Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Εξτρέμ 4.5 εκατ. για Ολυμπιακό - Ασίστ, ντρίμπλα στο 1vs1 και γκολ - Φέρνει... νέο Ποντένσε ο Μίτσελ"!
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-27 10:00:00

"Εξτρέμ 4.5 εκατ. για Ολυμπιακό - Ασίστ, ντρίμπλα στο 1vs1 και γκολ - Φέρνει νέο Ποντένσε ο Μίτσελ"!

του Παναγιώτη Νικολάου
"Εξτρέμ 4.5 εκατ. για Ολυμπιακό - Ασίστ, ντρίμπλα στο 1vs1 και γκολ - Φέρνει νέο Ποντένσε ο Μίτσελ"!

Η λίστα των ακραίων που εξετάζει και αποφασίζει άμεσα ο Ισπανός κόουτς. Ποιες είναι οι τρεις περιπτώσεις παικτών που εξετάζονται πολύ σοβαρά από το Λιμάνι, το... παρελθόν τους με τους Πειραιώτες και τα αγωνιστικά τους χαρακτηριστικά.
 

Ολυμπιακός: Σε αναζήτηση εξτρέμ φαίνεται ότι συνεχίζουν να βρίσκονται οι Πειραιώτες, καθώς ακόμα δεν έχει εντοπιστεί ο παίκτης που θα έρθει και θα κάνει τη διαφορά στα φτερά της επίθεσης.

Παρόλα αυτά από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που είναι νεαροί σε ηλικία και έχουν προοπτική, καθώς θεωρούνται κλεισμένοι και οι Ερυθρόλευκοι όποτε θέλουν μπορούν να τους φέρουν στην Ελλάδα.

Ναθαναέλ Εμπουκού (Ρεμς), Ελαΐς Ταβσάν (Ναϊμέγκεν) και Ζοβάνε Καμπράλ (Σπόρτινγκ Λισαβόνας) βρίσκεται σε χρυσή εφεδρεία για τον Ολυμπιακό και το sportdog παρουσιάζει τρεις συνεντεύξεις/παρουσιάσεις που είχαμε κάνει με γνώστες τής καριέρας τους, για να εντοπίσετε τα στοιχεία τους που τους κάνουν να ξεχωρίζουν και τι θα μπορούσαν να κάνουν αν έρθουν στον Ολυμπιακό.

"Μπαίνει στις φάσεις, βγάζει ασίστ, προσπαθεί να σκοράρει - Παίζει και στις δύο πλευρές"

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Μιχάλη Σινάκο, που γνωρίζει άριστα το γαλλικό ποδόσφαιρο, ώστε να μάθουμε περισσότερα για την περίπτωση του 20χρονου Ναθαναέλ Εμπουκού.

"Είναι εξτρέμ, γρήγορος, πρότζεκτ που περίμεναν στη Γαλλία να δείξει πράγματα. Μπαίνει στις φάσεις, βγάζει ασίστ, κάνει ντρίμπλες και προσπαθεί να σκοράρει", σχολίασε αρχικά, μέσω του sportdog, ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε: "Είναι ακραίος, δεν είναι για να παίξει στην κορυφή της επίθεσης. Αλλά μπορεί να παίξει και στις δύο πλευρές, ενώ έχει δοκιμαστεί και πίσω από τον επιθετικό".

Πώς είναι η φετινή του παρουσία;

"Η Ρεμς ήταν ιδιαίτερη περίπτωση γιατί είχε πολλά προβλήματα, υπήρχαν αλλαγές στην 11άδα, είχε χάσει τη σταθερότητά της και δεν μπορούσε κανείς βρει νόημα για το τι παίζει, τι θέλει να παίξει κ.λπ. Αυτό το ρεύμα έχει συμπαρασύρει και τον Εμπουκού".

Η τιμή του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο αγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ αλλά, προφανώς, καμία ομάδα δεν θα δώσει τόσα χρήματα για εναν παίκτη που το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες.

"Η Ρεμς δεν είναι και καμιά βαριά φανέλα, για να υποστηρίξει κάποιος ότι θα ζητήσει πολλά λεφτά και ακατέβατα. Από τη στιγμή που λήγει το συμβόλαιό του, θεωρώ ότι με ένα ποσό κοντά στο 1 εκατ. ευρώ, θα μπορούσε να τον πάρει. Το γεγονός ότι είχε προπονητή τον Όσκαρ Γκαρσία μέχρι πρόσφατα, ίσως να δείχνει πώς βρέθηκε η επαφή στον Ολυμπιακό για τον Εμπουκού".

"Παίζει σαν τον Λυμπερόπουλο - 9μισάρι - Και το καλοκαίρι τον ήθελε ο Ολυμπιακός"

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Στέφανο Γιωτάκη, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Ολλανδία, για να μας πει όσα γνωρίζει για τον Ελαΐς Ταβσάν, νεαρό άσο της Ναϊμέγκεν.

"Πολύ έξυπνη αγορά αν προχωρήσει, γιατί είναι 20 ετών - Μου προκαλεί εντύπωση που τον βρήκε ο Ολυμπιακός, γιατί δεν μας έχει συνηθίσει να συμμετέχει σε αυτή τη αγορά. Η Ναϊμέγκεν είχε έναν ακόμα πιτσιρίκι που ήταν εξαιρετικός, και τον έδωσε στη Φενέρ", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και συμπλήρωσε:

"Παίζει σαν τον Λυμπερόπουλο αλλά είναι πιο κοντός, ξέρει μπάλα, και επιθετικό τον έβαζε ο προπονητής της Ναϊμέγκεν. Είναι 9μισάρι, κάτι τέτοιο. Παίζει σε όλες τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό. Και το καλοκαίρι είχε ψαχτεί ο Ολυμπιακός για αυτόν, το έγραφαν στην Ολλανδία".

Πόσα χρήματα χρειάζονται για την παραχώρησή του;

"Τον δίνει εύκολα η ομάδα του, γιατί αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να κρατήσουν ποσοστό μεταπώλησης. Θεωρώ ότι με ένα ποσό κοντά στο 1,5-2 εκατ. ευρώ μπορεί να τον πάρει".

Ταιριάζει στο ρόστερ του Ολυμπιακού;

"Δε νομίζω ότι μπορεί να σταθεί στον Ολυμπιακό που στον δεύτερο γύρο θα θέλει μόνο νίκες. Δεν έχει την προσωπικότητα ακόμα, αυτός ο παίκτης είναι για να τον αποκτήσεις, να τον δώσεις δανεικό και να επιστρέψει έτοιμος πίσω. Φέτος, ειδικά, έρχεται τακτικά από τον πάγκο".

"Βγάζει διαρκώς τραυματισμούς - Βασικός στον Ολυμπιακό - Θυμίζει Ποντένσε"

Ο Καμπράλ έπαιξε το πρώτο μισό της τελευταίας αγωνιστικής περιόδου στην Σπόρτινγκ αλλά τον περασμένο χειμώνα πήγε για έξι μήνες δανεικός στη Λάτσιο. Φέτος δεν έχει αγωνιστεί παρά ελάχιστα στην Πορτογαλία με τη Σπόρτινγκ - Κώστας Ζάγκας και Γιάννης Γιαννούλας, δημοσιογράφοι που γνωρίζουν άριστα το πορτογαλικό και ιταλικό ποδόσφαιρο, αντίστοιχα, μας είπαν τα πάντα γύρω από την περίπτωσή του.

"Στην Σπόρτινγκ δεν ήταν βασικός, για αυτό και τον έδωσαν στη Λάτσιο - Για να παίζει. Καλός παίκτης, όταν άρχισε την καριέρα του ήρθε ως καλό ταλέντο στην Σπότινγκ, αλλά έβγαζε τραυματισμούς διαρκώς και, μοιραία, δεν είχε σταθερή απόδοση. Αλλά είναι καλός τεχνίτης, ντριπλαδόρος, γρήγορος. Γενικά είναι καλός όταν δεν χτυπάει. Παίζει ως εξτρέμ αριστερά και δεξιά αλλά κυρίως αριστερά", ανέφερε αρχικά, μέσω του sportdog, ο Κ. Ζάγκας και στη συνέχεια πρόσθεσε για το αν μπορεί να σταθεί στον Ολυμπιακό:

"Προφανώς και μπορεί να το κάνει, αρκεί να είναι υγιής και χωρίς τραυματισμούς. Γιατί μέχρι στιγμής έχει ταλαιπωρηθεί στην καριέρα του. Έχει ταλέντο, θυμίζει η περίπτωσή του τον Ποντένσε αλλά λίγο πιο κάτω".

Ο Ολυμπιακός το περασμένο καλοκαίρι φαίνεται ότι προσφερε 3 εκατ. ευρώ αλλά η Σπόρτινγκ ζητούσε 4,5 εκατ.

"Μα είναι καλό παικτάκι, αν είχε πιο πολύ διάρκεια και σταθερότητα στο παιχνίδι του, θα ήταν πιο ακριβός. Χώνεται, έχει καλό σουτ, εκτελεί φάουλ. Θεωρώ ότι αξίζει τα 4,5 εκατ. που ζητάει η Σπόρτινγκ".

"Έπαιξε σέντερ φορ - Γκολ με τη Βερόνα - Μεγάλη καριέρα"

Από την πλευρά του, ο Γ, Γιαννούλας μάς μίλησε για τη θητεία του Καμπράλ στη Λάτσιο, στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν: "Δεν πρέπει να έπαιξε πάνω από τρία παιχνίδια, βασικός ήταν στο ματς με Ουντινέζε και στην τελευταία συμμετοχή του, εναντίον της Βερόνα, πέτυχε ένα γκολ. Ακραίος, τον είχε βάλει φορ όμως στο ματς με την Ουντινέζε γιατί δεν είχαν άλλον. Δεν έπαιξε καθόλου όμως. Παλαιότερα έγραφαν ότι μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα, αλλά είναι 24 ετών και ακόμα δεν τον έχουμε δει. Πάντως δεν έχασε παιχνίδι λόγω τραυματισμού, τον άφηνε στον πάγκο ο προπονητής στη Λάτσιο, δεν ήταν τραυματίας".

Θυμίζει κάποιον με το στιλ του;

"Σκέψου ότι μοιάζει με τον Μπιέλ, που παίζει μπροστά αλλά μπορεί και στα πλάγια. Βέβαια ο Μπιέλ έχει μεγαλύτερη ικανότητα".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απαντάει σε... Μαντσίνι ο Ολυμπιακός - Φέρνει "νέο Χάμες" ο Μαρινάκης - Διέρρευσε το πρώτο όνομα!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags