Facebook Pixel ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός: Πετάει το... πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός - Έγκλημα και... τιμωρία στα Γιάννενα - Κρίμα για Φορτούνη
Ποδόσφαιρο
| 2022-12-21 22:21:00

Πετάει το... πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός - Έγκλημα και... τιμωρία στα Γιάννενα - Κρίμα για Φορτούνη

Sportdog Team
Πετάει το... πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός - Έγκλημα και... τιμωρία στα Γιάννενα - Κρίμα για Φορτούνη

Κατάφερε να μη νικήσει από 0-2, αφού εξαφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο και ο εντυπωσιακός ΠΑΣ πήρε την ισοπαλία με 2-2 και λίγο έλειψε και τη νίκη. Εκπληκτικός Φορτούνης με δύο γκολ, εντυπωσιακός ο Μορέιρα για τους γηπεδούχους. Σοβαρά επεισόδιο πριν από τη σέντρα του ματς και μισάωρη διακοπή στο πρώτο τέταρτο.

ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός: Απίστευτα πράγματα στα Γιάννενα, με τους Ερυθρόλευκους έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φορτούνη, που πέτυχε δύο τέρματα προγήθηκαν με 0-2, όμως οι Γιαννιώτες με τους Παμλίδη και Λιάσο και έχοντας τον Μορέιρα σε μεγάλα... κέφια, επέστρεψαν, ισφάρισαν σε 2-2 και πήραν τον πολύ σημαντικό βαθμό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Οι Πειραιώτες παρουσιάστηκαν, για ακόμα μια φορά φέτος, με δύο πρόσωπα με αποτέλεσμα να χάσουν κι άλλο έδαφος στην υπόθεση πρωτάθλημα, που όπως όλα δείχνουν χάνεται, ενώ παράλληλα απομακρύνονται και από τη δεύτερη θέση που οδηγεί στο Champions League. Την ίδια στιγμή οι γηπεδούχοι μπορεί να συμπλήρωσαν τέσσερα παιχνίδια χωρίς νίκη, όμως έδειξαν... σφυγμό ενόψεί της συνέχειας της χρονιάς. Να σημειώσουμε ότι το παιχνίδι είχε τεράστια ένταση στις εξέδρες, με τέσσερις διακοπές μέχρι το 15’, με την τελευταία να κρατάει 20, περίπου λεπτά, μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Το ματς:

Άκρως επιθετικά ξεκίνησε η αναμέτρηση για τους Ερυθρόλευκους μιας και η συνύπαρξη Χάμες, Μπιέλ και Φορτούνη, πίσω από τον Αραμπί έκανε τους Ερυθρόλευκους να είναι αυτοί που είχαν την κατοχή της μπάλας στους Ζοσιμάδες, ενώ παράλληλα η οδηγία του Μίτσελ για πίεση ψηλά δημιουργούσε πολλά προβλήματα κυκλοφορίας στους Ηπειρώτες. Η ένταση στις εξέδρες ήταν μεγάλη, πριν από την έναρξη του αγώνα, ενώ το ίδιο έγινε και κατά τη διάρκειά του, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να έχει τέσσερις διακοπές μέχρι το 15’, ενώ στην τελευταία, με τους οπαδούς των γηπεδούχων να συγκρούονται με την αστυνομία, ο διαιτητής Κουμπαράκης και οι βοηθοί του αποχώρησαν για τα αποδυτήρια.

Μετά από περίπου 20 λεπτά το παιχνίδι θα συνεχιστεί με τους φιλοξενούμενους να είναι αυτοί που θα απειλήσουν στο 18’, όταν μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια ο Μπιέλ θα κάνει το πλασέ, αλλά ο Σούλης θα μπλοκάρει, ενώ δύο λεπτά μετά ο Ισπανός θα προσπαθήσει να σουτάρει, μετά από σέντρα του Φορτούνη, όμως θα είναι άστοχος.Οι Ερυθρόλευκοι θα συνεχίσουν να πιέζουν και στο 25’ θα χάσουν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Μετά από λάθος του Σόρια, ο Φορτούνης θα είναι αυτός που θα επωφεληθεί θα πασάρει στον Ελ Αραμπί, όμως πριν ο Μαροκινός σουτάρει ο Σούλης θα προλάβει και θα μπλοκάρει την μπάλα. Νέα καλή στιγμή για τους Πειραιώτες θα έρθει στο 30’, με Ελ Αραμπί να παίζει το 1-2 με τον Φορτούνη και τον τελευταίο να σουτάρει, αλλά τον Σούλη και πάλι να αποκρούει.

 Τελικά το γκολ θα έρθει τέσσερα λεπτά μετά με τον Έλληνα μέσο να είναι αυτός που θα δώσει το προβάδισμα στους πρωταθλητές. Ο Ανδρούτσος θα βρει πολύ ωραία τον Ελ Αραμπί, με τον Μαροκινό να πασάρει εκπληκτικά στον Φορτούνη με τον τελευταίο να σουτάρει από πλάγια θέση, την μπάλα να κοντράρει στον Παντελάκη και γίνεται το 0-1. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός βρει και πάλι δίχτυα, ξανά με τον Φορτούνη, με τον Έλληνα μέσο να εκτελεί απευθείας φάουλ που κέρδισε ο Μπιέλ, και με εκπληκτικό τρόπο σημείωσε το 0-2.  Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σόρια θα μπει στην μεγάλη περιοχή και σουτάρει, υπό πίεση από τον Ρέτσο, με την μπάλα να φεύγει άουτ, σε μια φάση που οι Γιαννιώτες θα φωνάξουν για πέναλτι, όμως τον Κουμπαράκη και το VAR να αφήνουν το παιχνίδι να συνεχιστεί.

Οι Γιαννιώτες θα μπουν πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, δείχνοντας ότι θέλουν να πετύχουν ένα γκολ που θα τους ξαναέβαζε στο παιχνίδι, έχοντας την πρώτη καλή ευκαιρία στο 56’ όταν ο Μορέιρα θα κάνει ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, αλλά την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Πασχαλάκη. Οι γηπεδούχοι θα συνεχίσουν να πιέζουν και στο 63’ λίγο έλλειψε να βάλουν… φωτιά στον αγώνα όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ από τον Μορέιρα, ο Λιάσος θα πάρει την κεφαλιά με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι. Τελικά το γκολ που έψαχνε ο ΠΑΣ θα έρθει στο 65’ όταν ο Παμλίδης θα κάνει ένα μακρινό σουτ, θα νικήσει τον Πασχαλάκη μειώνοντας σε 1-2. Οι Ερυθρόλευκοι δεν θα θυμίζουν σε τίποτα την ομάδα του πρώτου 45λέπτου δίνοντας την δυνατότητα στους Γιαννιώτες τόσο να ξαναμπούν στο παιχνίδι, όσο και να πιστέψουν ότι μπορούν να ισοφαρίσουν κάτι που τους έκανε να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο και τους Πειραιώτες να μην έχουν μέχρι το 73' ούτε μια καλή στιγμή μπροστά στην εστία του Σούλη. Η επιστροφή του ΠΑΣ θα έρθει στο 76' όταν ο Μορέιρα θα περάσει από τον Ανδρούτσο, θα γυρίσει την μπάλα και ο Λιάσος θα πλασάρει σωστά κάνοντας το 2-2.

Μετά το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων οι Ερυθρόλευκοι θα δείξουν να ανεβάζουν και πάλι ταχύτητα πιέζοντας ξανά την άμυνα του ΠΑΣ και προσπαθώντας να βρουν το τέρμα της νίκης. Αυτοί που θα φτάσουν πολύ κοντά στο γκολ όμως θα είναι στο 84' οι παίκτες τουυ ΠΑΣ, όταν μετά από σέντρα ο Μπάλαν θα πάρει την προβολή μέσα στη μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα θα φύγει ελάχιστα άουτ. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης οι παίκτες του Μίτσελ θα είναι συνεχώς έξω από την περιοχή των Ηπειρωτών, όμως χωρίς να δημιουργήσουν κάποια μεγάλη φάση και να απειλήσουν, με αποτέλεσμα το 2-2 να μείνει μέχρι το τέλος.

Σκόρερ: 62’ Παμλίδης, 76' Λιάσος - 34’, 45’  Φορτούνης

ΠΑΣ Γιάννινα: Σούλης, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Λιάσος, Ριένστρα, Παμλίδης (81' Ροσέρο), Μορέιρα, Σταματελόπουλος (60’ Μπάλαν)

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ντόι, Ρέτσος, Βρουσάι (22’ Ανδρούτσος), Ρέαμπτσουκ (81' Ροντρίγκες), Ίνμπομ Χουάνγκ (81' Μαρσέλο), Εμβιλά, Φορτούνης, Μπιέλ, Χάμες (71' Μπακαμπού), Αραμπί (71' Κασάμι).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags