Facebook Pixel Super League: Λακωνικός ΠΑΟΚ, σεμινάριο στις μεταγραφές από ΑΕΚ - Με... κενά ο ΠΑΟ, γιατί "πανηγυρίζουν" στο Λιμάνι
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-01 17:00:00

Λακωνικός ΠΑΟΚ, σεμινάριο στις μεταγραφές η ΑΕΚ - Με... κενά ο ΠΑΟ, γιατί "πανηγυρίζουν" στο Λιμάνι

Λακωνικός ΠΑΟΚ, σεμινάριο στις μεταγραφές η ΑΕΚ - Με... κενά ο ΠΑΟ, γιατί "πανηγυρίζουν" στο Λιμάνι

Τελείωσε η μεταγραφική περίοδος του Γενάρη και οι ομάδες κινήθηκαν αρκετά στοχευμένα χωρίς περιττές σπατάλες!

Ολοκληρώθηκε μια ακόμη μεταγραφική περίοδος που αφορά την ενίσχυση των ομάδων με παίκτες από άλλα σωματεία και το sportdog.gr προσπαθεί να κάνει ένα μίνι απολογισμό για το πως κινήθηκαν οι 4 διεκδικητές του τίτλου.

Η ομάδα που έκανε μόλις μια κίνηση και μάλιστα αρκετά νωρίς ήταν η ΑΕΚ, δείχνοντας πως υπάρχει στοχευμένη δουλειά στο κλαμπ που βρίσκεται πρώτο στην Σούπερ Λιγκ, ενώ ακολούθησε ο ΠΑΟΚ με δύο προσθήκες, ο Παναθηναίκός με τρεις και ο Ολυμπιακός με τέσσερις μεταγραφικές κινήσεις.

Το πιο... αξιοσημείωτο ήταν πως στο πράσινο στρατόπεδο άργησαν αισθητά για αυτές τις κινήσεις, δεν κάλυψαν και τα πραγματικά κενά που υπήρχαν, ενώ ο Λουτσέσκου θέλησε να δώσει ποιότητα αλλά κυρίως εμπειρία στο νεανικό του ρόστερ. Για τον Ολυμπιακό νιώθουν ήδη τυχεροί με τον Ροντινέι και περιμένουν να δουν και τις κινήσεις της τελευταίας ημέρας.

Πάμε να δούμε αναλυτικά:

Ξεκινώντας από τον Ολυμπιακό θα λέγαμε πως κινήθηκε κάπως... αθόρυβα σε σχέση με το καλοκαίρι, χωρίς αυτό να σημαίνει πως στερείται ποιότητας. Παραδείγματος χάρη φαίνεται πως έχει κάνει κίνηση ματ με τον Ροντινεϊ σε μια θέση που πονούσε. Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ έχει κλέψει τις εντυπώσεις με το καλημέρα στο ελληνικό πρωτάθλημα και δίνει τα πάντα στην ομάδα σε άμυνα και επίθεση εξ αρχής.

Από εκεί και πέρα αρκετό ενδιαφέρον έχουν και οι προσθήκες των Μπιτίκι και Κάνος που δίνουν έξτρα λύσεις στον Μίτσελ για το αριστερό και το δεξί φτερό της επίθεσης και την ευκαιρία να... σταματήσει το πείραμα με τα 3 10άρα, για το οποίο δέχθηκε αρκετή κριτική. Πιο σημαντική η κίνηση του Μπιτίκι, μιας και ο Κάνος ήρθε με δανεισμό!

Στα... αρνητικά το γεγονός πως οι ερυθρόλευκοι εν τέλει δεν πήραν πάικτη για την αμυντική τους γραμμή στα στόπερ, μιας και είναι φανερό πως οι μόνες αξιόπιστες λύσεις στην παρούσα φάση είναι οι Ντόι και Σωκράτης. Θα αντέξουν μέχρι την τελική ευθεία; Θα το δείξει το μέλλον. Από εκεί και πέρα αρκετά ενδιαφέρουσα είναι και η προσθήκη του Ραμόν, αλλά κυρίως για το καλοκαίρι, μιας και παρέμεινε ο Ρέαμπτσιουκ και εκτός απροόπτου δεν θα χάσει την φανέλα του βασικού.

Και πηγαίνουμε στην ομάδα που φαινομενικά φώναζε εδώ και καιρό πως είχε ανάγκη από μεταγραφές και έκανε εν τέλει τρεις προσθήκες. Αναφερόμαστε στον Παναθηναϊκό, ωστόσο είναι αρκετά φανερό πως οι κινήσεις και άργησαν να γίνουν και έμειναν σημαντικά κενά στο ρόστερο. Ξεκινώντας από τα... αυτονόητα το κενό του Γκάνεα με το θέμα της υγείας του δημιούργησε ένα κενό στο αριστερό άκρο και η κίνηση της απόκτησής του Πούχατς κρίνεται ως αξιόπιστη. Από εκεί και πέρα ήρθαν και οι Μαντσίνι και Κλαϊνσχάιμερ για να δώσουν βάθος στην μεσοεπιθετική γραμμή, ωστόσο ήταν ξεκάθαρο πως οι πράσινοι έπρεπε να είχαν κινηθεί για τουλάχιστον έναν χαφ και έναν εξτρέμ ακόμη και όχι μετά τα μέσα Γενάρη, όπως και έγινε.

Ο Αϊτόρ είναι στα πιτς πολύ καιρό και ουσιαστικά αντικαταστάθηκε στις... καθυστερήσεις το κενό του, ενώ αναγκάζονται παίκτς όπως ο Παλάσιος να σφίγγουν δόντια επειδή δεν υπάρχουν λύσεις από πίσω τους. Από εκεί και πέρα σηκώνει πολύ κουβέντα και ο δανεισμός του Γιερεμέγιεφ στον Λεβαδειακό. Ανεξάρτητα από το τι έγινε στην πιο κρίσιμη πράσινη σεζόν ο Σπόραρ εδώ και ένα μήνα δεν κάνει ούτε τα βασικά και δεν αρκεί ο Φώτης Ιωαννίδης, από μόνος του. Το πόσο κακός ήταν ο πράσινος σχεδιασμός φάνηκε και από το γεγονός ότι πήρε χρόνο συμμετοχής, έστω και λίγο ο Καμπετσής που δεν υπολογιζόταν εδώ και καιρό από τον Γιοβάνοβιτς.

Συνεχίζοντας με την ΑΕΚ θα λέγαμε πως έχει πάρει σεμινάριο... μεταγραφών και σωστών κινήσεων, από τον αρχικό, μεταγραφικό καλοκαιρινό σχεδιασμό. Και το γεγονός ότι η μόνη της προσθήκη ήταν ο Φερνάντες που είχε κλείσει από τον Νοέμβριο τα λέει όλα! Ίσως στην ΑΕΚ να ήθελαν έναν στόπερ, αλλά μέχρι εκεί! Και εφόσον στηρίζουν Τζαβέλλα και Μήτογλου καλά έκαναν και δεν προέβησαν σε έξτρα κίνηση. Και μην ξεχνάμε πως ουσιαστικά η ΑΕΚ πάτησε κορυφή έχοντας για καιρό στα πιτς τους Γκατσίνοβιτς και Ελίασον που πλέον είναι πανέτοιμοι.

Και ο  ΠΑΟΚ κινήθηκε στοχευμένα και λακωνικά στην μεταγραφική περίοδο, μιας και δεν είχε ανάγκη από τρελές κινήσεις. Ίσως οι τραυματισμοί των Καντουρί και Κούρτιτς να... σήκωναν μια μεταγραφή στον άξονα, ωστόσο ο ΠΑΟΚ έπραξε έξυπνα που πήρε τους Τάισον και Κεντζιόρα για δύο θέσεις που πονούσε. Ο πανέξυπνος Λουτσέσκου απέκτησε δύο πολύπειρους παίκτες για να δώσουν έξτρα λύσεις στο νεανικό του ρόστερ και σίγουρα θα δικαιωθεί για τις επιλογές του. Από εκεί και πέρα σηκώνει κουβέντα το εάν έπρεπε να έχει ένα πιο αξιόπιστο μπακ απ του Ολιβέιρα, μιας και ο Τόμας δεν είναι και η πιο αξιόπιστη λύση, ωστόσο φαίνεται πως το γκολ με τον Παναθηναϊκό στον πρώτο ημιτελικό του έσωσε για τα καλά τη θέση στο ροτέισον του συλλόγου.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χάλασε κλεισμένο deal του Ολυμπιακού - "Τέλος" ο Μαρσέλο - Φήμες για νέα ηχηρή πώληση στου Ρέντη!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags