Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ντάνιελ Μαντσίνι: Μαντσίνι όπως... Αϊτόρ στον ΠΑΟ - Έτσι θα τον χρησιμοποιήσει ο Γιοβάνοβιτς - Του... αλλάζει την καριέρα!
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-25 17:02:00

Μαντσίνι όπως Αϊτόρ στον ΠΑΟ - Έτσι θα τον χρησιμοποιήσει ο Γιοβάνοβιτς- Του... αλλάζει την καριέρα

Του Χρήστου Δημόπουλου
Μαντσίνι όπως Αϊτόρ στον ΠΑΟ - Έτσι θα τον χρησιμοποιήσει ο Γιοβάνοβιτς- Του... αλλάζει την καριέρα

Το στατιστικό που θα λύσει τα χέρια του προπονητή και θα βοηθήσει άμεσα! Πού και πώς θα παίξει ο Αργεντινός άσος στο Τριφύλλι; Ποιο είναι το πλάνο του Σέρβου κόουτς και τι περιμένει μέσα στο γήπεδο.

Παναθηναϊκός - Ντάνιελ Μαντσίνι: Σε ρυθμούς... Μαντσίνι κινούνται τα τελευταία 24ωρα στον Παναθηναϊκό, καθώς η μεταγραφή του Αργεντινού στο Τριφύλλι είναι -δικαιολογημένα- το θέμα των ημερών. Τόσο λόγο του ότι ο παίκτης απέρριψε τον Ολυμπιακό για να ντυθεί στα πράσινα, όσο και για το μεγάλο κόστος της συγκεκριμένης κίνησης (σ.σ. άνω των 3 εκατ. ευρώ).

Ανεξάρτητα από το αν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε στην κορυφή της λίστας του τον Μαντσίνι, ο 26χρονος άσος ήταν δεδομένα στο Top-3 των προτιμήσεών του. Και ο βασικός λόγος γι' αυτό, ήταν η ελευθερία που του δίνει ο Αργεντινός, στο να τον αξιοποιήσει όπως εκείνος επιθυμεί. Μιλάμε για ένα εξτρέμ που παίζει με την ίδια ευχέρεια και δεξιά και αριστερά, στοιχείο που θέλει ο Γιοβάνοβιτς να το έχουν οι ποδοσφαιριστές του. Το να καλύπτουν, δηλαδή, παραπάνω από μία θέσεις. Τέτοια περίπτωση συνιστά και ο Κλαϊνχάισλερ, που επίσης ήρθε στο Κορωπί τον Ιανουάριο από την Όσιγιεκ.

Ο Γιοβάνοβιτς μπορεί να τον εξελίξει σε... Αϊτόρ

Ο Ιβάν δεν κοιτάζει αν ο Μαντσίνι είχε 5, 10 ή 15 γκολ με τον Άρη. Διότι πολύ απλά αυτό έχει σχέση με το πως θα χρησιμοποιήσει ο ίδιος τον παίκτη. Και δίνουμε ένα παράδειγμα. Ο Αϊτόρ τον προηγούμενο ενάμιση χρόνο δεν έγινε, ξαφνικά, γκολτζής. Αυτό που συνέβη στην πράξη, ήταν η στόχευση του Γιοβάνοβιτς να πατάει ο Ισπανός πιο συχνά περιοχή. Και όσες περισσότερες καλές τελικές βρίσκεις μέσα από την περιοχή, τόσο ανεβάζεις εν δυνάμει τα γκολ σου (σ.σ. η μεγάλη συζήτηση των xGoals). Με άλλα λόγια αν ο Γιοβάνοβιτς επιλέξει να χρησιμοποιήσει τον Μαντσίνι όπως τον Αϊτόρ, πιο κοντά άρα στην περιοχή, μπορεί να πάρει γκολ κι από τον Αργεντινό.

Στην καριέρα του ο Μαντσίνι έχει αγωνιστεί αρκετές φορές και στη θέση "10" πίσω από τον φορ. Άλλωστε η υψηλή τεχνική του κατάρτιση του το επιτρέπει. Ωστόσο, στον Παναθηναϊκό δεν θα τον δούμε κατά κύριο λόγο εκεί. Τόσο γιατί ο Μπερνάρ είναι το ιδανικό fit στο "10", όσο και διότι το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ρόστερ του Τριφυλλιού είναι η έλλειψη (ποσοτική και ποιοτική) ακραίων μεσοεπιθετικών.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πρόσωπο-κλειδί για το "colpo grosso" με Μαντσίνι - Πώς... απέφυγε τον Ολυμπιακό - Deal 5.4 εκατ!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags