. Αποτέλεσμα, το οποίο διατηρούσαν οι Ιταλοί με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους και το 0-0. Οι Κόκκινοι του Γιούργκεν Κλοπ μπορεί τελικώς να πήραν το τρίποντο χάρη στα γκολ του Σαλάχ στο 86' και του Νούνιες στο 90+8', όμως η πρωτιά κατέληξε στη Νάπολι λόγω της διαφοράς τερμάτων μεταξύ τους.

 

Μαρσέιγ - Τότεναμ 1-2

Παιχνίδι φοβερής έντασης στη Γαλλία, με Μαρσέιγ και Τότεναμ να παλεύουν στα ίσια για το χρυσό εισιτήριο πρόκρισης στους "16" του Champions League και όχι μόνο, όπως αποδείχθηκε. Οι Μασσαλοί σόκαραν τους Λονδρέζους στο 45+2' προηγούμενοι στο σκορ με γκολ του Μπεμπά, σκορ με το οποίο τότε έπαιρναν εκείνοι την πρόκριση στην επόμενη φάση! Η Τότεναμ αντέδρασε στην επανάληψη στο 54', με τον Λενγκλέ να φέρνει το ματς στα ίσια. Το καλύτερο όμως η ομάδα του Κόντε το φύλαγε για το τέλος, καθώς με χρυσό σκόρερ τον Χόιμπιεργκ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, η Τότεναμ όχι απλώς πήρε την πρωτιά στον όμιλο, αλλά έστειλε κιόλας εντελώς εκτός Ευρώπης την Μαρσέιγ και την Σπόρτινγκ στο Europa League!

 

Μπάγερν Μονάχου - Ίντερ 2-0

Η Μπάγερν μπορεί να ήταν μαθηματικά πρώτη στον όμιλο ανεξαρτήτως αποτελέσματος, αυτό όμως δεν την εμπόδισε να κερδίσει και την Ίντερ στο Μόναχο. Οι Βαυαροί πήγαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου μπροστά στο σκορ, με τον Παβάρ για την ακρίβεια να βρίσκει δίχτυα στο 32'. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε στο 72ο λεπτό με γκολάρα ο Τσούπο-Μότινγκ.

 

Ρέιντζερς - Άγιαξ 1-3

Το εισιτήριο έστω για το Europa League εξασφάλισε την τελευταία αγωνιστική ο Άγιαξ, περνώντας νικηφόρα από την έδρα της Ρέιντζερς. Οι Ολλανδοί προηγήθηκαν νωρίς στο 4' με τον Μπεργκίς και 25 λεπτά μετά (σ.σ. 29'), ο Κούντους έκανε το 2-0 στη Σκωτία. Το γκολ της τιμής για τη Ρέιντζερς σημείωσε ο Ταβερνίερ με πέναλτι στο 86', με το τελικό 3-1 να έρχεται στο 89' δια... ποδός Κονσεϊσάο.

Σπόρτινγκ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-2

Η ευχάριστη έκπληξη του φετινού Champions League πήγε να υποστεί το χειρότερο δυνατό σενάριο καθώς από πρώτη στον όμιλο στο ημίχρονο, κατέληξε στο φινάλε τέταρτη κι αποκλεισμένη λόγω ισοβαθμίας! Η Σπόρτινγκ πήγε λοιπόν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα μπροστά στο σκορ χάρη σε τέρμα του Αρτούρ Γκόμες στο 39', ωστόσο η Άιντραχτ ανέτρεψε πλήρως την κατάσταση δεύτερο μέρος με Καμάντα (62' πεν.) και Κόλο Μουάνι (72'). Με αυτή την ανατροπή οι Γερμανοί εξασφάλισαν οι ίδιοι την πρόκριση, αφήνοντας τέταρτους εκείνη τη στιγμή με 7 βαθμούς τους Πορτογάλους. Όλα αυτά όμως άλλαξαν ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ την ύστατη στιγμή, καθώς η Τότεναμ κέρδισε στην τελευταία φάση την Μαρσέιγ εκτός έδρας με 2-1, οδηγώντας εν τέλει τους Γάλλους εκτός Ευρώπης και την Σπόρτινγκ εν τέλει τρίτη!

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags