Facebook Pixel Ολυμπιακός: Πρόλαβε στα 17 εκατ. για Κάρμο - Πριμ Μαρινάκη!
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-20 00:21:00

Δικαίωση Μαρινάκη με Κάρμο, πρόλαβε στα 17 εκατ.- Τεράστιο πριμ στους Νέους

GOALάρες by Εvaggelistis

Η εκτόξευση του Πορτογάλου ηγέτη, η διαφορά με Μανωλά και Παπασταθόπουλο και γιατί στο Λιμάνι πρέπει να νιώθουν απόλυτα ικανοποιημένοι που ήδη ενημέρωσαν την Πόρτα για την ενεργοποίηση της τεράστιας ρήτρας του. Bonus η αποκάλυψη από τον Ευάγγελο Μίχο για τα χρήματα που ετοιμάζεται να δώσει ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ στους μικρούς που έφτασαν στον τελικό!

Ο Νταβίντ Κάρμο λόγω Κωνσταντή Τζολάκη μπορεί να πέρασε σε δεύτερο πλάνο αλλά ήταν από τους στυλοβάτες του "έπους Σουκρού Σαράτσογλου" , που έφερε τον Ολυμπιακό πρώτη φορά στην ιστορία του σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Γενικότερα σε μια σεζόν που έμοιαζε χαμένη μετά τις ελεύσεις από την μία του κόουτς Μεντιλίμπαρ κι από την άλλη κατά βάση των Κάρμο/Τσικίνιο, εξελίσσεται σε μια από τις πιο μαγικές στα 99 χρόνια ιστορίας του.

Ειδικότερα η εντυπωσιακή παρουσία του Κάρμο στο κέντρο άμυνας του Ολυμπιακού αποδεικνύει πρώτα τρία πράγματα, εξηγεί μετά γιατί σύμφωνα με τις διεθνείς πιάτσες agents & scouts έγινε πλέον ένας στόπερ με εν δυνάμει αγοραστική αξια 25 - 30 εκατομμυρίων και κατά συνέπεια δικαιώνει τον Βαγγέλη Μαρινάκη που έχει ενημερώσει την Πόρτο ... εγκαίρως πως θα ενεργοποιήσει την τρελή οψιόν αγοράς του, ύψους 17.000.000 ευρώ!!!  

Ας ξεκινήσουμε από το τελευταίο : το εγκαίρως έχει να κάνει με το ότι ο ερυθρόλευκος ηγέτης... πρόλαβε την πρόκριση στον ημιτελικό του Conferense League κι ενώ είναι βέβαιο πως μια ενδεχόμενη παρουσία του Ολυμπιακού στον τελικό -έχοντας μάλιστα πετάξει έξω κοτζάμ Αστον Βίλα- μπορεί να συμβεί μόνο με τον Κάρμο να είναι κορυφαίος στα δυο παιχνίδια με τους "Villans". Κάτι που αυτομάτως θα εκτοξεύσει την "μετοχή" του Ανγκολέζου αριστεροπόδαρου στόπερ!! 

Πάμε και στα τρία... αποδεικτικά λόγω Κάρμο:

1) Πόσο πιο αποτελεσματική/αξιόπιστη γίνεται μια αμυντική γραμμή, κατά συνέπεια και η ομάδα, διαθέτοντας μπροστά από τον τερματοφύλακα έναν στόπερ κλάσης και ηγέτη. Τέτοιος ήταν ο Σεμέδο, τέτοιος είναι ο Κάρμο. Τέτοιοι δεν ήταν ούτε ο Σωκράτης όταν ήρθε στον Ολυμπιακό, ούτε ο Μανωλάς!

2) Πόσο πιο καλοί εμφανίζονται, πόσο πιο ουσιαστικοί γίνονται, πόσο βελτιώνονται οι άλλοι στόπερ (Ρέτσος, Ντόι, Μπιανκόνε) όταν παίζουν δίδυμο με τον Κάρμο ή παλαιότερα εκείνοι που έπαιζαν με τον νορμάλ Σεμέδο. Κι ασφαλώς η σύγκριση γίνεται, τα συμπεράσματα βγαίνουν με την προ Κάρμο εποχή στον Ολυμπιακό και στα ματς που δεν παίζουν μαζί του...

3) Το πακέτο Κάρμο είναι πολύτιμο λόγω της συμμετοχής του και στο κτίσιμο του παιχνιδιού αφού είναι μπαλάτος αλλά και στην επίθεση λόγω του ύψους του Για παράδειγμα ο 24χρονος στόπερ έχει 10 τελικές σ' αυτά τα 6 ματς και για να έχετε σύγκριση πόσο σημαντικός είναι, ο Ελ Καμπί είχε 17 τελικές. Αρκεί ο Πορτογάλος να βελτιώσει το τάιμινγκ στα άλμα του στα επιθετικά στημένα για να εξελιχθεί και σε σκόρερ. 

Σε τρία νοκ-άουτ ζευγαρώματα με Φενέρ, Μακάμπι, Φερεντσβάρος, που διέθεταν έμπειρους και ποιοτικούς "κίλερ" φορ τύπου Τζέκο, Μπατσουαγί, Ζάχαβι, Βάργκα, ο Ολυμπιακός με αμυντικό ηγέτη του τον Κάρμο δέχθηκε γκολ μόνο από τον Ισραηλινό ενώ είχε πρόβλημα μόνο στο εντός έδρας με τη Μακάμπι (1-4) και στο τελευταίο κομμάτι του εντός με τη Φενέρ. Βέβαια με τους Ισραηλινούς ήταν μια κακή βραδιά/προσέγγιση όλων ενώ με τους Τούρκους τα... χάλασε το αψυχολόγητο πέναλτι του Ρέτσου στο 3-0...

Το σημείο υπεροχής, που κάνει την διαφορά για τον Κάρμο, είναι η ... γρήγορη και σωστή λήψη απόφασης που έχει, σήμα καταθετέν ενός έξυπνου στόπερ που αμύνεται αποτελεσματικά παίζοντας πρώτα με το μυαλό και ύστερα με το μεγάλο και μακρύ σώμα του. Μετά είναι και ότι δεν παίρνει κάρτες, είναι καθαρός αμυντικός. Στα 6,5 ματς (βάζω και τις δυο παρατάσεις) του Conference έχει υποπέσει σε μόλις 5 (!) φάουλ και 1 κίτρινη, δηλαδή ούτε 1 φάουλ μέσο όρο ανά ματς δεν έχει. Κατά συνέπεια όταν ξένα κλαμπ είναι έτοιμα να δώσουν 13 εκατομμύρια για τον Κουλιεράκη του ΠΑΟΚ, τα 17.000.000 ευρώ που απαιτούνται για τον Κάρμο δεν φαντάζουν πολλά...

ΥΓ. Ο Μαρινάκης... τρελάθηκε με την σούπερ ομάδα της Κ19 του Ολυμπιακού, που προκρίθηκε στον τελικό του Youth League και ανακοίνωσε πριμ μισού εκατομμυρίου (500.000 ευρώ) στους ερυθρόλευκους!! Εδώ που τα λέμε ο Ολυμπιακός γίνεται μόλις η δεύτερη ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα που θα παίξει τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, 50 χρόνια μετά τον Τελικό του Παναθηναϊκού στο Γουέμπλει. Και μάλιστα με ένα από τα κορυφαία κλαμπ στην Ευρώπη, όπως η Μίλαν.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εμφάνιση μεγάλης μεταγραφής ο Τζολάκης - Στρατάρχης ο "σοφός" Μεντιλίμπαρ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags