Facebook Pixel ΑΕΚ - Άρης: Θα τη βλέπετε με κυάλια! "Καθάρισαν" Άμραμπατ, "Γκάτσι", Πινέδα - Ματσάρα Αραούχο (VID)
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-29 21:24:00

Θα τη βλέπετε με κιάλια! Άμραμπατ, "Γκάτσι", Πινέδα "καθάρισαν" τον Άρη - Ματσάρα Αραούχο (VID)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Θα τη βλέπετε με κιάλια! Άμραμπατ, "Γκάτσι", Πινέδα "καθάρισαν" τον Άρη - Ματσάρα Αραούχο (VID)

Η ΑΕΚ ήταν η νικήτρια στο ματς με τους Θεσσαλονικείς και πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας, έστω και προσωρινά, αφού ο Παναθηναϊκός παίζει τη Δευτέρα στην Τρίπολη.

Νικήτρια σε ένα ακόμα παιχνίδι αναδείχτηκε η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η Ένωση επικράτησε 3-0 του λαβωμένου Άρη. Το σκορ άνοιξε με πέναλτι του Άμραμπατ, ο Γκατσίνοβιτς σημείωσε το 2-0 και ο Πινέδα διαμόρφωσε το τελικό σκορ, σε ένα παιχνίδι, στο οποίο πολύ μεγάλη εμφάνιση έκανε ο Αραούχο που μοίρασε δύο ασίστ, ενώ του ακυρώθηκε και γκολ στο 23’ ως επιθετικό φάουλ. Με 10 παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι λόγω της αποβολής του Ετέμπο.

Η ΑΕΚ πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας με 47 πόντους, έστω και προσωρινά, αφού ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται τη Δευτέρα στην Τρίπολη. Ο Άρης παρέμεινε πέμπτος με 31. Την επόμενη αγωνιστική Ένωση αγωνίζεται εκτός έδρας με τον Ατρόμητο, ενώ οι Θεσσαλονικείς, στη Νίκαια με τον Ατρόμητο.

Με Γκαρσία η ΑΕΚ, λαβωμένος ο Άρης

Η ΑΕΚ προερχόταν από τη ρεβάνς των προημιτελικών του Κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό (3-1 και πρόκριση στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό), όπου έγινε εκτεταμένο ροτέισον, αλλά και την απόδραση (με 2-1) από τη Νίκαια με πρωταγωνιστή τον Τσούμπερ. Στην αποστολή της ΑΕΚ επέστρεψε μετά από 3 μήνες ο Νίκλας Ελίασον Ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε την Ένωση με τον Αθανασιάδη στο τέρμα, Ρότα-Χατζισαφί στο δεξί και στο αριστερό άκρο αντίστοιχα και στα στόπερ τους Μουκουντί-Βίντα. Στη μεσαία γραμμή ο Σιμάνσκι είχε ρόλο κόφτη, ο Πινέδα κάλυψε την αριστερή πτέρυγα, ο Άμραμπατ τη δεξιά, ο Γιόνσον τοποθετήθηκε στην κορυφή του ρόμβου, με τους Αραούχο και Λιβάι να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο της Ένωσης.

Μετά την ήττα και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Ολυμπιακό, εκτός από την κακή ψυχολογία, ο Πάρντιου είχε να διαχειριστεί και τις απώλειες του Μαντσίνι που πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό και του Μανού Γκαρθία που υπέστη ρήξη χιαστών στη ρεβάνς με τους Πειραιώτες και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν, ενώ έλειπαν επίσης οι αμυντικοί Εμπακατά, Ενκουλού, οι επιθετικοί Καμαρά, Καμάτσο, Πάλμα, ενώ ο Νταμπό επέστρεψε χωρίς να είναι 100% έτοιμος. Μάλιστα στον πάγκο υπήρχαν μόλις 7 παίκτες, εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν κάτω των 20 ετών.

O προπονητής του Άρη επέλεξε τον Κουέστα στα γκολπόστ, τον Οντουμπάτζο στο δεξί άκρο και τον Πίρσμαν στο αριστερό άκρο της άμυνας με τον Φαμπιάνο και τον Μπράμπιτς να παίρνουν θέση στα στόπερ. Ετέμπο και Ντοκουρέ τοποθετήθηκαν στα χαφ με τον Νταρίντα να αγωνίζεται μπροστά τους. Ιτούρμπε και Ματέο έπαιξαν στις πτέρυγες και ο Γκρέι στην κορυφή, στο 4-3-3 του Πάρντιου.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (80’ Σιντιμπέ), ΣΙμάνσκι (70’ Γκατσίνοβιτς), Πινέδα, Άμραμπατ (70’ Ελίασον), Γιόνσον (80’ Μάνταλος), Αραούχο, Γκαρσία     (80’ Τσούμπερ).

Άρης (Άλαν Πάρντιου: Κούεστα – Οντουμπάτζο (71’ Μαζικού), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν – Νταρίντα, Ντουκουρέ, Ετέμπο – Ματέο Γκαρσία (94’ Σγούρος), Γκρέι (61’ Νταμπό), Ιτούρμπε.

Μπροστά ο Άμραμπατ με πέναλτι

Η ΑΕΚ όπως αναμενόταν μπήκε στο παιχνίδι, με διάθεση να πιέσει ψηλά, να κυκλοφορήσει γρήγορα τη μπάλα και να δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις από συνδυασμούς και συνεργασίες. Η Ένωση έβαλε από πολύ νωρίς τον Άρη στα καρέ του, κάτι στο οποίο συνετέλεσαν και οι στατικές φάσεις που βγήκαν έξω από το «κουτί» των Θεσσαλονικιών. Κάπως έτσι προέκυψε η πρώτη καλή στιγμή του ματς, στο 12’, όταν Χατζισαφί και Άμραμπατ έκαναν ωραία κομπίνα στο κόρνερ, ο Ιρανός σέρβιρε στο πρώτο δοκάρι, όπου πετάχτηκε ο Σιμάνσκι, το μονοκόμματο πλασέ του οποίου έφυγε άουτ.

 

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Πινέδα με μία μαγική ενέργεια, απέφυγε δύο αντιπάλους του, σέντραρε για τον Αραούχο που ανατράπηκε από τον Οντουμπάγιο με τον Πορτογάλο διαιτητή, Γκοντίνο, να δίνει το σημείο του πέναλτι, απ’το οποίο ευστόχησε ο Άμραμπατ, νικώντας τον Κουέστα, για το 1-0, παρότι ο Ισπανός τερματοφύλακας έπεσε στη σωστή γωνία. Στη συνέχεια το παιχνίδι έχασε πολύ ρυθμό, εξαιτίας των δυνατών μονομαχιών και των παραβάσεων, κυρίως στον χώρο του κέντρου. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κερδίσουν ορισμένα μέτρα, αν και παρέμεναν ακίνδυνοι επιθετικά, όποτε πατούσαν στην περιοχή των γηπεδούχων.

 

Με 10 ο Άρης λόγω αποβολής του Ετέμπο

Στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν λίγο χαλαροί και ο Άρης αναθάρρησε. Μάλιστα μία λανθασμένη έξοδος του Αθανασιάδη άφησε την εστία εκτεθειμένη και έδωσε την ευκαιρία στους Θεσσαλονικείς να ισοφαρίσουν, αλλά η κεφαλιά του Ιτούρμπε κόντραρε και στη συνέχεια η προσπάθεια του Γκρέι απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή από τον Χατζισαφί.

Η ΑΕΚ πήρε ξανά  τα ηνία και προσπάθησε να ξεδιπλώσει τις επιθετικές της προσπάθειες από τον άξονα. Τα πολλά σκληρά μαρκαρίσματα στο χώρο του κέντρου του από τους μέσους του Άρη (Ετέμπο, Ντουκουρέ, Νταρίντα), έκοβαν τις επιθέσεις των «κιτρινόμαυρων». Στο 60’ όμως η αποβολή, με δεύτερη κάρτα, του Ετέμπο, έδωσε το αριθμητικό πλεονέκτημα στους παίκτες του Αλμέιδα.

«Γκάτσι» και Ελίασον έσπρωξαν την ΑΕΚ

Παρ’ όλα αυτά η ΑΕΚ είχε ένα μακρινό σουτ του Πινέδα που μπλόκαρε εύκολα ο Κουέστα, στο 64’, ενώ ο Άρης παραλίγο να κάνει το 1-1 στο 68’. Ο Αθανασιάδης απέκρουσε την κεφαλιά του Μπράμπετς, ύστερα από σέντρα του Φαμπιάνο. Τα πράγματα άλλαξαν μετά την είσοδο Γκατσίνοβιτς-Ελίασον, με τον τελευταίο να αποθεώνεται από την εξέδρα.

 

Μάλιστα στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, στο 74’, ο Σέρβος μεσοεπιθετικός έκανε ατομική ενέργεια και παραλίγο να σκοράρει (η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Κουέστα) με συρτό σουτ. Το κατάφερε όμως δύο λεπτά αργότερα, ύστερα από ασίστ του Αραούχο, γράφοντας το 2-0, το οποίο έδωσε το μήνυμα στους Ενωσίτες για πανηγυρισμούς και συνθήματα για κύπελλο και πρωτάθλημα.

Στο 89’ ήρθε και το 3-0 σαν κερασάκι στην τούρτα! Ο Αραούχο έκλεψε από τον Νταμπό, μπούκαρε στην περιοχή και έδωσε την ασίστ για τον Πινέδα που δεν μπορούσε να αστοχήσει σε κενή εστία. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να βάλει και τέταρτο γκολ, με τον Τσούμπερ, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά ο Κουέστα βγήκε νικητής σε ένα ακόμα τετ α τετ. 

 

Τα σφυρίγματα

 Η διαιτησία του Πορτογάλου, Γκοντίνο ήταν τραγική. Στο 23’ είδε επιθετικό φάουλ στο καθαρό κλέψιμο του Αραούχο που σκόραρε αλλά το γκολ δεν μέτρησε. Κιτρίνισε χωρίς λόγο τον Άμραμπατ. Το ίδιο και στον Σιμάνσκι στο 51’. Ανέχτηκε επίσης το σκληρό παιχνίδι των παικτών του Άρη. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags