Facebook Pixel Σήκωσε το Conference με γκολ στο 90’ η Γουέστ Χαμ - Ντροπή με τον τραυματισμό Μπιράγκι (VID)
Ποδόσφαιρο
| 2023-06-08 00:01:00

Σήκωσε το Conference με γκολ στο 90’ η Γουέστ Χαμ - Ντροπή με τον τραυματισμό Μπιράγκι (VID)

Σήκωσε το Conference με γκολ στο 90’ η Γουέστ Χαμ - Ντροπή με τον τραυματισμό Μπιράγκι (VID)

Η Γουέστ Χαμ κατάφερε και πήρε το τρόπαιο για το Europa Conference League σε έναν τελικό που τα είχε... όλα και τρία γκολ στο δεύτερο μέρος. Μελανό σημείο ο τραυματισμός του Μπιράγκι που μάτωσε από αντικείμενα που πέταξαν οι Άγγλοι οπαδοί!

Με τον Λούκας Πακετά να βγάζει εκπληκτική ασίστ και τον Τζάρεντ Μπόουεν να σκοράρει με υπέροχο πλασέ στο 90', η Γουέστ Χαμ λύγισε με 2-1 την αντίσταση της Φιορεντίνα και κατέκτησε το Europa Conference League στον τελικό της Πράγας. 

Η Φιορεντίνα και η Γουέστ Χαμ αναμετρήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (07/06) με έπαθλο το τρόπαιο του Europa Conference League και μετά απο μία συγκλονιστική μάχη που "άναψε" στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες ήταν εκείνη που αποδείχτηκε περισσότερο ανθεκτική, για να κατακτήσει το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία της και πρώτο μετά από το Κύπελλο Κυπελλούχων τη σεζόν 1964-65.

Μετά από ένα πρώτο μέρος που πέρασε και δεν έθελξε, το δεύτερο βρήκε τα σφυριά να ρίχνουν το πρώτο χτύπημα στο 62' με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπενραχμά, με τους βιόλα να απαντούν άμεσα με τον Μποναβεντούρα στο 67' αλλά την ομάδα του Ανατολικού Λονδίνου να λέει την τελευταία λέξη την πλέον κατάλληλη στιγμή.

Συγκεκριμένα στο 90ο λεπτό, με τον Μπόουεν να δέχεται ασίστ για σεμινάριο από τον Πακετά και να νικάει τον Τερατσάνο με πλασέ, για να γράψει το 2-1 και να χαρίσει το βαρύτιμο τρόπαιο στους Λονδρέζους.

Το ματς

 

Ο αγώνας φάνηκε από το πρώτο λεπτό πως θα έχει αρκετή ένταση και πάθος, με τον Μπιράγκι να δέχεται ένα αρκετά δυνατό φάουλ μόλις στο 2΄. Στο 4΄ έγινε η πρώτη... απόπειρα από την Φιορεντίνα, με τον Γκονζάλες να κάνει ατομική ενέργεια και να πέφτει μέσα στην περιοχή μετά από επαφή με τον Ράις, ωστόσο ο διαιτητής δεν έδειξε κάποια παρέμβαση. Στο 9΄ ο Μαντράγκορα έπιασε δυνατό σουτ, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 13΄ ο Ράις γύρισε την μπάλα και αυτή πέρασε ξυστά από την εστία της Φιορεντίνα. Στο 34΄ πέταξαν μπουκάλια στον Μπιράγκι οπαδοί της Γουέστ Χαμ, με αποτέλεσμα να του ανοίξει το κεφάλι, ωστόσο το ματς συνεχίστηκε κανονικά. Στο τέλος του πρώτου μέρους ο Γιόβιτς σκόραρε, ωστόσο ήταν σε θέση οφσάιντ και μετά από υπόδειξη του VAR παρέμεινε το 0-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Γιόβιτς να δίνει τη θέση του στον Καμπράλ, ενώ ο Άγκερ δέχθηκε την πρώτη κίτρινη στο 53, μετά από μονομαχία με τον Γκονζάλες. Στο 58΄ η Γουέστ Χαμ διαμαρτυρήθηκε έντονα για πέναλτι, σε χέρι του Μπιράγκι και ο Ντελ Θέρο Γκράντε με την βοήθεια της τεχνολογίας έδωσε πέναλτι στο 60΄. Μάλιστα, έγιναν και αλλαγές πριν την εκτέλεσή του με τους Κέρερ Σαπονάρα να μπαίνουν στις θέσεις των Ζούμα και Κουαμέ. Στο 62΄ ο Μπενραχμά ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-0 υπέρ της Γουέστ Χαμ. Πάντως, η χαρά των Άγγλων δεν κράτησε πολύ, μιας και η Φιορεντίνα έκανε το 1-1 στο 67΄. Ο Μποναβεντούρα με ένα τρομερό τελείωμα εκτέλεσε τον Αρεόλα για το 1-1!

Μάλιστα, η Φιορεντίνα βρήκε μομέντουμ και έχασε τεράστια ευκαιρία για το 2-1 και την ολική ανατροπή στο 72΄. Εκεί έγινε τρομερό σπάσιμο του Καμπράλ στον Μαντράγκορα, αυτός κάνει το πλασέ με τη μία μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ!

 

Στο 81΄ η Γουέστ Χαμ προσπάθησε να πάρει το... τρόπαιο, ωστόσο ο Τερατσάνο έδιωξε την κεφαλιά του Σούτσεκ. Στο 85΄ ο Άμραμπατ δέχθηκε κίτρινη κάρτα.  Ότι δεν κατάφεραν στο 81΄ οι Άγγλοι το κατάφεραν στις καθυστερήσεις!

Μετά από υπέροχη κάθετη του Πακετά που τρύπησε στα δύο την αντίπαλη άμυνα, ο Μπόουεν με άψογο πλασέ εκμεταλλεύτηκε και την κακή έξοδο του Τερατσάνο για να σκοράρει, να κάνει το 2-1 και φυσικά να δώσει το τρόπαιο στην Γουέστ Χαμ σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags