Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Δεν ήταν μόνο ο Κουρμπέλης το πρόβλημα του ΠΑΟ - Νεύρα και φωνές - Το έχει ξανακάνει ο Γιοβάνοβιτς!
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-30 23:39:00

Δεν ήταν μόνο ο Κουρμπέλης το πρόβλημα του ΠΑΟ - Νεύρα και φωνές - Το έχει ξανακάνει ο Γιοβάνοβιτς!

Sportdog Team
Δεν ήταν μόνο ο Κουρμπέλης το πρόβλημα του ΠΑΟ - Νεύρα και φωνές - Το έχει ξανακάνει ο Γιοβάνοβιτς!

Το θέμα που... φωνάζει στο Τριφύλλι και γιατί μπορούν ακόμα να ελπίζουν. Μπορεί η αποβολή του αρχηγού των Πρασίνων να άλλαξε τον αγώνα με τον Αστέρα, αλλά δεν έφταιγε μόνο αυτό για την ήττα. Το πρόβλημα που πρέπει να αλλάξει... χθες στο Τριφύλλι και ο Σέρβος τεχνικός που έχει αλλάξει ξανά τα δεδομένα που υπήρχαν.

Παναθηναϊκός: Έγκλημα και τιμωρία για τον Παναθηναϊκό στην Τρίπολη! Οι Πράσινοι συνεχίζουν να θυμίζουν άλλη ομάδα από αυτή που είχαμε δει στην αρχή της σεζόν, όταν έβρισκαν τον τρόπο να κερδίζουν και στην κακή τους ημέρα και μετά την ήττα και από τον Αστέρα, όχι μόνο είδαν την ΑΕΚ να τους προσπερνάει, αλλά πλέον γεμίζουν με άγχος περιμένοντας αυτοί την… γκέλα των αντιπάλων τους.

Για να καταλάβουμε τι ακριβώς έχει συμβεί το Τριφύλλι μετά την διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο έχει δύο νίκες, με Λεβαδειακό και ΠΑΣ, δύο ισοπαλίες, με Ιωνικό και ΟΦΗ, αλλά και άλλες τρεις ήττες από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Αστέρα, την ίδια στιγμή που στο πρώτο μισό είχε 12 νίκες και μόλις μια ισοπαλία. Παράλληλα οι Πράσινοι έχουν τρεις ήττες, τις δύο από ΠΑΟΚ και μια από τους Αρκάδες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια τους σε όλες τις διοργανώσεις κάτι που δείχνει ότι δεν μπορούν να σηκώσουν… κεφάλι με το πρόβλημα εκτός των άλλων να είναι και ψυχολογικό.

Αν όμως μείνουμε στην αναμέτρηση της Τρίπολης οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς έδειξαν αυτά που είδαμε και στα τελευταία δύο παιχνίδια του Κυπέλλου με τον Δικέφαλο του Βορρά. Άπαντες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να πιέσουν, να δημιουργήσουν φάσεις και σκοράρουν όσο το δυνατών νωρίτερα με στόχο να φύγει το άγχος από το «πρέπει» να κερδίσω, για να πάρω την πρώτη θέση. Μάλιστα στο πρώτο μισάωρο εκτός από την συντριπτική κατοχή της μπάλας είχε και δύο καλές στιγμές με Παλάσιος και Κουρμπέλη να βρουν δίχτυα, όμως κάπου εκεί τα πράγματα… τελειώνουν. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού προχωράει σε μια αδιανόητη ενέργεια, ξέροντας ότι έχει κίτρινη κάρτα και αποβάλλεται, με δεύτερη. Η συγκεκριμένη κίνηση δείχνει το… χάσιμο στο μυαλό των παικτών και πως δεν υπάρχει ηρεμία όπως στην αρχή. Σε καμία περίπτωση δεν περιμένει κάποιος από τον αρχηγό των Πρασίνων, ο οποίος είναι και από τους πιο έμπειρους παίκτες, να κάνει κάτι τέτοιο και να αφήνει την ομάδα του έκθετη, ειδικά όταν είναι στο… μάτι όλων μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο. Το μόνο σίγουρο πάντως μετά από αυτό είναι πως τόσο ο Γιοβάνοβιτς όσο και οι άνθρωποι της διοίκησης θα πρέπει να μιλήσουν με τον Έλληνα διεθνή για να μην έχουμε… συνέχεια.

Κι αν η αποβολή του Κουρμπέλη ξεκίνησε το… κακό, τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στην πορεία έφεραν για ακόμα μια φορά τους Πράσινους να φεύγουν από το γήπεδο με κάτω το κεφάλι. Το μεγάλο πρόβλημα στα τελευταία παιχνίδια του Τριφυλλιού είναι η επίθεση, μιας και μετράει 2 γκολ στις 5 αναμετρήσεις που έχει δώσει σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Την ίδια στιγμή ο Σπόραρ συνεχίζει να είναι ντεφορμέ, έχοντας να βρει δίχτυα από τις 15 Ιανουαρίου και τον αγώνα με τον ΠΑΣ, κάτι που κοστίζει στον Παναθηναϊκό. Παράλληλα ο Σλοβένος κατά τη διάρκεια του αγώνα στη Τρίπολη έδειξε αρκετά νεύρα, κάτι που φαινόταν με τις διαμαρτυρίες του, απόδειξη πως η ηρεμία έχει χαθεί. Κι αν ο Σπόραρ δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι και κόντρα στον Αστέρα, ο Παλάσιος ήταν αρκετά καλός, έχοντας ευκαιρίες να σκοράρει, όμως όπως γίνεται τον τελευταίο καιρό μετά το 55’ κουράστηκε και… εξαφανίστηκε.

Πλέον τα πράγματα είναι απλά για τους Πράσινους. Αρχικά είναι επιτακτικό να επιστρέψει στις νίκες, ακόμα και με «μισό – μηδέν», ώστε άπαντες να θυμηθούν τι μπορούν να κάνουν στο γήπεδο, όπως στο πρώτο μισό. Παράλληλα η σημαντικότερη δουλειά του Γιοβάνοβιτς είναι να διώξει το άγχος από τους ποδοσφαιριστές του, αφού μόνο κακό έχει κάνει τον τελευταίο καιρό. Η χρονιά σίγουρα ακόμα δεν έχει τελειώσει για πολλούς λόγους. Αρχικά ο Παναθηναϊκός έχει λύσεις, που δεν είχε τόσο καιρό. Παίκτες που μπορούν να έρθουν από τον πάγκο και να βοηθήσουν ενεργά στο παιχνίδι, αλλάζοντας τον ρυθμό, όπως ο Πούχατς, αλλά και άλλους που θα μπορούν να πάρουν την θέση βασικού όταν χρειαστεί, όπως ο Μαντσίνι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης πως τα πάντα θα κριθούν στα Play Off και να θυμόμαστε τι σύνολο παρουσίασε πέρσι στην ίδια στιγμή του πρωταθλήματος ο Γιοβάνοβιτς. Τα πάντα είναι ανοιχτά και το σίγουρο είναι ότι οι Πράσινοι θα αντεπιτεθούν και μάλιστα άμεσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Χουνέρι" Μαντσίνι σε Αϊτόρ - Ένα εκατ. από ΑΕΚ, αρέσει σε Ολυμπιακό - "Επεισόδιο" σε μεγάλη ομάδα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags