Facebook Pixel Άρης: Βόμβα Καρυπίδη με πρώην wonderkid της Μπάρτσα - Αριστερό πόδι σαν του Μέσι - 10 εκ. ο αντί-Μαντσίνι
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-30 11:25:00

Βόμβα Καρυπίδη με πρώην wonderkid της Μπάρτσα- Αριστερό πόδι σαν του Μέσι- 10 εκατ. ο αντί-Μαντσίνι

Οι Μιχείες
Βόμβα Καρυπίδη με πρώην wonderkid της Μπάρτσα- Αριστερό πόδι σαν του Μέσι- 10 εκατ. ο αντί-Μαντσίνι

Ποιος είναι ο... νεος Λιβάγια που ήθελε να φέρει ο Ίβιτς στην ΑΕΚ! Τo sportdog αποκαλύπτει τον ποδοσφαιριστή που έρχεται να καλύψει το κενό του Αργεντινού, έχοντας παίξει σε Μπαρτσελόνα, Αμβούργο και Μίλαν.

Ένα διάσημο πρώην wonderkid του κροατικού ποδοσφαίρου, για χάρη του οποίου το 2014 έγινε τρομερή μάχη μεταξύ των τοπ κλαμπ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου για το ποιος θα το κάνει δικό του και που πριν από 6 χρόνια είχε χρηματιστηριακή αξία 10.000.000 ευρώ ) είναι πάρα πολύ κοντά στον Άρη για να αποτελέσει τον "αντί-Μαντσίνι"!

Ο λόγος για τον Άλεν Χαλίλοβιτς, τον διεθνή Κροάτη μεσοεπιθετικό με το θαυματουργό αριστερό πόδι, που παίζει τόσο στο "10" όσο και στα δυο "φτερά" της επίθεσης και πλέον βγάζει το ψωμί του στην πατρίδα του. Επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι στην Ριέκα, μετά απο μια 2ετία στην Τσάμπιονσιπ, όπου κατά σειρά έπαιξε στην Μπέρμιγχαμ και την Ρέντινγκ!!

Τον Χαλίλοβιτς ασφαλώς και δεν τον έχουν πάρει τα χρόνια αλλά η καριέρα του είναι σε κατακόρυφη πτώση τα τελευταία χρόνια. Απόδειξη και που έχει κατρακυλήσει η τιμή του, μόλις στις 350.000 ευρώ (η σημερινή του χρηματιστηριακή αξία)! 

Κάτι που λέει πολλα όταν στα 18 του χρόνια τον αγόραζε η Μπαρτσελόνα αντί 5.000.000 ευρώ και στην Βαρκελώνη έλεγαν - προφανώς στην υπερβολή του - πως το αριστερό του πόδι μπορούσε να συγκριθεί με αυτό του Μέσι!!!

Στο ξεκίνημα της καριέρας του βέβαια, ο μόλις 169 εκατοστά άσος, έκανε θραύση στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ (πήρε δυο πρωταθλήματα) και στις μικρές εθνικές ομάδες της "Χρβάτσκα". Στην Μπάρτσα όμως, δεν τα κατάφερε και του στοίχισε πως γρήγορα τον... απαξίωσαν. Αρχικά τον έστειλαν δανεικό στην Χιχόν και μετά τον πούλησαν στο Αμβούργο με τα ίδια λεφτα που τον είχαν αγοράσει, δηλαδή 5.000.000 ευρώ.

Μόνο που και στο Αμβούργο πολύ γρήγορα το μετάνιωσαν για τον Χαλίλοβιτς. Στο 6μηνο τον έστειλαν δανεικό για 1,5 χρόνο στην Λας Πάλμας και μετά τον αποδέσμευσαν!! Πήγε ως ελεύθερος πάντως στην Μίλαν αλλά με Γκατούζο προπονητή έπαιξε όλα και όλα 60 λεπτά! Ακολούθησαν οι δανεισμοί του σε Σταντάρ ΛΙέγης και Χέρενφεν πριν τον αποδεσμεύσουν οι "ροσονέρι" τον Οκτώβριο του 2020 και βρει δουλειά στην Αγγλία...

Ο Χαλίλοβιτς τα προηγούμενα χρόνια είχε προταθεί σε όλη την ελληνική Big 4 αλλά σοβαρά είχε απασχολήσει την ΑΕΚ την άνοιξη του 2020 αφού τον "τσέκαρε" ο Ίλια Ίβιτς.

Σύμφωνα με την ελληνική πιάτσα agents για τον Χαλίλοβιτς που είναι φευγάτος απο την Ριέκα (δεν είναι βασικός, συνολικά μετράει 11 συμμετοχές και 1 γκολ), ρώτησε πριν απο λίγες ημέρες ο Παναιτωλικός και τότε άκουσε πως ο παίκτης έχει συμφωνήσει με τον Θόδωρο Καρυπίδη και ως την Τρίτη θα είναι στην Θεσσαλονίκη για να υπογράψει συμβόλαιο για 1,5 χρόνο!!

Μιλάμε βέβαια για ένα τεράστιο ταλέντο που τον πήρε μετά απο μάχη η Μπαρτσελόνα, διεθνή Κροάτη (10 φορές), ο οποίος όμως, σήμερα είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό και συνιστά μεταγραφή στοίχημα. Αν τελικά έρθει στον Άρη θα είναι η 13η ομάδα στην καριέρα του 26χρονου Κροάτη!!!

Στο δια ταύτα: κάποιοι στο "Βικελίδης" προφανώς πιστεύουν πως ο Χαλίλοβιτς μπορεί να τους βγει και να κάνει το restart στον Άρη, όπως είχε κάνει ο Λιβάγια στην ΑΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαφωνία Βαρούχα-Κουτσιαύτη για το "πέναλτι" του Άρη - "Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρη περίπτωση" (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags