Facebook Pixel Μιχάλης Σιμιγδαλάς: «Θέλει καθαρό μυαλό η ΑΕΚ! Βάλε Σιντιμπέ - Ξέφυγε ο Αραούχο – Δεν έχει παικταράδες ο ΠΑΟ»
Ποδόσφαιρο
| 2023-03-25 22:03:00

"Μεγάλος κίνδυνος για ΑΕΚ - Ξέφυγε ο Αραούχο, σκοτώνεται ο Τζαβέλλας - Δεν έχει παικταράδες ο ΠΑΟ"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Μεγάλος κίνδυνος για ΑΕΚ - Ξέφυγε ο Αραούχο, σκοτώνεται ο Τζαβέλλας - Δεν έχει παικταράδες ο ΠΑΟ"

Πώς διέλυσε τον Ολυμπιακό, αλλά έχασε και τα λάθη Αλμέιδα! Ο Μιχάλης Σιμιγδαλάς στο Sportdog για την εικόνα της Ένωσης στα τελευταία παιχνίδια. Τί λέει για παίκτες και Αλμέιδα. Γιατί αποθεώνει τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς του Παναθηναϊκού.

Τον κίνδυνο να χάσει η ΑΕΚ το εισιτήριο που οδηγεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, αν δεν πάρει αποτέλεσμα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα επεσήμανε ο Μιχάλης Σιμιγδαλάς! Ο βετεράνος άσος της Ένωσης και από τις μεγαλύτερες ψυχές του Συνδέσμου Παλαιμάχων της ομάδας μίλησε στο Sportdog για την εικόνα της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, όπου έχασε βαθμούς και προβλημάτισε. Έκανε λόγο για συγχρονισμό των «κιτρινόμαυρων» με την ομάδα και στάθηκε στην περίπτωση του «Τριφυλλιού», αναδεικνύοντας τον ρόλο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ενώ υποστήριξε πως χρειάζεται περισσότερο ανοιχτό μυαλό στη διαχείριση του ρόστερ.

Ο Σιμιγδαλάς ήταν από τους παίκτες που ήξερε πολύ καλά τον αείμνηστο Μίμη Παπαϊωάννου, που η οικογένεια της ΑΕΚ αποχαιρέτησε στις 17 Μαρτίου 2023. Ήταν από αυτούς που υποδέχτηκαν στην ομάδα τον άνθρωπο που έγινε σημαία του συλλόγου και είχε κάποια ενδιαφέροντα πράγματα να πει για τον παλιό του συμπαίκτη. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Τί θυμάστε από την εποχή που ήρθε στην ΑΕΚ ο Παπαϊωάννου;

«Είμαι από το 1956 στην ΑΕΚ. Ο Παπαϊωάννου ήρθε την περίοδο 1962-63. Μέχρι να του βρούνε σπίτι για μία εβδομάδα τον φιλοξενούσα στο σπίτι μου. Ήρθε με τη χλαίνη στην Αθήνα, γιατί υπηρετούσε ως στρατιώτης. Τον είχε φέρει ο Τζανετής στην ομάδα και τον έβαλε στην Εθνική Ενόπλων».

Μπορείτε με λίγα λόγια να περιγράψετε τον χαρακτήρα του;

«Ο Παπαϊωάννου δεν ήταν απλά μεγάλος παίκτης. Ήταν ο πιο ταπεινός άνθρωπος που έχω δει στη ζωή μου. Έφτασε σε υψηλό επίπεδο για ποδοσφαιριστής. Και όμως δεν παιζόταν και στην ταπεινοφροσύνη. Δεν πούλαγε μούρη. Ήταν πολύ σοβαρό παιδί».

Αυτή η στάση ζωής θεωρείτε, ότι τον αντέμειψε στη ζωή και στην ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία;

«Ακριβώς έτσι είναι. Και έπαιζε για την ΑΕΚ, για την ομάδα. Εμάς μας έλεγε «να κερδίσουμε». Δεν κοίταζε να βάλει γκολ μόνο ο ίδιος, αλλά να κερδίσει η ομάδα. Δεν έπαιζε δηλαδή για τον εαυτό του».

Έχει γίνει πολύ συζήτηση για το άλμα του. Τί έδειχνε στις προπονήσεις;

«Στις προπονήσεις παίζαμε και μαζί και ως αντίπαλοι. Ο Παπαϊωάννου πήδαγε ψηλά για το ύψος του. Είχε όμως την κατάλληλη χρονική συγκυρία στο άλμα του. Εκτιμούσε τη σέντρα και ήξερε ακριβώς ποια στιγμή να πηδήξει».

Ο Παπαϊωάννου ήταν και πιστός στα ραντεβού με τους παλαίμαχους όταν έπαιζαν και φιλικά παιχνίδια μέχρι τα 75 του. Πως τον θυμάστε από αυτήν την περίοδο;

«Δεν έλειψε ούτε μία φορά! Ερχόταν παντού. Ήταν ΑΕΚτζής, δεν ερχόταν για πλάκα. Αγαπούσε την ΑΕΚ. Την εκτίμησε την ομάδα επειδή τον έφτιαξε. Γι’αυτό και ακολουθούσε τους βετεράνους πιστά μέχρι να αρρωστήσει».

Πώς βλέπετε την ΑΕΚ αυτήν την περίοδο;

«Έχουμε μεγάλα θέματα. Από δύο παιχνίδια αντί να πάρουμε έξι βαθμούς πήραμε έναν. Χάσαμε από Ολυμπιακό και ήρθαμε ισόπαλοι με Παναθηναϊκό. Κινδυνεύουμε να μη βγούμε 2οι και να πάρουμε το εισιτήριο για το Champions League. Έχουμε δύσκολο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Τουλάχιστον δεν πρέπει να το χάσει».

Η ΑΕΚ ενώ έχει καλή ομάδα θέλει περισσότερο πειθαρχημένη μπάλα. Υπάρχουν παραφωνίες. Πρέπει να συγχρονιστούν κάποιοι παίκτες με την ομάδα. Η ΑΕΚ έχασε την ισορροπία της. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει τόσους καλούς παίκτες. Είναι όμως ισορροπημένος και γι’αυτό βγάζει αποτέλεσμα.

Δεν έχει παικταράδες ο ΠΑΟ αλλά καλό προπονητή και τους βάζει στις σωστές θέσεις. Επίσης έχει γρήγορο αμυντικό τρανζίσιον και στην αντεπίθεση εξαπλώνεται πάλι με ταχύτητα. Κερδίζει αυτός που κάνει πιο σωστά πράγματα. Τον Ολυμπιακό, στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ τον διάλυσε, αλλά δεν έβαλε γκολ. Το θέμα είναι να  βάλεις και γκολ. Όποιος βάζει γκολ κερδίζει».

Το πρόβλημα στο γκολ πού το αποδίδετε;

«Ο πρώτος παράγων ήταν το θέμα του Γκαρσία. Για μένα έκανε λάθος ο Αλμέιδα, έπρεπε να βάλει τον Τσούμπερ στην κορυφή. Δεν έπρεπε να βάλει τον Αραούχο, γιατί έχει… ξεφύγει πια από σέντερ φορ».

Τί θεωρείτε, ότι συμβαίνει με Αραούχο και δεν είναι ο επιθετικός που θυμόμαστε;

«Περιορίστηκε η ικανότητα να σκοράρει και μετατοπίστηκε στα χαφ. Όλη του την αγωνιστικότητα τη ρίχνει, για να καλύψει, να μοιράσει μπάλα και να κάνει άμυνα. Δείχνει, ότι είναι πολύ μακριά από τις πρώτες του χρονιές που έβαζε καταπληκτικά γκολ. Αυτό δεν ξέρω αν μπορεί να βελτιωθεί. Ο κυνηγός είναι μεγάλη δουλειά σε μία ομάδα. Σκεφτείτε, ότι ο Γκαρσία δεν ήταν σέντερ φορ και λέμε, ότι είναι ο καλύτερος επιθετικός που έχουμε. Το σέντερ φορ θέλει μεγάλη εξυπνάδα μέσα στην περιοχή. Έχει να πάρει μέτρα, έχει αναμονή, πρέπει να παίρνει κεφαλιές. Η μπάλα έχει γίνει επιστήμη, γιατί οι άμυνες είναι οργανωμένες και δύσκολα σκοράρει η επίθεση. Η ΑΕΚ σε 14 ματς είχε δεχτεί 2 γκολ και σε ένα παιχνίδι (με τον Ολυμπιακό) δέχτηκε 3».

Η ΑΕΚ έχει θέματα στην άμυνα. Παρ’ όλα αυτά, στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ο Μήτογλου τα πήγε καλά ως αντικαταστάτης του τιμωρημένου Βίντα και του έγινε και ανανέωση συμβολαίου μέχρι το 2026. Πώς τα βλέπετε τα πράγματα εκεί;

«Μια χαρά τα πήγε ο Μήτογλου. Ακόμα και ο Τζαβέλλας στα 35 του είναι παλικάρι. Βάζει το κεφάλι και τα πόδια του στη φωτιά. Ο Βίντα με τον Μουκουντί είναι καλοί, αλλά αργοί. Δεν έχουν εκρηκτικότητα. Ο Τζαβέλλας σκοτώνεται για να χαλάσει την επίθεση του αντιπάλου».

Ο Αλμέιδα έχει αλλάξει την εικόνα της ΑΕΚ. Ποιες ευθύνες του καταλογίζεται στα τελευταία παιχνίδια;

«Η προπονητική είναι και επιστήμη. Εμείς έχουμε 25 παίκτες. Είναι πάγκο Μάνταλος, Τσούμπερ, οι οποίοι αν τους βάλεις μέσα μπορούν να σου γυρίσουν το παιχνίδι. Ο Σιντιμπέ συνήλθε. Βγάλε τον Ρότα, δεν χάθηκε τίποτα. Ο Γάλλος είναι παγκόσμιος πρωταθλητής. Είναι ορισμένα πράγματα που θέλουν περισσότερο ανοιχτό μυαλό».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags