Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ντέρμπι με τα όλα του - Είχε πέναλτι, κόκκινη και την πρόκριση τελικά στον ΠΑΟΚ! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-26 21:32:00

Ντέρμπι με τα όλα του - Είχε πέναλτι, κόκκινη και την πρόκριση τελικά στον ΠΑΟΚ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ντέρμπι με τα όλα του - Είχε πέναλτι, κόκκινη και την πρόκριση τελικά στον ΠΑΟΚ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο 18' με τον Τσέριν, πάλεψε για τη μεγάλη και δύσκολη ανατροπή απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά το πέναλτι του Ολιβέιρα έβαλε ουσιαστικά τέλος στα όποια όνειρά του, με το τελικό 1-1 στη Λεωφόρο να... βάφει Ασπρόμαυρη την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Έβαλε τις βάσεις στην Τούμπα και το βρήκε μπροστά του στη Λεωφόρο. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο 18' με τον Τσέριν, πάλεψε για τη μεγάλη και δύσκολη ανατροπή, αλλά το πέναλτι του Ολιβέιρα έβαλε ουσιαστικά τέλος στα όποια όνειρά του, με το 1-1 να αποδεικνύεται το τελικό σκορ στο "Απ. Νικολαΐδης". Τη Λαμία θα βρει στα ημιτελικά του Κυπέλλου ο ΠΑΟΚ.

Το ματς

Με μεγάλη ένταση ξεκίνησε το παιχνίδι στη Λεωφόρο και τον Παναθηναϊκό να φτάνει στην πρώτη του τελική στο 5', όταν το συρτό σουτ του Τσόκαϊ μέσα στη μεγάλη περιοχή μπλόκαρε σταθερά ο Κοτάρσκι. Ο ΠΑΟΚ ήταν φανερό ότι ήθελε διαφυλάξει τα νώτα του και κατά βάση να σπάσει το ρυθμό, απειλώντας πάντως κι αυτός με μία κεφαλιά του Ολιβέιρα στο 8ο λεπτό.

Οι Πράσινοι ήταν όχι απλώς καλύτεροι του Δικεφάλου, αλλά γενικώς καλοί συνολικά μετά από καιρό. Μάλιστα η υπεροχή τους μεταφράστηκε απτά σε γκολ. Συγκεκριμένα στο 18' ο Μπερνάρ έβγαλε εξαιρετική μπαλιά-τρύπα στον Τσέριν, με τον Σλοβένο να κάνει μέτρα προς την περιοχή και με άπιαστο σουτ να νικάει τον Κοτάρσκι για το 1-0, βάζοντας "φωτιά" στη Λεωφόρο!

Μετά το προβάδισμα του Τριφυλλιού οι Ασπρόμαυροι επιχείρησαν και κατάφεραν να "παγώσουν" τον αγώνα, χωρίς πάντως να δημιουργούν απειλή στην εστία του Λοντίγκιν. Ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ στο 45+2', αλλά το πλασέ του Σπόραρ μέσα στην περιοχή από την πάσα του Μπερνάρ ήταν απελπιστικά άστοχο. Μοιραία, το 1-0 ήταν το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος ο Γιοβάνοβιτς έριξε με το "καλημέρα" τον Ντάνιελ Μαντσίνι στο ματς, με τον Αργεντινό να κάνει το ντεμπούτο του κατευθείαν στα... βαθιά. Αυτόματα, η είσοδος του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του Παναθηναϊκού γύρισε τον Τσέριν πιο πίσω στο κέντρο μαζί με τον Ρούμπεν, ο Μπερνάρ πήγε στο "10" και ο Μαντσίνι πήρε τη θέση του στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Αλλαγή έκανε και ο Λουτσέσκου, με τον Σβαμπ να αντικαθιστά τον Αουγκούστο.

Στο 52' ο Νάρεϊ σκόραρε για τον ΠΑΟΚ, αλλά σωστά και με τη χρήση VAR το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Αμέσως μετά στο 54' οι Πράσινοι απείλησαν, με την κεφαλιά του Μαντσίνι να περνάει άουτ. Οι Θεσσαλονικείς είχαν πάει την αναμέτρηση στα μέτρα τους, με πολλές διακοπές σε κάθε ευκαιρία.

Νέο μακρινό σουτ του Τσέριν στο 64' κινητοποίησε τον Κοτάρσκι, η μπάλα κόντραρε και λίγο, αλλά αυτό δεν δυσκόλεψε τον τερματοφύλακα του Δικεφάλου να μπλοκάρει. Με την είσοδο του Ιωαννίδη αντί του Μπερνάρ στο 66ο λεπτό ο Παναθηναϊκός έπαιξε για τη συνέχεια με δύο φορ και τον Έλληνα επιθετικό να παίρνει θέση δίπλα στον Σπόραρ στην κορυφή.

Στο 75' ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Τσέριν μέσα στην περιοχή, με τον VAR να οδηγεί τον διαιτητή σε onfield review. Η παράβαση όντως καταλογίστηκε, ο Ολιβέιρα έστησε την μπάλα στα 11 βήματα και με εύστοχη εκτέλεση ισοφάρισε σε 1-1 στο 78', δίνοντας κάπως έτσι την πρόκριση στον ΠΑΟΚ! Σημειώνεται, ότι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Φινλανδός διαιτητής απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα (μέσω VAR) τον Μπράντον Τόμας, για εκτός φάσης γροθιά στον Σάρλια.

Οι ενδεκάδες

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Κουρμπέλης (66' Σάντσες), Σάρλια, Πούχατς (80' Πούχατς), Ρούμπεν, Τσόκαϊ (46' Μαντσίνι), Τσέριν, Μπερνάρ (66' Ιωαννίδης), Παλάσιος (80' Κλεϊνχέισλερ), Σπόραρ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες (85' Βιεϊρίνια), Ντάντας, Αουγκούστο (46' Σβαμπ), Νάρεϊ (79' Τάισον), Κωνσταντέλιας (88' Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (87' Τόμας).

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags