Facebook Pixel ΑΕΚ: Αστέρι από τη Σίτι! "Τρέλανε" τους σκάουτερς - Τον συνέκριναν με Αγουέρο
Ποδόσφαιρο
| 2022-11-12 15:00:00

Το... αστέρι της Σίτι στην ΑΕΚ του Αλμέιδα - "Τρέλανε" τους σκάουτερς - Τον συνέκριναν με Αγουέρο!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Το... αστέρι της Σίτι στην ΑΕΚ του Αλμέιδα - "Τρέλανε" τους σκάουτερς - Τον συνέκριναν με Αγουέρο!

Διακρίνεται για τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά. Έχει τρομερή τεχνική κατάρτιση, τελειώματα, αλλά και εκτελέσεις στατικών φάσεων. Το σημαντικότερο όμως είναι το ομαδικό του πνεύμα που ταιριάζει με τα "θέλω" του Αλμέιδα.

Την Κυριακή (13/11), στο ματς με τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα, ο Πάολο Φερνάντες θα πραγματοποιήσει την τελευταία του εμφάνιση με τη φανέλα του Βόλου. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ανακοινώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο από την ΑΕΚ, η οποία απέκτησε τον παίκτη έναντι 700.000 ευρώ με δικαίωμα να αγωνιστεί στην Ένωση από την 1η Ιανουαρίου 2023!

Μετά από συνεννόηση της ομάδας της Μαγνησίας με αυτήν του «Δικέφαλου αετού, ο παίκτης θα μπει νωρίτερα στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο. Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής θα ακολουθήσει τη μίνι προετοιμασία που θα γίνει υπό τις οδηγίες του Ματίας Αλμέιδα, προκειμένου να γνωρίσει τους νέους του συμπαίκτες και να είναι έτοιμος να δείξει όσα έκανε και στον προηγούμενο σύλλογο, στον οποίο αγωνιζόταν. Κάποια στιγμή είχαν ακουστεί σενάρια παραμονής του στον Βόλο μέχρι το καλοκαίρι, τα οποία προκάλεσαν προβληματισμό στον κόσμο, τα οποία ωστόσο διαψεύστηκαν.

 

Με καταγωγή που θυμίζει... Μπατίστα

Γεννήθηκε στη Σαραγόσα, έχοντας καταγωγή από την πλευρά του πατέρα του από το Κάπο Βέρντε (όπως ο Ντανιέλ Μπατίστα, πιο πολύ του αναφέρουμε ως ευχάριστο συνειρμό) με Ισπανίδα μητέρα. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της τοπικής ομάδας. Τον ανακάλυψε η Μάντσεστερ Σίτι (H "Heraldo" είχε γράψει, ότι "τρέλανε" τους σκάουτερς), η οποία τον απέκτησε στα 15 του (το 2013). Στους «Σίτιζενς» αγωνίστηκε με τις ομάδες Κ18, Κ21 και Κ23. Οι παραστάσεις που πήρε ήταν ανεκτίμητες! Μοιράστηκε τα αποδυτήρια με ονόματα, όπως ο Αγουέρο, ο Σίλβαμ ο Γκουντογκάν και ο Ντε Μπρούινε. Προπονήθηκε υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρντιόλα, για τον οποίο είχε εκφραστεί με θαυμασμό, κυρίως για τον τρόπο που εξηγούσε τα πάντα στους παίκτες του.

«Είναι κοντός όπως ο Σέρχιο Αγουέρο, τρέχει πάνω στη γραμμή, αλλά μίλια περισσότερα από τον Αργεντινό στράικερ. Μερικές φορές μοιάζει σαν ψευτοεννιάρι», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων η «Sun», μετά από ένα παιχνίδι κόντρα στη δεύτερη ομάδα της Τότεναμ, το 2016, στο οποίο είχε σκοράρει με αποτέλεσμα να τον συγκρίνουν με τον Αγουέρο.

 Τις 2017-2018 και 2018-2019 αγωνίστηκε δανεικός στην ολλανδική Μπρέντα και στη συνέχεια για μια σεζόν στην ιταλική Περούτζια. Την σεζόν 2020-2021 επέστρεψε στην Ιβηρική για την Καστεγιόν και το καλοκαίρι του 2021 ήρθε στη χώρα μας για τον Βόλο.

 

Οι άνθρωποι της ομάδας της Μαγνησίας, τον εκτίμησαν για την ποιότητα του ως ποδοσφαιριστής, καθώς διαθέτει άριστη τεχνική, ευχέρεια στο σκοράρισμα και φαντασία στο παιχνίδι του. Εξάλλου όταν ήρθε στον θεσσαλικό σύλλογο γνώρισε ένα πάρα πολύ οικογενειακό και καλό κλίμα. Ένιωθε χαρούμενος και του άρεσε η πόλη. Όλα αυτά τα στοιχεία βοήθησαν σημαντικά την ψυχολογία του παίκτη, για να ξεδιπλώσει όλο το ταλέντου.

 

Έρχεται γεμάτος λεπτά συμμετοχών

Ο Φερνάντες έρχεται στην ΑΕΚ έχοντας φέτος 13 συμμετοχές, 3 γκολ και 6 ασίστ και μάλιστα με 8 γεμάτα 90λεπτα στα στατιστικά του. Μόνο σε 5 ματς του Βόλου δεν είχε συμμετοχή στα γκολ που επιτεύχθηκαν, είτε ως σκόρερ είτε ως ασίστμαν. Ακόμα και με τον ΠΑΣ Γιάννινα, τη 12η αγωνιστική, ήταν ο δημιουργός ενός εκ των δύο τερμάτων της ομάδας του.

 

Τί μπορεί να δώσει η έλευση του Ισπανού στην Ένωση; Ο Φερνάντες είναι ένας ολοκληρωμένος αριστεροπόδαρος, παίκτης, ο οποίος μπορεί να παίξει ως δεκάρι αλλά και ως εξτρέμ και στις δύο πτέρυγες! Διακρίνεται για τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά. Έχει τρομερή τεχνική κατάρτιση, τελειώματα, αλλά και εκτελέσεις στατικών φάσεων. Το σημαντικότερο όμως είναι το ομαδικό του πνεύμα. Είναι παίκτης που βοηθά το σύνολο και όχι παίκτης που διακρίνεται από το σύνολο.

 

Ομαδικός, στο πνεύμα του Αλμέιδα

Με απλά λόγια, παίζει για την ομάδα. Δεν παίζει όλη η ομάδα για αυτόν. Τί σημαίνει αυτό; Ότι έχει τα ιδανικά χαρακτηριστικά που μπορούν να αξιοποιηθούν από τον Ματίας Αλμέιδα, για να τα προσθέσει στην πολύ... νόστιμη συνταγή, την οποία έχει εφαρμόσει στη φετινή ΑΕΚ και ενθουσιάζει τους οπαδούς της. Επιπρόσθετα, ο Φερνάντες δεν εξαφανίζεται στα μεγάλα ματς. Έχει δείξει την αξία του απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους. Φέτος, για παράδειγμα, στο 1-1 με τον Ολυμπιακό, στο Καραϊσκάκη, ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ στον Οζέγκοβιτς.

Ως χαρακτήρας ο Φερνάντες είναι χαμηλών τόνων. Δουλεύει πολύ στην προπόνηση και είναι ήρεμος εκτός γηπέδων. Είναι οικογενειάρχης. Δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που θα απασχολήσει με τη ζωή που κάνει.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags