Facebook Pixel ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: "Η ΑΕΚ δεν φοβάται κανένα ματς - Γραφική καραμέλα το πρωτάθλημα στα χαρτιά - Μπήκε με το πιστόλι"!
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-06 18:22:00

"Η ΑΕΚ δεν φοβάται κανένα ματς - Γραφική καραμέλα το πρωτάθλημα στα χαρτιά - Μπήκε με το πιστόλι"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Η ΑΕΚ δεν φοβάται κανένα ματς - Γραφική καραμέλα το πρωτάθλημα στα χαρτιά - Μπήκε με το πιστόλι"!

Ο Παντελής Νικολάου στο Sportdog για το αναβληθέν παιχνίδι του Περιστερίου εξαιτίας των χαμηλότερων δοκαριών. Τί είπε τη φετινή Ένωση και το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το αναβληθέν Ατρόμητος-ΑΕΚ επειδή οι εστίες του γηπέδου του Περιστερίου ήταν χαμηλότερες από το προβλεπόμενο ύψος αποτελεί το θέμα που μονοπωλεί το ενδιαφέρον στην ποδοσφαιρική επικαιρότητα μετά την 21η αγωνιστική της Super League. Η εξέλιξη δημιούργησε σφοδρές αντιδράσεις, με δηλώσεις, τηλεοπτικές αναλύσεις και σχόλια, κάτι που είναι λογικό από τη στιγμή που τέσσερις ομάδες κονταροχτυπιούνται στη μάχη του τίτλου.

Η Ένωση κατέθεσε ένσταση και εξήγησε, πώς συνέβησαν τα γεγονότα και εξέφρασε μία ξεκάθαρη θέση, ότι δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί ποδοσφαιρικό ματς της κορυφαίας επαγγελματικής κατηγορίας σε αντικανονικές συνθήκες, για τις οποίες δεν έχει υπαιτιότητα η φιλοξενούμενη ομάδα. Απ'την άλλη μεριά οι γηπεδούχοι είχαν το δικαίωμα να υποβάλλουν τις θέσεις τους.

Την άποψη του για το ζήτημα εξέφρασε μιλώντας στο Sportdog ο Παντελής Νικολάου, ο οποίος ήταν λακωνικός, αλλά όπως πάντα ουσιαστικός. Η γνώμη του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Γιατί ναι μεν μεγαλούργησε στην ΑΕΚ, της οποίας είναι επικεφαλής του ιατρικού τιμ, αλλά η ποδοσφαιρική του γενέτειρα είναι το Περιστέρι και η ομάδα του Ατρομήτου, ένα στοιχείο του βιογραφικού του για το οποίο αισθάνεται εξίσου υπερήφανος. Ο διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής και Αθλητικών Κακώσεων του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών υποστήριξε, ότι πρέπει να δίδονται μεγάλη προσοχή στις συνθήκες που γίνονται τα παιχνίδια. Θεωρεί, ότι η αναβολή του αγώνα προσβάλλει το ελληνικό ποδόσφαιρο και απάντησε στην ανακοίνωση του Ατρομήτου και τις... φωνές που κατηγορούν την ομάδα του «Δικέφαλου» αετού, ότι θέλει πρωτάθλημα στα χαρτιά, λέγοντας, ότι η ΑΕΚ δεν έχει ανάγκη να πάρει ένα ματς χωρίς να παίξει.

«Η γνώμη μου είναι ότι έπρεπε να είχε λυθεί αυτή η ιστορία. Δεν νομίζω να έτυχε στο παιχνίδι της ΑΕΚ να είναι χαμηλότερα τα δοκάρια. Νομίζω, ότι ήταν από προηγούμενα παιχνίδια. Ίσως να έπρεπε να δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή στη συντήρηση και τις συνθήκες των αγωνιστικών χώρων. Η συγκεκριμένη παράβαση είναι σημαντική αμέλεια. Υπήρξε παρατυπία που δεν σας κρύβω, ότι προσβάλλει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν γίνεται να μην κριτικάρω άσχημα ένα παιχνίδι που για αυτούς τους λόγους, ενώ είχε πάει κόσμος στο γήπεδο και πλήρωσε εισιτήριο, για να δεί ποδόσφαιρο μέσα στο κρύο. Θα προτιμούσα να είχε γίνει το ματς με διορθωμένο το πρόβλημα στις εστίες», ανέφερε αρχικά στη συνομιλία μας ο κ. Νικολάου.

Ζητήσαμε από τον «γιατρό» να σχολιάσει κατηγορίες που αιωρούνται στη δημόσια σφαίρα του διαλόγου, ότι η ΑΕΚ θέλει να πάρει πρωτάθλημα στα... χαρτιά.

«Δεν το έχει ανάγκη η ΑΕΚ. Εξάλλου όποιο και να ήταν το αποτέλεσμα, το πρωτάθλημα δεν θα κρινόταν στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Η ΑΕΚ δεν φοβάται κανένα ματς. Έχει τις δυνατότητες να το κερδίσει», απάντησε ο βετεράνος άσος και πρόσθεσε: «Το ότι έγινε με τον ΠΑΟΚ, το 2018, δεν φταίει η ΑΕΚ, αλλά επειδή μπήκε κάποιος στον αγωνιστικό χώρο με ένα πιστόλι. Το να γυρίζει ένα προπονητής και να πιπιλάει μια καραμέλα εδώ και τέσσερα χρόνια καταντά γραφικό. Επαναλαμβάνω, η ΑΕΚ δεν έχει ανάγκη να κερδίσει στα χαρτιά ένα παιχνίδι».

Είναι φυσικό να βάλλεται η ΑΕΚ πανταχώθεν, από τη στιγμή που Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είναι ζωντανοί στη μάχη του τίτλου; «Αυτές οι ομάδες θα έκαναν διαφορετικά αν ήταν στη θέση της ΑΕΚ. Δεν νομίζω. Ας μην συζητάμε τέτοια πράγματα. Είναι λυπηρό να αναβάλλονται παιχνίδια για τέτοιο λόγο. Από εκεί και πέρα δεν είμαι γνώστης για να μιλήσω για συνέπειες και επακόλουθα», σημειώνει ο κ. Νικολάου, ο οποίος βλέπει πολύ θετικά την αγωνιστική εικόνα της Ένωσης. «Είναι πολύ καλά φέτος. Ανεβασμένη. Έχει κάνει καλή πορεία. Πιστεύω, ότι θα έχει και καλή συνέχεια», είπε.

Ερωτηθείς για τους τραυματισμούς που προέκυψαν φέτος (Ελίασον, Τσούμπερ, Γκατσίνοβιτς, Μοχαμαντί) στάθηκε στην γρήγορη επιστροφή τους. «Είχαμε προβλήματα φέτος, αλλά το ρόστερ είναι πολύ καλό. Και οι τραυματίες επέστρεψαν σε εύλογο χρονικό διάστημα και σε καλή κατάσταση», τόνισε.

Στο τέλος ζητήσαμε ένα σχόλιο για την επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια. «Το νέο γήπεδο δίνει αβαντάζ! Είναι τελείως διαφορετικό το αίσθημα να μπαίνεις μέσα εκεί. Δίνει δυνατότητες στην ομάδα, ότι έχει τόσο κοντά τον κόσμο της», κατέληξε ο Παντελής Νικολάου.

 

***  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καυγάς Πανούτσου-Τσακίρη για τα δοκάρια: "Αυτό που λες είναι αούα αγόρι μου- Όχι σε μένα αυτά" (Aud)

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags