Facebook Pixel "Πάρτι" για Εθνική με τρία γκολ και τρία δοκάρια - Κέρδισε Γιβραλτάρ και... Κωνσταντέλια-Φορτούνη! (Vid)
| 2023-03-24 23:35:00

"Πάρτι" για Εθνική με τρία γκολ και τρία δοκάρια - Κέρδισε Γιβραλτάρ και... Κωνσταντέλια-Φορτούνη! (Vid)

Sportdog Team
"Πάρτι" για Εθνική με τρία γκολ και τρία δοκάρια - Κέρδισε Γιβραλτάρ και... Κωνσταντέλια-Φορτούνη! (Vid)

Η Εθνική Ελλάδος κυριάρχησε κόντρα στο Γιβραλτάρ και ξεκίνησε με το δεξί στα προκριματικά του Euro 2024 με τρία γκολ και τρία δοκάρια.

Η Εθνική Ελλάδος ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της για προκριματικά του Euro 2024, μιας και επικράτησε εκτός έδρας του Γιβραλτάρ με 3-0. Τα γκολ για τη χώρα μας πέτυχαν οι Μασούρας, Σιώπης και Μπακασέτας, ενώ είχαμε και τρία δοκάρια με Πέλκα, Μάνταλο και Παυλίδη.

Παράλληλα ο Πογέτ έδωσε την ευκαιρία και στον Κωνσταντέλια για να κάνει το γαλανόλευκο ντεμπούτο του, με τον Έλληνα άσο να χάνει σημαντική ευκαιρία στο 90΄ για να σκοράρει στο ντεμπούτο του. Σημαντική και η επανεμφάνιση του Κώστα Φορτούνη με την γαλανόλευκη φανέλα, ενώ εξαιρετικός ήταν ο Πέτρος Μάνταλος που είναι σε περίοδο φόρμας.

Aξίζει να σημειωθεί πως στο... ντέρμπι του ομίλου η Γαλλία διέλυσε με 4-0 την Ολλανδία!

Το ματς

Η χώρα μας μπήκε με το δεξί στον αγώνα και έδειξε ότι δεν είχε... διάθεση για παιχνίδια! Μάλιστα, έκανε το 1-0 μόλις στο 10΄. Εκεί έγινε εξαιρετική κυκλοφορία από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και ο Μάνταλος γύρισε στο ύψος της μεγάλης περιοχής στον Μπάλντοκ, ο οποίος έσπασε στον Μασούρα που με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! 

 

Στο 23΄ έγινε ωραία μπαλιά του Μάνταλου και ο Γιακουμάκης έκανε προσποίηση, ωστόσο το πλασέ του δεν ήταν καλό.  Στο 30΄ χάθηκε νέα ευκαιρία, με σέντρα του Τσιμίκα από αριστερά, η κεφαλιά του Γιακουμάκη ωστόσο πέρασε άουτ. Αυτή μάλιστα ήταν η τρίτη ευκαιρία που έχασε στα πρώτα 30΄ ο Έλληνας στράικερ.

Η Γαλανόλευκη συνέχισε να χτυπάει ψηλά και να πιέζει και είχε το πρώτο της δοκάρι στο 36΄. Ύστερα από εξαιρετική κυκλοφορία με 5-6 πασές στα αντίπαλα καρέ, η μπάλα έφτασε μεταξύ πέναλτι και μεγάλης περιοχής στον Πέλκα, το σουτ του οποίου την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η πίεση της χώρας μας απέδωσε καρπούς στο 46΄ του πρώτου μέρους με τον Σιώπη να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ και να κάνει το 2-0 σε ένα κρίσιμο σημείο. Ο Πέλκας έσπασε τη μπάλα στο ύψος του ημικυκλίου της μεγάλης περιοχής στον Σιώπη, ο οποίος με μονοκόμματη σουτάρα έκανε το 2-0.

Στο 58΄ ήρθε η ώρα να μιλήσει και ο Μπακασέτας. Μετά από τρομερή μακρινή μπαλιά του Μάνταλου, βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, δεν λάθεψε και έκανε το 3-0. Στο 70΄ η Εθνική μας είχε και δεύτερο δοκάρι. Ο Παυλίδης γύρισε και εκτέλεσε μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να βρίσκει στο αριστερό δοκάρι. Η χώρας μας μάλιστα είχε και τρίτο δοκάρι στο 73΄. Ο εξαιρετικός Μάνταλος, πήρε κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Τσιμίκα, με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι. Το μόνο που κατάφερε το Γιβραλτάρ ήταν στο 80΄, ένα σουτ στην κίνηση από τον Γουόκερ, όπου έπεσε και μπλόκαρε ο Βλαχοδήμος.

Οι αρχικές ενδεκάδες

Γιβραλτάρ (Χούλιο Ρίμπας): Κόλεϊνγκ - Ολιβέρο, Τσιπολίνα, Σέργκεντ, Βαλαρίνο - Τορίγια, Μπρίτο, Μπερνάντο Λόπες - Ρόναν, Γουόκερ, Τσακιάρο.

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος - Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας - Σιώπης, Μάνταλος, Μπακασέτας - Πέλκας, Γιακουμάκης, Μασούρας.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags