Facebook Pixel ΑΕΚ: Μάγεψε στο Κατάρ ο Πινέδα! Η Πολωνία «κατάπιε» τον Σιμάνσκι (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2022-11-30 23:31:00

Μάγεψε στο Κατάρ ο Πινέδα! Ευκαιρία-πρόκριση - Η Πολωνία "κατάπιε" τον Σιμάνσκι (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γιώργου Θεοδωράκη
Μάγεψε στο Κατάρ ο Πινέδα! Ευκαιρία-πρόκριση - Η Πολωνία "κατάπιε" τον Σιμάνσκι (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μεξικανός ξεκίνησε βασικός και έκανε τρομερό πρώτο ημίχρονο! Μπήκε αλλαγή ο Πολωνός μέσος με Αργεντινή, αλλά δεν φάνηκε εξαιτίας της εικόνας της ομάδας του.

Η τελευταία αγωνιστική του τρίτου ομίλου του Μουντιάλ στο Κατάρ είχε έντονο ενωσίτικο ενδιαφέρο. Ο Χεράρδο Μαρτίνο τον είχε μονίμως στον πάγκο και δεν τον χρησιμοποίησε κόντρα σε Πολωνία, Αργεντινή. Στο ματς-τελικό με τη Σαουδική Αραβία ξεκίνησε βασικό τον Ορμπελίν Πινέδα και ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ έδειξε, ότι ήταν σε μεγάλα κέφια.

Ο βραχύσωμος ποδοσφαιριστής, που παίζει στην Ελλάδα ως δανεικός από τη Θέλτα, έδειξε μεγάλη διάθεση στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης της 3ης αγωνιστικής του Μουντιάλ στο Κατάρ. Οι περισσότερες επιθετικές στιγμές στο πρώτο μέρος βγήκαν από τα πόδια του. Στο 25' σε μία φοβερή ατομική προσπάθεια, με τους Σαουδάραβες να του κάνουν δύο φορές τάκλιν για να του πάρουν τη μπάλα, αλλά δεν τα κατάφεραν, πριν σουτάρει πάνω στον τερματοφύλακα. Δύο λεπτά αργότερα, προσέφερε μία εντυπωσιακή κεφαλιά-ψαράκι, ύστερα από σέντρα του Λοσάνο. Στο 41' είχε μία προσπάθεια που κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Ο Πινέδα συνέχισε  και στο δεύτερο ημίχρονο, όταν το Μεξικό σημείωσε 2 γκολ. Μάλιστα πριν γίνει αλλαγή από τον Ροντρίγκεζ, στο 77', παραλίγο να σκοράρει το τρίτο γκολ, το οποίο θα έφερνε την ομάδα του στη 2η θέση του Ομίλου. Ίσως αυτή η ευκαιρία ήταν μισή πρόκριση. Οι Ενωσίτες απήλαυσαν έναν ποδοσφαιριστή που κάνει παπάδες στην Ελλάδα και δείχνει, ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Στο άλλο παιχνίδι του 3ου Ομίλου, δηλαδή το Πολωνία-Αργεντινή είχε εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον για τους οπαδούς της ΑΕΚ. Ο Νταμιάν Σιμάνσκι πήρε τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής στην αναμέτρησης.

Ο μέσος του «Δικεφάλου» πέρασε στο 62' αντί του Μπιέλικ, προκειμένου να θωρακιστεί η μεσοαμυντική λειτουργία της Πολωνίας, η οποία, παρότι άντεξε για 45', με τον Σέζνι να κατεβάζει ρολλά και να πιάνει και πέναλτι του Μέσι, βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους από τον ΜακΆλιστερ. Πέντε λεπτά μετά την είσοδο του Σιμάνσκι, η Πολωνία δέχτηκε και δεύτερο γκολ από την Αργεντινή με ένα άπιαστο σουτ του Άλβαρες και από εκείνη τη στιγμή και μετά το ματς έμοιαζε διαδικαστικό. Η «αλμπισελέστε» κατέβασε ταχύτητες, ενώ οι Πολωνοί έδειχναν να το έχουν παρατημένο, λες και είχαν ξεμείνει από δυνάμεις και δεν φαίνονταν δυνατοί να αντιδράσουν. Έτσι δεν φάνηκε ιδιαίτερα ο παίκτης της Ένωσης. Τον «κατάπιε» η εικόνα της ομάδας του.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags