Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: "Δεν με ξεγελά ο ΠΑΟΚ! Πόλεμος στην Τούμπα – Πέτσινο πέναλτι στη Λεωφόρο – Καλύτερη μπάλα η ΑΕΚ"
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-04 19:30:00

"Δεν με ξεγελά ο ΠΑΟΚ! Σαν... πόλεμος Ελλάς-Τουρκία στην Τούμπα - Πέτσινο πέναλτι στη Λεωφόρο"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Δεν με ξεγελά ο ΠΑΟΚ! Σαν... πόλεμος Ελλάς-Τουρκία στην Τούμπα - Πέτσινο πέναλτι στη Λεωφόρο"!

"Καλύτερη μπάλα η ΑΕΚ - Δεν σε σφάζει ο διαιτητής - Άχρηστοι οι Έλληνες;" Ο Ηλίας Σαββίδης στο Sportdog για το πιο καυτό ματς της 21ης αγωνιστικής. Τί λέει για Ολυμπιακό, Μίτσελ, Κωνσταντέλια, Λύρατζη. Η άποψή του για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Αλμέιδα και Γιοβάνοβιτς.

Την άποψη, ότι το πρωτάθλημα δεν θα κριθεί στην Τούμπα εξέφρασε ο Ηλίας Σαββίδης. Ο βετεράνος μέσος που φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού, με καριέρα σε Πανσερραϊκό, Άρη, Ιωνικό και Παναχαϊκή, μίλησε στο Sportdog για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής.

Ο παλιός άσος υποστήριξε, ότι οι δύο ομάδα βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο, η ομάδα του Πειραιά έχει παίκτες με προσωπικότητα για να γυρίσουν ένα παιχνίδι. Παράλληλα αναφέρθηκε στην ατμόσφαιρα της έδρας των Θεσσαλονικιών (στην οποία έχει σκοράρει ως παίκτης του Ολυμπιακού, δείτε το βίντεο), σημειώνοντας, ότι αυτά που γίνονται στα συγκεκριμένα παιχνίδια δεν γίνονται ούτε στα ντέρμπι με τον Άρη, ενώ δεν ήθελε να ασχοληθεί θερμά με το θέμα της διαιτησίας.

Ο Ηλίας Σαββίδης σχολίασε την ανάδειξη πιτσιρικάδων στον ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο και αναφέρθηκε στους άλλους συνδιεκδικητές του τίτλου, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για την ΑΕΚ του Αλμέιδα. «Παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο», είπε, ανάμεσα σε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα που σχολίασε. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Πώς βλέπεται το παιχνίδι στην Τούμπα;

«Θεωρώ, ότι είναι ένα δύσκολο ματς. Από τη στιγμή που υπάρχου τα πλέι οφ όμως δεν κρίνεται τίποτα. Μια νίκη του Ολυμπιακού θα τον ανεβάσει ψυχολογικά και βαθμολογικά. Ο ΠΑΟΚ πάει σχετικά καλά στα τελευταία παιχνίδια. Αν εξαιρέσουμε τα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό δεν είχε φοβερή εικόνα. Με Λεβαδειακό ζορίστηκε, με ΟΦΗ έπρεπε να χάσει. Στην Ελλάδα όταν μία ομάδα κερδίζει την κάνουμε Ρεάλ και αν χάσει την κάνουμε για β' τοπικό. Εμένα όμως δεν με ξεγελά το 3-0 με ΠΑΟ. Από την άλλη και ο Ολυμπιακός δυσκολεύεται. Το έδειξε με τον ΟΦΗ. Οπότε αγωνιστικά είναι στο ίδιο επίπεδο. Είναι μία δύσκολη αναμέτρηση σε μία καυτή έδρα. Ακόμα μια φορά ο Ολυμπιακός θα πάει για πόλεμο».

Έχετε παίξει ως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού εναντίον του ΠΑΟΚ. Ποιές αναμνήσεις έχετε από την ατμόσφαιρα;

«Όταν παίζει ο ΠΑΟΚ με Ολυμπιακό μέσα στην Τούμπα υπάρχει νοοτροπία Ελλάς-Τουρκία... πόλεμος. Ούτε με τον Άρη που είναι το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης δεν υπάρχει τέτοια κατάσταση. Δεν το έχω ζήσει πουθενά αλλού. Αυτά που έχω τραβήξει εκεί έξι χρόνια που ήμουν στον Ολυμπιακό δεν περιγράφονται. Αυτά που γίνονται μέσα στην Τούμπα με τον Ολυμπιακό δεν γίνονται πουθενά σε άλλο γήπεδο. Μας πετούσαν πέτρες στον πάγκο και η Αστυνομία πέρα βρέχει. Οι σεκιούριτι δεν λειτουργούν όπως πρέπει. Πόσα έχουν γίνει στη φυσούνα της Τούμπας άλλωστε; Δεν μπορούν να δεχτούν τον Ολυμπιακό. Τον βασιλιά όλοι θέλουν να τον ρίξουν από τον θρόνο».

Πολύς θόρυβος έγινε με τον διαιτητή του ντέρμπι. Ποιά είναι η άποψή σας;

«Εγώ δεν τον γνωρίζω. Δεν θέλω να ασχολούμαι με τη διαιτησία. Θεωρώ, ότι σε τέτοιο ματς δεν μπορεί να σε σφάξει ο διαιτητής, αν και έχουμε δει πολλά φέτος. Θα δούμε».

Ο ΠΑΟΚ φέτος πώς σας φαίνεται;

«Δεν ξεκίνησε καλά. Τις τελευταίες αγωνιστικές πήρε τα πάνω του. Ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο και η επικράτηση στη Λεωφόρο για το πρωτάθλημα του έχουν δώσει ψυχολογικό αβαντάζ για το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Παίζει και στην έδρα του. Δεν κερδίζει η έδρα πάντα, αλλά η αξία των παικτών και της ομάδας. Αν δεν έχεις ομάδα δεν κερδίζεις».

Ο Ολυμπιακός είναι περισσότερο ομάδα;

«Ξεκίνησε μέτρια. Βελτιώθηκε, αλλά δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο. Έπρεπε να ήταν καλύτερος. Ξέρει όμως πως να μπαίνει στο γήπεδο και να ανταποκρίνεται Σίγουρα δεν παίζει το ποδόσφαιρο άλλων ετών. Άργησε να βρει τα πατήματά του. Υπάρχουν παίκτες που μπορούν να γυρίσουν την εικόνα του».

Ποιοί θεωρείτε ότι είναι αυτοί οι παίκτες;

«Ο Χάμες, ο Ελ Αραμπί που σε καίριες στιγμές δίνει λύσεις, ο Φορτούνης που μπήκε με Μίτσελ, ο νεοαποκτηθείς Ροντινέι, αλλά και ο Μπιελ, ο οποίος μου αρέσει πολύ. Υπάρχουν προσωπικότητες στον Ολυμπιακό να σηκώσουν το βάρος. Θα δούμε τι αντίδραση θα έχει ο Ολυμπιακός. Έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στα ντέρμπι. Με τον Παναθηναϊκό ισοφαρίστηκε από πέτσινο πέναλτι».

Έπαιξε ρόλο η επιστροφή Μίτσελ στη βελτίωση της εικόνας του Ολυμπιακού;

«Είναι προσωπικότητα μεγάλη. Ξέρει τον Ολυμπιακό και που ήρθε. Ήταν ευκολότερο για αυτόν να προσαρμοστεί. Τον θεωρώ καλό προπονητή. Άλλαξε την ομάδα. Θα δούμε στην πορεία κατά πόσο θα έχει διάρκεια».

Ο ΠΑΟΚ φέτος κατ'ανάγκη εμπιστεύτηκε πιτσιρικάδες και του βγαίνει η επιλογή, όπως ο Κωνσταντέλιας για παράδειγμα. Πώς σας φαίνεται το σχέδιο;

«Το θέμα με τους Έλληνες ποδοσφαιριστές πονά. Έπαιξε Άρης-Ολυμπιακός και δεν ήταν κανένας Έλληνας στις 11άδες. Τόσο άχρηστοι είναι οι Έλληνες παίκτες; Ο Κωνσταντέλιας το παιδί έχει πολύ καλή ποιότητα ποδοσφαιριστή. Τον χρειάστηκε η ομάδα και απέδειξε ότι είναι πολύ καλός. Για μένα ο Λύρατζης είναι φοβερός. Αλλά μη μεγαλοποιούμε το πράγμα. Δεν είναι μόνο ο ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός λειτουργεί με επαγγελματικά πρότυπα στις Ακαδημίες από το 2004. Υπάρχει και ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ που έχουν καλές Υποδομές. Επίσης μην ξεχνάμε, ότι ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που έχει βγάλει πολλά λεφτά από μεταγραφές ποδοσφαιριστών που έβγαλε από τις Ακαδημίες της. Για παράδειγμα ο Ρέτσος, τον οποίο είχα επειλίξει στις Ακαδημίες. Ποιά άλλη ομάδα έχει κάνει τέτοια πώληση; Τον πούλησε 20 εκατ.Ευρώ».

Πώς σας φαίνεται η ΑΕΚ που προηγείται στη βαθμολογία;

«Παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο. Είναι μία ομάδα που από την ώρα που μπήκε στο νέο γήπεδο, στη Νέα Φιλαδέλφεια, μεταμορφώθηκε. Πήρε καλούς παίκτες φέτος, όπως ο Πινέδα και ο Γκατσίνοβιτς. Ο κόρμος της όμως δεν άλλαξε. Και όμως βλέπουμε μία μεταμόρφωση προς το καλύτερο. Δεν βλέπαμε την ίδια ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ».

Ο παράγων Αλμέιδα πόσο σημαντικός είναι;

«Παίζει σημαντικό ρόλο ο προπονητής. Οι στρατιώτες αν δεν υπάρχει στρατηγός δεν λειτουργούν. Ο στρατηγός ορίζει τις θέσεις και την κατάσταση. Ο Αλμέιδα διαχειρίζεται πολύ καλά τις καταστάσεις και τις συνθήκες».

Ποιά είναι η άποψή σας για τον φετινό Παναθηναϊκό;

«Ξεκίνησε δυνατά και έφτιαξε καλή φόρμα. Δεν έχει τους παικταράδες. Δεν έχει ποδοσφαιριστές που μπορούν να γυρίσουν ένα ματς. Είχε καλή ψυχολογία και πήγαινε καλά. Αλλά δεν μπορούσε να πηγαίνει συνέχεια στα κόκκινα. Οπότε τώρα έχει μία φυσιολογική κάμψη. Τον... πήγαν και κάποια παιχνίδια και είναι στη θέση που είναι. Δεν έχει όμως την ποιότητα του Ολυμπιακού ακόμα και του ΠΑΟΚ».

Πώς εκτιμάτε τη δουλειά του Γιοβάνοβιτς στο «Τριφύλλι»;

«Κάνει καλή δουλειά. Τώρα που έχει κάνει κοιλιά η ομάδα όμως άρχισε η μουρμούρα. Αυτό δεν υπάρχει σε άλλη χώρα. Τους πήρε και τους είχε πρώτους. Ούτε ο ίδιος ο ΠΑΟ περίμενε την πορεία αυτή. Ήταν έργο Γιοβάνοβιτς. Τον θεωρώ καλό και σοβαρό προπονητή. Οι τεχνικοί, δοκάρι και μέσα, είναι επιτυχημένοι, δοκάρι και έξω, αποτυχημένοι. Κάνει καλή δουλειά για μένα ο Σέρβος».

Τί θα θέλατε να πείτε στους οπαδούς του Ολυμπιακού για το ματς με τον ΠΑΟΚ;

«Ο Ολυμπιακός είναι θέμα χρόνου να βρει τα πατήματά του. Το πρωτάθλημα δεν τελειώνει την Κυριακή. Υπάρχουν και τα πλέι οφ. Δεν θα κριθεί το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ. Οπότε να συνεχίζουν να στηρίζουν την ομάδα. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο».

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Κινητικότητα στην Τούμπα για Πασχαλάκη - Αυτός τον... έδιωξε από ΠΑΟΚ - Πρωτάθλημα με Ολυμπιακό"!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags