Facebook Pixel Λιονέλ Μέσι: Απίστευτα πράγματα! Αστρονομικό ποσό για το ρούχο που φόρεσε ο Μέσι στην απονομή
| 2022-12-25 14:40:00

Απίστευτα πράγματα! Αστρονομικό ποσό για το ρούχο που φόρεσε ο Μέσι στην απονομή

Sportdog Team
Απίστευτα πράγματα! Αστρονομικό ποσό για το ρούχο που φόρεσε ο Μέσι στην απονομή

Πολλά εκατομμύρια για το ρούχο που σχολιάστηκε αρνητικά κατά την απονομή του τροπαίου του Μουντιάλ στο Κατάρ.

«Φίλε μου Μέσι, συγχαρητήρια για την νίκη. Σας προσφέρω ένα εκατομμύριο δολάρια για να μου δώσετε αυτό το bisht», έγραψε ο δικηγόρος, Αχμέντ Αλ Μπαρουανί στον λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter, μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ 2022 από την εθνική Αργεντινής.

Το «bisht» είναι ένα ρούχο που φοριέται στον αραβικό κόσμο εδώ και χιλιάδες χρόνια. Είναι παραδοσιακός ανδρικός μανδύας και συνήθως φοριέται σε ειδικές περιστάσεις, όπως γάμους και θρησκευτικές γιορτές.

Υπάρχει ένα περαιτέρω νόημα στο «bisht». Συνήθως φοριούνται από κοσμικούς αξιωματούχους ή κληρικούς. Αυτό σημαίνει ότι έχει την ιδιότητα του ενδύματος και συνδέεται με δικαιώματα, πλούτο και τελετουργικές στιγμές. Είναι το αντίστοιχο του να φοράς μαύρη γραβάτα στον δυτικό κόσμο.

Οπως έγινε γνωστό, ο Αλ Μπαρουανί, δεν θέλει τον «μανδύα» που φόρεσε ο «ψύλλος» στα επινίκεια, προς ιδίαν χρήση, αλλά όπως διευκρίνισε: «Θα παρουσιασθεί για να τιμήσει αυτήν την υπερήφανη στιγμή και για να μας βοηθήσει να την ξαναζήσουμε. Αλλά και για να μας υπενθυμίσει ότι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Για να δούμε εάν αυτό το αίτημα θα απαντηθεί από τον Αργεντινό». 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags