Facebook Pixel Χάρη στη δύναμη της Τούμπας και την κάμψη του Ολυμπιακού
| 2016-02-20 22:58:00

Χάρη στη δύναμη της Τούμπας και την κάμψη του Ολυμπιακού

Χάρη στη δύναμη της Τούμπας και την κάμψη του Ολυμπιακού

Δεν υπάρχουν πιο τυχερές ομάδες από τον Παναθηναικό και την ΑΕΚ. Τόσο στους αγώνες, όσο και στις κληρώσεις. Εχουν δημιουργήσει παράδοση και τη διατηρούν σταθερά, αφήνοντας πολύ πίσω όλους τους υπόλοιπους… Γράφει ο Στέλιος Γρηγοριάδης

Οπως προσωπικά περίμενα, η ΑΕΚ ήταν εκείνη που πέρασε ωραία στη χθεσινή κλήρωση των ημιτελικών αγώνων του Κυπέλλου. Πήρε για αντίπαλο τον Ατρόμητο, αφήνοντας Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ να «σκοτωθούν» μεταξύ τους.

Δεν λέω ότι εκ των προτέρων είναι καταδικασμένος ο Ατρόμητος, άλλωστε είναι η ομάδα που απέκλεισε τον Παναθηναικό. Ωστόσο, άλλο είναι να μπλέξεις σε δύο ματς είτε με τον Ολυμπιακό, είτε με τον ΠΑΟΚ και άλλο με τον Ατρόμητο. Ο οποίος Ατρόμητος, προφανώς αισθάνεται επίσης τυχερός, διότι απέφυγε τον Ολυμπιακό.

Για τον Ολυμπιακό, φαντάζομαι, ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Σαφώς θα προτιμούσε και αυτός τον Ατρόμητο, ωστόσο δεν νομίζω ότι αισθάνεται ανασφάλεια με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Είμαι σίγουρος ότι το μόνο που σκέφτονται στον Πειραιά είναι τι ατμόσφαιρα θα αντιμετωπίσουν στον πρώτο αγώνα της Τούμπας…

Ο άτυχος της κλήρωσης, λοιπόν, ήταν ο ΠΑΟΚ. Οχι μόνο γιατί συναντά τον δυσκολότερο αντίπαλο, αλλά και γιατί είναι υποχρεωμένος να δώσει τον αγώνα ρεβάνς στο «Γ. Καραισκάκης». Ούτε για να έχει τον τελευταίο λόγο στην Τούμπα του έκαναν το χατίρι τα μπαλάκια.

Υπό άλλες συνθήκες και σε μία άλλη εποχή, ίσως λέγαμε ότι είναι βολεύει τον ΠΑΟΚ να παίξει την πρόκριση σε δύο ματς με τον Ολυμπιακό και όχι να διεκδικήσει το Κύπελλο σε έναν τελικό τον οποίο κάλλιστα μπορούν να κρίνουν δυο – τρεις αποφάσεις των διαιτητών. Με την κατάσταση, όμως, στην οποία βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, με τις πολλές απουσίες, με την κακή ψυχολογία των παικτών του και με την ανύπαρκτη βοήθεια από τον πάγκο του, δύσκολα μπορεί να είναι κανείς αισιόδοξος.

Το στοιχείο στο οποίο προσωπικά ποντάρω είναι η δύναμη της Τούμπας, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός, εδώ και ένα μήνα, βρίσκεται σε αγωνιστική κάμψη. Όταν μιλάω για τη δύναμη της Τούμπας, εννοώ μια έδρα «καυτή» αλλά και έξυπνη, χωρίς ανοησίες, που θα λειτουργήσει με τρόπο που μόνο θα βοηθήσει και όχι θα ζημιώσει την ομάδα. Κι αν ο ΠΑΟΚ βρεθεί σε καλή κατάσταση εκείνο το βράδυ και επωφεληθεί από την πτώση του Ολυμπιακού, ίσως προκύψει ένα αβανταδόρικο ενόψει του επαναληπτικού αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση, οι παίκτες του ΠΑΟΚ πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτή τη διπλή αναμέτρηση ως τη μεγαλύτερη φετινή πρόκληση. Σ’ αυτά τα δύο ματς τους δίνεται η ευκαιρία να εξιλεωθούν για τις άθλιες εμφανίσεις τους, ανοίγοντας τον δρόμο για τον τελικό του Κυπέλλου και δίνοντας επιτέλους λίγη χαρά στον «ξενερωμένο» κόσμο τους.

Metrosport
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags