Facebook Pixel Λιονέλ Μέσι: Η μεγάλη ανατροπή με Μέσι οφείλεται σε δύο πιτσιρίκια
Ποδόσφαιρο
| 2023-06-06 18:04:00

Η μεγάλη ανατροπή με Μέσι οφείλεται σε δύο πιτσιρίκια

του Αλεσσάντρο Μερκιόρι
Η μεγάλη ανατροπή με Μέσι οφείλεται σε δύο πιτσιρίκια

Κι όμως, η Μπαρτσελόνα έχει πλέον σοβαρές πιθανότητες να υπογράψει τον Αργεντινό άσο μετά την αποχώρησή του από το Παρίσι!

Πιθανότερη όσο ποτέ η επιστροφή του Λιονέλ Μέσι στη Μπαρτσελόνα, δύο χρόνια μετά την απογοητευτική του εμπειρία στην Παρί Σεν Ζερμέν. Ο ίδιος, βέβαια δεν έχει κλείσει ακόμη την πόρτα της Νιουκάσλ. Η σύζυγός του όμως, Αντονέλα, κυρίως τα παιδιά τους, Τιάγκο, Ματέο και Τσίρο τον πιέζουν να επιστρέψουν στο σπίτι τους: στη μαγευτική, παραθαλάσσια βίλα του Κατελντεφέλς.

Μέσα στα τελευταία 24ώρα το κλίμα απαισιοδοξίας, άλλαξε ξαφνικά στη Βαρκελώνη υπέρ μίας αισιόδοξης επιστροφής του «ασώτου» Μέσι, που πριν δύο χρόνια παράτησε το καράβι των Blaugrana στις, βαρύτατες οικονομικές του φουρτούνες προτιμώντας τα πετροδολάρια που του εξασφάλιζαν οι Καταριανοί ιδιοκτήτες της Παρί.

 Μετά το τραυματικό του πέρασμα από την «Πόλη του Φωτός», και το οριστικό του αντίο, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή με έντονες αποδοκιμασίες για ένα ακόμη απογοητευτικό παιχνίδι, το 2-3 από την Κλερμόν, ο Μέσι κι ο πατέρας του- μάνατζερ Χόρχε τα’ βαλαν κάτω, ζύγισαν τις προτάσεις και τις πιθανότητες καταλήγοντας στο συμοέρασμα ότι, πάνω απ’ όλα προηγούνται η επιθυμία, αλλά και η ευτυχία της οικογένειάς του. Της Αντονέλα, συντρόφου μίας ζωής, με την οποία γνωρίζονταν στο Ροζάριο από την ηλικία των πέντε ετών, αλλά και των παιδιών τους που δικαιολογημένα αναρωτιούνται το γιατί «εξορίστηκαν» δύο χρόνια μακριά από τη βάση τους.

 Κι αφού, μπαμπάς και γιος μελέτησαν τα συν και τα πλην των 500εκ. ευρώ, το χρόνο της Νιουκάσλ, με προοπτική επιπλέον bonus καλής πορείας στο Champions League ή αφού συμφώνησαν στο ότι η… σύνταξη, του 1δις το χρόνο από τη Σαουδαραβική Αλ Χιλάλ, μπορεί να περιμένει, ο Χόρχε πέταξε στη Βαρκελώνη για έκτακτη συνάντηση με τον πρόεδρο Λαπόρτα. Βγαίνοντας από το ξενοδοχείο, ο Μέσι Senior ξεκαθάρισε ότι είναι επιθυμία και των δύο η επιστροφή του στη Μπαρτσελόνα, υπάρχουν όμως μερικά εμπόδια που θα πρέπει πρώτα να ξεπεραστούν.

 Το πρώτο είναι οι μπελάδες των Blaugrana με την ισπανική, αθλητική, δικαιοσύνη, αλλά και την Uefa για τις βαρύτατες κατηγορίες δωροδοκίας ετών του επικεφαλής διαιτησίας Νεγκρέιρα. Κατηγορίες, που μπορεί να επιφέρουν μέχρι και τον υποβιβασμό στη 2η κατηγορία, κατά συνέπεια και τον αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

 Το δεύτερο, τα ατελείωτα χρέη της ομάδας, από την άλλη όμως η καλή της διάθεση να επανορθώσει και να παραμείνει εντός του Salary Cup των 200εκ. ευρώ που πρότεινε η ισπανική ομοσπονδία, γλιτώνοντας από τα μεγάλα συμβόλαια των Πικέ, Τζόρντι Άλμπα και Μπουσκέτς. Ενώ πριν την επιστροφή του όποιου Μέσι, θα πρέπει να επικυρωθούν και τα συμβόλαια των Αραούχο, Γκάβι, Μάρκος Αλόνσο, Σέρχι Ρομπέρτο και Ινίγκο Μαρτίνεθ.

 Το τρίτο, εξίσου σημαντικό είναι οι αποδοχές που θα ζητούσε ο Αργεντινός σούπερ- σταρ για να επιστρέψει, με δεδομένο ότι πριν δύο χρόνια απέρριψε συμβόλαιο 30εκ. ευρώ, για τα διπλά στο Παρίσι. Η αισιοδοξία πάντως δεν λείπει. Εξάλλου πλέον, πέρα από τον Λιονέλ ή τον μπαμπά Χόρχε δικαίωμα απόφασης έχουν κι η Αντονέλα, ο Τιάγκο, ο Ματέο, ο Τσίρο που δεν βλέπουν την ώρα να επιστρέψουν σπίτι τους.      

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags