Facebook Pixel Ανατροπή από "πράσινο" ρεπόρτερ: "Ρισκάρω να πω ότι ο Αλαφούζος θα..." - "5,5 εκ. για Μπεργκ" - "Έξι παίκτες θα φύγουν"
| 2017-05-14 10:45:00

Ανατροπή από "πράσινο" ρεπόρτερ: "Ρισκάρω να πω ότι ο Αλαφούζος θα..." - "5,5 εκ. για Μπεργκ" - "Έξι παίκτες θα φύγουν"

του Γιώργου Κτενά
Ανατροπή από "πράσινο" ρεπόρτερ: "Ρισκάρω να πω ότι ο Αλαφούζος θα..." - "5,5 εκ. για Μπεργκ" - "Έξι παίκτες θα φύγουν"

Μία συνέντευξη που θα ...ενθουσιάσει τους οπαδούς του Τριφυλλιού παραχώρησε στο SportDog ο Διονύσης Δεσύλλας, ο οποίος αποκάλυψε ποιο είναι το πραγματικό πλάνο των Πράσινων για προσθήκες και αποχωρήσεις.
 

Μία διαφορετική εκδοχή της οικονομικής πολιτικής που θα ακολουθήσει ο Παναθηναϊκός αυτό το καλοκαίρι δίνει ο Διονύσης Δεσύλλας μιλώντας στο SportDog.

O γνωστός "πράσινος" ρεπόρτερ σχολιάζει την απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου να μη μειώσει το μπάτζετ και να μην ζητήσει...λιτότητα από τους Νίκο Λυμπερόπουλο και Μαρίνο Ουζουνίδη, υπενθυμίζοντας, μάλιστα, το παράδειγμα του Δημήτρη Κουρμπέλη, για τον οποίο ο Πράσινοι ξόδεψαν μέσα στο Γενάρη 700.000 ευρώ.

Παράλληλα, αναφέρεται στο φλέγον θέμα του Μπεργκ, τονίζοντας ότι το ποσό των 5,5 εκ. ευρώ που θα πάει στον Παναθηναϊκό από πιθανή πώληση του Σουηδού είναι πολύ μικρό για τον κορυφαίο παίκτη του πρωταθλήματος, ενώ αποκαλύπτει ποιοι παίκτες θα αποχωρήσουν από την ομάδα.

Διονύση, στην επικαιρότητα του Παναθηναϊκού υπάρχει το θέμα του Μπεργκ, πώς το σχολιάζεις;

"Αρχικά να πούμε ότι ο παίκτης έχει συμβόλαιο με τον ομάδα. Γιατί ακούει ο κόσμος όλα αυτά που λέγονται τις τελευταίες ημέρες και μπερδεύεται: Ο Μπεργκ έχει συμβόλαιο για ακόμα δυο χρόνια. Επίσης, για να αποχωρήσει από την ομάδα θα πρέπει να έρθει κάποιος σύλλογος και να προσφέρει 10 εκ. ευρώ. Οι δηλώσεις που έκανε ο Σουηδός, ότι θέλει να μείνει στην ομάδα αλλά να τη δει να δυναμώνει, δεν είναι δηλώσεις που τις κάνει για πρώτη φορά. Ο Μπεργκ θέλει να μείνει στον Παναθηναϊκό, στην οικογένειά του αρέσει η Ελλάδα. Οπότε στην παρούσα φάση δεν είναι όσο καυτό παρουσιάζουν το συγκεκριμένο θέμα κάποιοι. Δεν δήλωσε κάτι ανήκουστο, το έχει ξαναπεί. Και το είπε μετά από ερώτηση που του έγινε σχετικά, όχι από μόνος του. Στην παρούσα φάση, πάντως, είπε το αυτονόητο, που το λένε και όλοι οι Παναθηναϊκοί. Το γεγονός ότι έχει θάρρος γνώμης είναι προς τιμήν του. Ούτε κρύβεται, ούτε εκβιάζει κανέναν".

Στο υποθετικό σενάριο αποχώρησης του Μπεργκ, ο Παναθηναϊκός θα χάσει ό,τι καλύτερο έχει. Πόσο εύκολο είναι να τον αντικαταστήσει;

"Είναι όντως υποθετικό το σενάριο, από την άποψη ότι θέλει να μείνει και είναι ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού. Πρέπει να μείνει δηλαδή. Αλλά αν προκύψει πρόταση και φύγει, είναι δύσκολο να καλυφθεί το κενό του. Γιατί ναι μεν από τη μία πλευρά θα χάσει έναν πολύ καλό παίκτη, αλλά από την άλλη θα κερδίσει αρκετά χρήματα. Και ξέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει οικονομικά θέμαυα. Αλλά άποψή μου είναι ότι δεν θυσιάζονται όλα στον βωμό του χρήματος, γιατί δύσκολα θα βρεθεί άλλος τέτοιος ποδοσφαιριστής. Ήρθε στον Παναθηναϊκό και αναστήθηκε, βγήκε λαχείο. Έτσι όπως είναι τώρα ο Παναθαναϊκός, που χρειάζεται προσωπικότητες και ηγέτες, ακόμα και πρόταση να έρθει θα πρέπει να τον πείσουν να παραμείνει στην ομάδα. Γιατί είναι λίγα τα 5,5 εκ. ευρώ που θα πάρει ο Παναθηναϊκός από τα 10 εκ. ευρώ της ρήτρας, για τον καλύτερο παίκτη του ελληνικού πρωταθλήματος".

Στο ρεπορτάζ υπάρχει το θέμα του μπάτζετ για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ποια είναι η δική σου άποψη;

"Είναι δεδομένο ότι παίρνει άδεια, είναι δεδομένο ότι το μπάτζετ δεν θα είναι πολύ υψηλό, αλλά και ότι δεν θα περιοριστεί πολύ. Γιατί και τον Γενάρη τα ίδια έλεγαν και τον περασμένο Γενάρη, αλλά ο Παναθηναϊκός έδωσε 700 χιλ. ευρώ για να πάρει τον Κουρμπέλη".

Τώρα που τελείωσε η σεζόν μπορούμε να πούμε ποιοι πρέπει να φύγουν και ποιοι να μείνουν στον Παναθηναϊκό;

"Αυτό που καίει τον Ουζουνίδη αυτή την περίοδο είναι περισσότεροι οι αποδεσμεύσεις, παρά οι μεταγραφές. Ο Ουζουνίδης θέλει να φύγουν όσοι δεν μπορούν, για να γλυτώσει χρήματα η ομάδα από τα συμβόλαια κάποιων. Όπως είναι ο Βέμερ, ο Μέστο που μένει ελεύθερος, ο Ρέις, ο Ρινάλντι, ο Τελάντερ. Αυτοί οι 5 θα αποχωρήσουν σίγουρα και πρέπει να δούμε τι θα γίνει και με τον Στιλ.

Τώρα για εκείνους που πρέπει να μείνουν, δεν αναφέρω τους Μπεργκ, Μολέδο, Κουλιμπαλί, Κουρμπέλη, που έτσι κι αλλιώς έχουν συμβόλαιο. Πρέπει να μείνει ο Εμποκού, αλλά θα είναι δύσκολο με την πολύ υψηλή ρήτρα που θα έχει στο συμβόλαιό του. Ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να ανανεώσει τον δανεισμό του, αλλά δεν είναι κάτι που είναι εύκολο. Το σημαντικό είναι να πάρει 3 - 4 καλούς παίκτες, έναν τερματοφύλακα, έναν χαφ, έναν εξτρέμ και, ίσως, έναν ακόμα επιθετικό, με σκοπό να γίνει ανταγωνιστικός ο Παναθηναϊκός. Στόχος του Ουζουνίδη είναι να έχει μικρό ρόστερ, με δύο καλούς παίκτες σε κάθε θέση".

Θέλιες να κάνεις ένα σχόλιο για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με την κάθαρση, τους χαλίφηδες κ.λπ.

"Η αλήθεια είναι ότι στο παρασκήνιο και ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ είναι πιο δυνατολί από τον Παναθηναϊκό. Από τη μία πλευρά υπάρχει η άποψη ότι ο Παναθηναϊκός είναι αδύναμος παρασκηνιακά και οι υπόλοιποι τον έχουν μία χαψιά, αλλά από την άλλη πρέπει να σκεφτούμε τι ποδόσφαιρο θέλουμε, αν το θέλουμε με παράγοντες χαλίφηδες. Τρεις λύσεις υπάρχουν: Να γίνεις χαλίφης και να κατακτήσεις το παρασκήνιο, να απέχεις και να το αφήσεις να γιγαντωθεί σε βάρος σου ή, τρίτο, να χτυπήσεις το χέρι στο τραπέζι και να απαιτήσεις να γίνει εξυγίανση. Αλλά δεν θέλει κανείς το 50-50, θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη. Αυτό γίνεται και στον ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα. Κι έχω την αίσθηση ότι η υπεροψία που παρουσιάζουν τον τελευταίο μήνα θα τους βγει σε κακό. Πρέπει να υπάρξει το 50-50 στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν βλέπω να υπάρχουν πλειοψηφικά εκείνοι που θα το επιδιώξουν".  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags