Facebook Pixel Ντάνιελ Μαντσίνι - Παναθηναϊκός: Πράσινες αρπαγές με "Μιχαλάκη", Λύμπε, Λέτο και… Μαντσίνι - Ο πιο αδικημένος έγραψε ιστορία (ΦΩΤΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-25 13:16:00

Πράσινες αρπαγές με "Μιχαλάκη", Λύμπε, Λέτο και… Μαντσίνι - Ο πιο αδικημένος έγραψε ιστορία (ΦΩΤΟ)

Πράσινες αρπαγές με "Μιχαλάκη", Λύμπε, Λέτο και… Μαντσίνι -  Ο πιο αδικημένος έγραψε ιστορία (ΦΩΤΟ)

Η μεταγραφή των 10 εκατ., ο ΠΑΟΚτσής και τα ονόματα που δεν θυμάστε! Ο Παναθηναϊκός έκλεισε τον Μαντσίνι από τον Άρη και με αφορμή τη συγκεκριμένη μεταγραφή το sportdog.gr θυμάται περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που είχαν έρθει στους πράσινους από άλλη ομάδα της Super League!

Στον Παναθηναϊκό έκλεισαν την μεταγραφή του Μαντσίνι, ο οποίος θα φοράει την πράσινη φανέλα μέχρι το 2026. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που ήθελε έντονα και ο Ολυμπιακός, κάτι που δημιουργεί... διπλή χαρά στους οπαδούς του τριφυλλιού!

Με αφορμή, λοιπόν, το συγκεκριμένο ντιλ, το sportdog.gr θυμάται παίκτες που ήρθαν από ομάδες της Σούπερ Λιγκ από το 1990 και έπειτα και είτε έκαναν ντόρο (τότε), είτε κατάφεραν και ξεχώρισαν με την δουλειά τους.

Παίκτες όπως ο Λυμπερόπουλος και ο Κωνσταντίνου συνδέθηκαν στη συνέχεια με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, ενώ ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είναι ένα κεφάλαιο από μόνος του, αν και ο Παναθηναίκός ήταν η ομάδα με την οποία κατέγραψε τις περισσότερες συμμετοχές στην μέχρι τώρα καριέρα του.

Ιδιαίτερη περίπτωση του Σεμπάστιαν Λέτο, μιας και δεν άνηκε στον Ολυμπιακό, ωστόσο ήταν δανεικός ένα χρόνο πριν έρθει στον Παναθηναϊκό, ενώ ο Σαλπιγγίδης αν και ΠΑΟΚτσής έμεινε στη συνείδηση των πράσινων οπαδών για αρκετά χρόνια! Για όσους δεν το ξέρουν επίσης ο Παπαδόπουλος μπορεί να ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ακράτητο, ωστόσο έγινε κάτοικος Παιανίας από την Μπέρνλι.

Η πιο αδικημένη περίπτωση της λίστας ήταν σίγουρα ο Λουκάς Βύντρα που ήρθε αθόρυβα από τον Πανηλειακό και κατέκτησε δύο νταμπλ με την πράσινη φανέλα, παίζοντας σε περισσότερα από 300 ματς με τον Παναθηναϊκό!

Πάμε να δούμε αναλυτικά: 

Μιχάλης Κωνσταντίνου: Ο Κύπριος φορ ήρθε στην Ελλάδα το 1997 για χάρη του Ηρακλή και μετά από 4 πετυχημένα χρόνια, πουλήθηκε έναντι περίπου 10 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό. Επρόκειτο για μια από τις μεγαλύτερες και σίγουρα η πιο δαπανηρή μεταγραφή στην ιστορία του ελληνικού ποδόσφαιρου, από μια ελληνική ομάδα σε μια άλλη. Ο παλαίμαχος φορ είχε σε 151 αγώνες 49 γκολ και 9 ασίστ, ωστόσο όλα αυτά ξεχάστηκαν όταν συνέχισε την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

Δημήτρης Σαλπιγγίδης:

Ο Σάλπι ξεκίνησε την καριέρα του από τον ΠΑΟΚ, δόθηκε δανεικός σε Λάρισα και Καβάλα και το καλοκαίρι του 2006 αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό έναντι περίπου 2 εκατ. ευρώ σε μια άκρως... επεισοδιακή μεταγραφή για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Συνολικά με τον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε σε 174 αγώνες έχοντας 63 γκολ και 26 ασίστ, ενώ ήταν μέλος και της ομάδας που κατέκτησε το νταμπλ το 2010.

Ο Έλληνας άσος έκατσε μέχρι το καλοκαίρι του 2010, όπου και αποχώρησε το 2010 για να κλείσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ!

Γιούρκας Σεϊταρίδης:

Ο Γιούρκας ξεκίνησε την καριέρα του από τον ΠΑΣ Γιάννινα και αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό τον Γενάρη του 2001 έναντι περίπου 300 χιλ. ευρώ. Η περίπτωση του είχε τεράστιο ενδιαφέρον μιας και μέσα σε μια τριετία καθιερώθηκε σε Παναθηναϊκό και Εθνική, με τους πράσινους να βάζουν 3 εκατ. ευρώ στο ταμείο τους από την πώλησή του στην Πόρτο. Συνολικά φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού 172 φορές, έχοντας ως απολογισμό 1 γκολ και 5 ασίστ.

Συνολικά είχε φτάσει να έχει αξία 14 εκατ. ευρώ, τον Δεκέμβριο του 2004, ενώ έκανε και δύο ακόμη δαπανηρές μεταγραφές σε Ντιναμό Μόσχας και Ατλέτικο Μαδρίτης, προτού επιστρέψει στο τριφύλλι το 2009, για να κλείσει εκεί την καριέρα του το 2013.

Νίκος Λυμπερόπουλος

Αναμφίβολα ένας από τους κορυφαίους Έλληνες ποδοσφαιριστές που δεν έχει κατακτήσει πρωτάθλημα! Ξεκίνησε την καριέρα του στην Εράνη Φιλιάτρων, για να πάει στην Καλάματα, από την οποία έφυγε ως ελεύθερος για να πάει στον Παναθηναϊκό το 1996. Στους πράσινους έμινε για μια πετυχημένη επταετία, προτού αποχωρήσει για την ΑΕΚ, ξανά ως ελεύθερος. Μπορεί αρκετός κόσμος να έχει συνδέσει τον Λύμπε με την ΑΕΚ, μιας και με εκείνη κατέκτησε τον μοναδικό του τίτλο, ωστόσο σε ένα... σπάνιο στατιστική, φόρεσε 265 φορές την πράσινη φανέλα και 264 την κιτρινόμαυρη φανέλα, σημειώνοντας και με τις 2 από 101 γκολ! Η μεγάλη διαφορά ήταν πως με το τριφύλλι μοίρασε 9 ασίστ, ενώ με την ΑΕΚ 27!

*Από την Καλάματα ήρθε και ο Μπόατενγκ έχοντας 5 γκολ σε 36 ματς με την πράσινη φανέλα.

Σεμπάστιαν Λέτο

Ο παλαίμαχος άσος μπορεί να μην άνηκε σε ελληνική ομάδα, πριν γίνει πράσινος, ωστόσο τη σεζόν 2008-09 είχε αγωνιστεί ως δανεικός από την Λίβερπουλ στον Ολυμπιακό. Μάλιστα, με τους ερυθρόλευκους είχε 2 γκολ και 10 ασίστ σε 37 αγώνες, ωστόσο προτίμησε να συνεχίσει την καριέρα του στο Τριφύλλι, το οποίο έδωσε και 4 εκατ. ευρώ στην Λίβερπουλ. Με τους πράσινους έκανε μια άκρως πετυχημένη καριέρα με 43 γκολ και 33 ασίστ σε 141 αγώνες, με πολλούς να αναρωτιούνται τι θα είχε γίνει με το πρωτάθλημα τη σεζόν που είχε τεθεί νοκ άουτ επί Φερέιρα και ενώ έκανε μυθικό πρώτο μισό.

Λουκάς Βύντρα

O Λουκάς είχε έρθει αθόρυβα στον Παναθηναϊκό τον Γενάρη του 2004, έναντι 500 χιλ. ευρώ από τον Πανηλειακό και έμελλε να γράψει τη δική του σιτορία με την πράσινη φανέλα, την οποία υπηρέτησε για 9 ολόκληρα χρονιά, προτού συνεχίσει την καριέρα του σε Λεβάντε, Χαποέλ Τελ Αβίβ και Ομόνοια, για να αποσυρθεί το περασμένο καλοκαίρι από την Λαμία, αθόρυβα. Με την πράσινη φανέλα αγωνίστηκε 327 φορές (!!!), έχοντας 14 γκολ, 15 ασίστ και 2 νταμπλ! Μάλιστα, στο δεύτερο είχε βάλει και μια κρίσιμη γκολάρα ενάντια στον Αστέρα Τρίπολης, σε ένα ματς που είχε αγωνιστεί ως αριστερός μπακ!

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος

Το ρεπορτάζ της εποχής ανέφερε πως: Oι "πράσινοι" κέρδισαν τον Ολυμπιακό στη μονομαχία για την απόσπαση της υπογραφής του παίκτη, προσφέροντας εκτός από χρήματα και χορηγία από εταιρία συμφερόντων του Ανδρέα Βγενόπουλου, η οποία αγγίζει σύμφωνα με πληροφορίες τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής βρέθηκε το Σάββατο στην Αθήνα και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών με ετήσιες απολαβές 500.000 ευρώ. Να τονίσουμε ότι ο Χριστοδουλόπουλος αποτελεί τη δεύτερη μεταγραφή του Παναθηναϊκού, μετά τον Σίλβα Κλέιτον από τη Λάρισα και οι "πράσινοι" συνολικά δαπάνησαν 5,5 εκατομμύρια ευρώ!  Για όποιον δεν το γνωρίζει ο Παναθηναϊκός παραμένει μέχρι σήμερα η ομάδα με την οποία έχει παίξει τα περισσότερα ματς στην καριέρα του, και η ομάδα που έχει βάλει τα περισσότερα γκολ και έχει δώσει τις περισσότερες ασίστ. Για την ακρίβεια πρόλαβε να παίξει 131 αγώνες και να σημειώσει 25 γκολ και να δώσει 13 ασίστ. 

Σίλβα Κλέιτον

Άλλη μια αξιοσημείωτη περίπτωση ήταν αυτή του Σίλβα Κλέιτον, ο οποίος αναδείχθηκε στην Ελλάδα σε Μεσσηνιακό, Απόλλων Καλαμαριάς και Λάρισα, από την οποία κατέληξε στον Παναθηναϊκό έναντι σχεδόν 2 εκατ. ευρώ. Με τον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε 77 φορές, έχοντας ως απολογισμό 15 γκολ και 9 ασίστ, ενώ προς το τέλος της καριέρας του έπαιξε και σε Ξάνθη και Ηρακλή!

Άλλες αξιοσημείωτες περιπτώσεις παικτών

Από το τωρινό ρόστερ άξιοι αναφοράς είναι οι Κουρμπέλης και Κώτσιρας που ήρθαν από τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ και ο Βιγιαφάνιες που έφυγε το καλοκαίρι είχε έρθει από τον Παναιτωλικό.

Από εκεί και πέρα σίγουρα υπάρχουν και άλλες περιτπώσεις που είναι άξιες αναφοράς. Από τον Άρη ο Παναθηναϊκός πήρε τους Επαλέ, Ντεμπά Νιρέν, Σωκράτη Διούδη και Νασίφ Μόρις, με τον τέταρτο ειδικά να ξεχωρίζει και να φτάνει στο σημείο να φοράει το περιβραχιόνιο της ομάδας. Τελευταία περίπτωση αυτή του Γκάνεα.

Από τον ΠΑΟΚ είχε γίνει αρκετός ντόρος κυρίως για το οικονομικό σκέλος της μεταγραφής του Μελίσση, ενώ είχε κάνει αξιέπαινη καριέρα και ο Βιτόλο με την πράσινη φανέλα. Ο τελευταίος που έκανε αυτό το ταξίδι είναι ο Αχιλλέας Πούγγουρας που συνεχίζει στον Παναθηναϊκό. Από τον Πανιώνιο ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις των Σπυρόπουλου, Μάντζιου, Τζιόλη, Τάκη Φύσσα και Λεωνίδα Βόκολο! Ο Κώστας Φρατζέσκος ήρθε από την Βουλιαγμένη.

Ιδιαίτερη περίπτωση και ο Κώστας Κωνσταντινίδης, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ενώ πρώτα είχε παίξει σε ΑΕΚ, Καβάλα, Απόλλων Σμύρνης και ΠΑΟΚ. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ήρθε στον Παναθηναϊκό από την Ξάνθη, ενώ ο Πετρόπουλος από το Αιγάλεω.

Αξιοσημείωτη και η μεταγραφή του Φάνη Γκέκα, ο οποίος είχε προλάβει να διαπρέψει με τις φανέλες της Λάρισας και της Καλλιθέας, ενώ με τον Παναθηναϊκό έβαλε 23 γκολ και 3 ασίστ σε 49 ματς. 

Μια λίγο πιο παλιά περίπτωση ήταν και αυτή του Στράτου Αποστολάκη, ο οποίος μετά από 5 χρόνια στον Ολυμπιακό, πήγε στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 1990, όπου και έμεινε για 9 χρόνια, μέχρι να αποσυρθεί. Με τον Παναθηναϊκό είχε 22 γκολ και 1 ασίστ σε 312 συμμετοχές.

*Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος δεν είναι στην λίστα, μιας και μπορεί να ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ακράτητο, ωστόσο ήρθε στην ομάδα από την Μπέρνλι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags