Facebook Pixel Γιάννης Μαντζουράκης: «Χτύπησε καμπανάκι ο ΠΑΟ! Μεστωμένος Κωνσταντέλιας – Πολύ μυαλό ο Μάνταλος»
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-23 22:14:00

"Καμπανάκι για ΠΑΟ! Μεστωμένος ο Κωνσταντέλιας - Μυαλό ο Μάνταλος, βγάζει γρήγορα Φορτούνη"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Καμπανάκι για ΠΑΟ! Μεστωμένος ο Κωνσταντέλιας - Μυαλό ο Μάνταλος, βγάζει γρήγορα Φορτούνη"

Γιατί η ήττα του Παναθηναϊκού βάζει πίεσε σε όλες τις μεγάλες ομάδες; Ο Γιάννης Μαντζουράκης στο Sportdog για τα αποτελέσματα των Big4 τη 19η αγωνιστική. Γιατί παραδέχτηκε τον Γιοβάνοβιτς. Που απέδωσε τη γκέλα του Ολυμπιακού. Ποιούς αποθέωσε.

Φωτιά πήρε για μία ακόμα φορά η βαθμολογία τη 19η αγωνιστική. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στην έδρα του από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος με το στραβοπάτημα του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο ισοβαθμεί (με 39 βαθμούς) στην 3η θέση με τους Πειραιώτες, ενώ η ΑΕΚ πέρασε δια πυρός και σιδήρου από την έδρα του Ιωνικού και εκμεταλλεύτηκε την απώλεια των «πρασίνων» μειώνοντας τη διαφορά από την κορυφή στον έναν βαθμό.

«Μη νομίζετε, ότι η ήττα του Παναθηναϊκού θα είναι εύκολη υπόθεση για τους υπόλοιπους. Και αυτοί θα μπούνε στη μεγάλη πίεση», αναφέρει ο Γιάννης Μαντζουράκης. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο Sportdog για τα νέα δεδομένα στην κατάταξη, σχολίασε την εικόνα των τεσσάρων ομάδων που διεκδικούν τον τίτλο και έκανε εκτίμηση για μία συναρπαστικότερη συνέχεια.

Στην αναμέτρηση της Λεωφόρου, ο κόουτς στάθηκε στον παράγοντα τύχη, αλλά και στο γεγονός, ότι ο Παναθηναϊκός δέχτηκε γρήγορα δεύτερο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Παράλληλα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το wonder kid του ΠΑΟΚ, Γιάννη Κωνσταντέλια. «Είναι μεστωμένος παίκτης, με προσόντα και προσγειωμένος χαρακτήρας», τόνισε.

Στην απόδραση της ΑΕΚ στη Νίκαια στάθηκε στις αλλαγές που έγιναν από τον Ματίας Αλμέιδα, κυρίως όμως στον παράγοντα “Μάνταλος”. «Ο Πέτρος έχει πολύ μυαλό», ανέφερε και χαρακτήρισε «άριστη», αλλά και «τυχερή» την εκτέλεση του Τσούμπερ στο 1-2.

Όσον αφορά τη γκέλα του Ολυμπιακού στο Περιστέρι, υποστήριξε, ότι οι Πειραιώτες δεν έχουν βρει σταθερότητα, λόγω της προβληματικής εκκίνησης της χρονιάς και στάθηκε στον κορμό της ομάδας. «Έχει πολλές μεταγραφές και ψάχνεται. Όταν δεν... τραβάει κάποιος, χρησιμοποιείται κάποιος άλλος», είπε μεταξύ άλλων για τους «ερυθρόλευκους».

Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Ποιά ήταν η πρώτη σκέψη που κάνατε με την ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ, στη Λεωφόρο, η οποία έδειξε, ότι το πρωτάθλημα στην ουσία τώρα αρχίζει;

«Με είχαν ερωτήσει σε μία συνέντευξη που είχα δώσει πρόσφατα, αν ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής, απάντησα, ότι το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο και θα ήθελα να δω την αντίδραση της ομάδας στην πρώτη αποτυχία. Με πήραν πολλοί φίλοι μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ. Και μου είπαν πόσο δίκιο είχες. Έτσι είναι το πρωτάθλημα. Δεν μπορεί να κερδίζεις συνέχεια. Κάποια στιγμή θα επηρεαστείς από τα προβλήματα. Και μη νομίζετε, ότι η ήττα του Παναθηναϊκού θα είναι εύκολη υπόθεση για τους υπόλοιπους. Και αυτοί θα μπούνε στη μεγάλη πίεση».

ΤΑ ΡΟΣΤΕΡ ΜΕ ΒΑΘΟΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ

Επομένως τα προβλήματα που είχε ο ΠΑΟ στην αρχή της χρονιάς δεν λύθηκαν και αυτή είναι η αιτία που οι ανταγωνιστές μείωσαν τη διαφορά από την κορυφή;

«Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα, η οποία σχεδόν είχε πρακτικές έτοιμες στην έναρξη του πρωταθλήματος, βασιζόμενη στο περσινό ρόστερ. Έκανε μία σημαντική εκκίνηση στο πρωτάθλημα. Ταυτόχρονια όμως, στην πορεία θα φαίνονταν οι δυσκολίες και οι δυνατότητες των άλλων ομάδων.

Τα καλύτερα ρόστερ και πιο ενισχυμένα παίζουν ρόλο. Η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός έχουν μεγάλα ρόστερ. Ο Παναθηναϊκός υστερούσε σε έμψυχο δυναμικό. Έχει καλή 11άδα, αλλά με τους τραυματισμούς δύσκολεψαν τα πράγματα. Για παράδειγμα μέχρι στιγμής δεν έχει αναπληρωθεί η απώλεια του Αϊτόρ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εικόνα πλήρους αποσύνθεσης ο ΠΑΟ - Δεν έχει ούτε λύσεις, ούτε κάτι νέο αγωνιστικά να δείξει

Όσον αφορά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ποιές ήταν οι εντυπώσεις σας και ποιά είναι η εκτίμησή σας για την επόμενη μέρα του «Τριφυλλιού»;

«Ο ΠΑΟΚ μπήκε πάρα πολύ καλά στο ματς, με την ίδια σκέψη και τακτική που είχε στο Κύπελλο, να πιέσει μπροστά και να χαλάσει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Ο Γιοβάνοβιτς έκανε σωστές δηλώσεις. Ο Παναθηναϊκός έχασε ένα ημίχρονο δεν μπόρεσε να επανορθώσει. Γι'αυτό λέμε ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχει η καλή τακτική, ο καλός ο παίκτης, αλλά υπάρχει και η τύχη. Ένα μακρινό σουτ στο 90' μπορεί να φέρει νίκη. Χθες το πρώτο γκολ ήταν τυχερό. Μπήκε ένα από καραμπόλα. Το δεύτερο όμως ήταν αριστούργημα. Έχει ευθύνη εκεί ο Παναθηναϊκός. Μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο, με άλλη σκέψη, αλλά επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να πετύχει ένα πολύ γρήγορο γκολ με 6-7 πάσες γρήγορες και έξυπνες. Με 2-0 μέσα στην έδρα σου χάνεις πολύ χρόνο, για να συνέλθεις. Μέσα σε αυτόν τον χρόνο έρχεται το επόμενο λάθος. Νομίζω όμως, ότι ο Παναθηναϊκός θα ανασυνταχθεί και θα βγάλει κάτι καλύτερο. Γιατί όπως χτύπησε το καμπανάκι για τις υπόλοιπες ομάδες, χτύπησε και για τον ίδιο. Θα προσπαθήσει, να διορθώσει τα λάθη του».

 

 

ΜΕΣΤΩΜΕΝΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΙΑΣ

Ο Κωνσταντέλιας θεωρείται «παιδί-θαύμα» στον ΠΑΟΚ. Έψαχνε καιρό ένα γκολ. Το πέτυχε στη Λεωφόρο. Ποιά είναι η άποψή σας για αυτό το ταλέντο;

«Είναι εξαιρετικό παιδί. Είναι 19 χρονών, αλλά σκέφτεται και λειτουργεί τόσο ώριμα που νομίζει κανείς, ότι παίζει σαν να έχει περάσει τα 30. Είναι μεστωμένος παίκτης. Για τέτοια ηλικία είναι εξαιρετικές οι εμφανίσεις του. Έχει πληθώρα προσόντων. Επίσης, έχει πολύ χρόνο να διορθώσει οτιδήποτε άλλο. Και δείχνει πολύ προσγειωμένος. Ακόμα και στο γκολ, ο τρόπος που πανηγύρισε ήταν πολύ ψύχραιμος. Δεν προκάλεσε σε μία ιδιαίτερη στιγμή για τον ίδιο».

 

ΠΑΙΚΤΗΣ ΜΕ ΜΥΑΛΟ Ο ΜΑΝΤΑΛΟΣ

Η αντίδραση της ΑΕΚ στη Νίκαια πως σας φάνηκε; Γιατί η Ένωση δεν έχει γυρίσει ποτέ παιχνίδι, στο οποίο βρέθηκε πίσω στο σκορ.

«Η ΑΕΚ θεωρώ, ότι παγιδεύτηκε γρήγορα και παρασύρθηκε. Εμφανίστηκε ανοργάνωτη στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ιωνικός έπαιξε με άλλο πλάνο. Κάθισε πίσω και εκμεταλλεύτηκε τις αντεπιθέσεις. Εκεί ταλαιπωρήθηκε η ΑΕΚ. Δεν έβρισκε χώρους να δουλέψει. Της έκλεισαν τον κεντρικό άξονα πολύ καλά. Ελάχιστες φορές εκμεταλλεύτηκε τις πτέρυγες. Όσες σέντρες επιδίωξαν οι «κιτρινόμαυροι» δεν καρποφόρησαν. Ο Ιωνικός όμως έδειχνε να έχει αδυναμία στις στατικές φάσεις πριν δεχτεί τα γκολ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νίκη με σφραγίδα Μάνταλου-Φερνάντες! Χάρηκε ο κόσμος με Τσούμπερ - Έτσι το γύρισε ο Αλμέιδα

Από εκεί και πέρα, σε αυτό το παιχνίδι, η εικόνα άλλαξε στο τελευταίο εικοσάλεπτο μετά την είσοδο παικτών όπως ο Μάνταλος. Ο Πέτρος έχει πολύ μυαλό όταν μπαίνει σε κλειστούς χώρους. Είναι ο μόνος που επιχειρεί, αψηφώντας τον κίνδυνο, να κάνει μία κάθετη όπως αυτή που έβγαλε στον Τσούμπερ, η εκτέλεση του οποίου μπορεί να θεωρηθεί άριστη, αλλά και τυχερή. Διαφορετικά η Ένωση θα είχε απώλεια. Όπως θα μπορούσε να δεχτεί και δεύτερο γκολ».  

 

Στο Περιστέρι ο Ολυμπιακός προηγήθηκε, αλλά ο Ατρόμητος βρήκε αντίδραση και τον υποχρέωσε σε νέο στραβοπάτημα, παρότι τον τελευταίο καιρό έδειχνε να επανακάμπτει. Πώς το εξηγείτε;

«Ο Ολυμπιακός ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο. Είχε φάσεις και ευκαιρίες. Είναι μία ομάδα που ξεκίνησε με πολλά προβλήματα στην αρχή και τώρα τρέχει να τα διορθώσει. Που συναντάται η δυσκολία; Στη σταθερότητα της ομάδας. Χάνει βαθμούς επειδή δεν την έχει βρει. Αυτά τα αποτελέσματα θα τα έχει μέχρι να στρώσει. Ο Μίτσελ κατέληξε σε έναν κορμό και θα παλέψει. Έτσι και αλλιώς η ομάδα είναι μέσα στη μάχη του πρωταθλήματος».

ΨΑΧΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Είδαμε, ότι επανεργοποιήθηκε ο Φορτούνης! Πώς κρίνετε την παρουσία του στην ομάδα;

«Έχω ξαναπεί για τον Κώστα, ότι ένα από τα καλύτερα δεκάρια. Τώρα μπήκε το παιδί και πράγματι, έκανε την αυτοκριτική του και επιδίωξε να δείξει γρήγορα τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίσει. Βοήθησε πάρα πολύ τον Ολυμπιακό. Βλέπω όμως τελευταία, ότι έχει μία κάμψη και γίνεται γρήγορα η αλλαγή του. Τί σημαίνει αυτό; Ο Ολυμπιακός έχει πολλές μεταγραφές και ψάχνεται. Όταν δεν... τραβάει κάποιος, χρησιμοποιείται κάποιος άλλος. Είναι αναγκασμένος να κάνει πολλές αλλαγές. Προσωπικά πιστεύω, ότι ο κορμός είναι το “Α” και το “Ω” σε μία ομάδα. Πρέπει ο κάθε προπονητής να κασταλλάζει γρήγορα σε έναν κορμό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λύγισε μετά τη Λεωφόρο ο Ολυμπιακός - Διπλό λάθος Μίτσελ - Εκτός Πασχαλάκης, "τρελαμένος" Χάμες

Ποιό είναι το επιμύθιο της 19ης αγωνιστικής;

«Ο Ολυμπιακός έμεινε στο 1-1. Η ΑΕΚ παραλίγο να κάνει μεγάλο στραβοπάτημα, αλλά κέρδισε. Αυτός που ήταν άνετος ήταν ο ΠΑΟΚ που ήταν πιο πίσω στη βαθμολογία. Έπαιξε ήρεμα και έβγαλε την τακτική που έχει προγραμματίσει, πατώντας στη προηγούμενη νίκη που είχε απέναντι στον Παναθηναϊκό, στο πρόσφατο παιχνίδι του Κυπέλλου. Άρα το συμπέρασμα είναι, ότι δεν υπάρχει πλέον εύκολο παιχνίδι για καμία ομάδα».

Εκτιμάται, ότι θα έχουμε συνταρακτικές αλλαγές στη βαθμολογία;

«Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας των ντέρμπι. Εκεί θα δούμε ποιοι και πως θα αντέξουν και πως θα μοιραστεί η παρτίδα. Το κυριότερο είναι, ότι υπάρχει πρωτάθλημα. Έχει ανοίξει για τα καλά η διοργάνωση. Και να ξέρετε, ότι με την ήττα του Παναθηναϊκού δεν θα μπει πίεση μόνο στους “πράσινους” αλλά και στις άλλες ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα. Όλες οι ομάδες θέλουν να υπηρετήσουν τον στόχο τους. Γι'αυτό, θεωρώ, ότι θα δούμε μία συναρπαστική συνέχεια και αυτό είναι προς το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags