Facebook Pixel "Αν ζητάγαμε διακοπή, δεν θα τελείωνε ποτέ το πρωτάθλημα"!
| 2015-05-21 23:31:00

"Αν ζητάγαμε διακοπή, δεν θα τελείωνε ποτέ το πρωτάθλημα"!

"Αν ζητάγαμε διακοπή, δεν θα τελείωνε ποτέ το πρωτάθλημα"!

Στον ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha 98,9 μίλησε ο Σταύρος Δουβής. Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ αναφέρθηκε στο επεισοδιακό ματς με τον Άρη, τα συνθήματα κατά του Νίκου Ξηροκώστα αλλά και την ευρωπαϊκή προοπτική της ΑΕΚ. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το τις συνθήκες στον αγώνα με τον Άρη: «Ήταν μια απίστευτη κατάσταση που την είδαν όλοι αφού το παιχνίδι ήταν τηλεοπτικό. Αν πράγματι οι κάμερες γυρίζουν και δείχνουν και λίγο παραέξω, εκτός αγωνιστικού χώρου, και έδειξαν τους οπαδούς να έχουν αυτή τη συμπεριφορά τότε θα καταλάβαιναν όλοι. Βέβαια υπάρχουν και οι φωτογραφίες που είναι αδιάψευστο στοιχείο».

Για το τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ: «Η ΑΕΚ έκανε μια παρουσίαση των γεγονότων που σημειωτέων συνέβησαν πρώτη φορά φέτος. Σε κανένα άλλο γήπεδο δεν έγιναν αυτά που έγιναν εκεί. Κανένας δικός μας φιλοξενούμενος δεν αντιμετώπισε τέτοιο πράγμα. Ο Άρης μπορεί να λέει ότι θέλει. Εμείς λέμε αυτά που έγιναν».

Για την πίεση που δέχθηκαν οι παίκτες: «Ποια πίεση; Όταν δέχεσαι μπουκάλια, αναπτήρες, όταν βρίζουν τους διαιτητές και φτύνουν και προοπηλακίζουν όλη την ομάδα της ΑΕΚ. Όλα έγιναν όταν πήγαμε το ματς στους 8 πόντους. Πέτυχαν αυτό που ήθελαν να πετύχουν. Δεν είναι υποχρεωμένοι να παίζουν σε ζούγκλα οι αθλητές».

Για τα συνθήματα κατά του Νίκου Ξηροκώστα: «Η αλήθεια είναι ότι ακούστηκαν εμετικά συνθήματα για έναν νέο άνθρωπο στον οποίο κάποιοι ανεγκέφαλοι επιτέθηκαν και του προκάλεσαν αυτή τη ζημιά. Τα συνθήματα μάλιστα ακουγόντουσαν επί πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν είναι αλήθεια αυτό που ισχυρίζονται από την ΚΑΕ Άρης, ότι σκεπάστηκε γρήγορα το σύνθημα από τους υπόλοιπους φιλάθλους. Αυτό περνάει στην ιστορία στην σκέψη και στην ηθική. Αυτά τα φαινόμενα πρέπει να μένουν μακριά από τα γήπεδα».

Για το λόγο που η ΑΕΚ δε ζήτησε διακοπή: «Εγώ υπήρξα διαιτητής και ξέρω. Αυτές τις αποφάσεις πρέπει να τις λαμβάνουν από μόνοι τους οι διαιτητές. Αν ζητάγαμε διακοπή, δεν θα τελείωνε ποτέ το πρωτάθλημα. Θα ξεκίναγαν διαδικασίες με Δικαστές ΑΣΕΑΔ και ξανά από την αρχή. Από αυτή την ιστορία η ΑΕΚ ζημιώθηκε πολύ και ιδιαιτέρως ηθικά. Το δεδομένο είναι ότι η ΑΕΚ επέστρεψε. Η όλη διαδικασία ξεκίνησε στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Όταν δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα μέσα στο γήπεδο, τα έκαναν μπάχαλο και όπως λέμε 8 στις 10 φορές κερδίζει αυτός που το κάνει μπάχαλο. Αν δεις τι έχουν γράψει οι διαιτητές στην πίσω σελίδα του φύλλου αγώνος, το οποίο είναι Α4, δεν έχει μείνει ούτε εκατοστό και δεν τα έγραψαν και όλα. Εμείς ποτέ δεν πρόκειται να κάνουμε κάτι τέτοιο για να κερδίσουμε έναν αγώνα. Ακόμη και αν είναι ο τελικός της Ευρώπης. Εμείς φτιάχνουμε μια ομάδα με ηθική και με σκοπό να την κάνουμε και πάλι πρωταγωνίστρια».

Για τις δηλώσεις Μπερτομέου περί wild card: «Αυτό δεν μπορώ να σας το απαντήσω εγώ. Η ΑΕΚ είναι μεγάλο μέγεθος για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, όπως είναι και ο Άρης, ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός. Δεν υπήρχε βέβαια ακόμη η Ευρωλίγκα, όταν εμείς πήγαμε στον τελικό. Η ΑΕΚ είναι ευπρόσδεκτη σε οποιοδήποτε ''σαλόνι'' που θέλει να έχει τέτοιες ομάδες μέσα. Είναι τιμή τους και τιμή μας να συμμετέχουμε και να ξέρετε οτιδήποτε γίνεται το γνωρίζουν πολύ καλά. Εμείς δεν θα παρακαλάμε κανέναν. Υπάρχει πλέον και ο πόλεμος ανάμεσα σε Ευρωλίγκα και Φίμπα όσο αφορά τη διάσπαση».

Για το αν η ΑΕΚ πρέπει να είναι στο πλευρό της FIBA: «Αυτή είναι η δική μου άποψη και όχι της ΑΕΚ. Βέβαια δεν θέλω να παραβλέψω και την προσπάθεια της Ευρωλίγκας. Θα πρέπει να βρεθεί μια μέση οδός. Πάντως αν επιμείνει η FIBA να ξέρετε πως τα άπαντα τα κάνουν οι διεθνείς ομοσπονδίες».

Για το πού θα ήθελε να συμμετάσχει η ΑΕΚ: «Θέλουμε να συμμετέχουμε κάπου όπου θα μπορούμε να δείξουμε ότι η ΑΕΚ επέστρεψε εκτός από την Ελλάδα και στην Ευρώπη».  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags